ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Ελληνικό είναι μείζον πολιτικό ζήτημα

Πολλές φορές στη πολιτική οι καταστάσεις γίνονται σύνθετες και πολύπλοκες ξεφεύγοντας από καθιερωμένα στάνταρτ, σαφώς με εκτεθειμένους εμπλεκόμενους (...) οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο, είτε στην κάλυψη των ιδεωδών τους και των ομοϊδεατών τους.   

Η αριστερά δεν μπορεί να γίνετε ''μπαλάκι'' επί παντός επιστητού, και αν σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι βρέθηκαν σε δυσμενή θέση και στριμωγμένοι επέλεξαν εύκολες λύσεις, η αριστερά πάντα ήταν για τα δύσκολα, δεδομένου ότι οι πραγματικά αριστεροί είναι γαλουχημένοι σε δύσκολες καταστάσεις.

Η στυγνή λογική σύμφωνα των ισχυόντων δεδομένων (...) και των επιλογών του κυβερνητικού κλιμακίου (...) επιτάσσει να παραμερίσουμε την αριστερά και όσα πρεσβεύει (...) και να συμμαχήσουμε με όσα αποτελούσαν το βασικό επιχειρηματικό όπλο ώστε να τεθούν εκτός διακυβέρνησης η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και παράλληλα όσα πρεσβεύουν αυτά τα αστικά κόμματα.

Αν όμως συμμαχήσουμε με όσα πρεσβεύουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και το ΣΥΡΙΖΑ εκτός της υπογραφής του Μνημονίου μετασχηματιστεί απόλυτα σε ένα νεοφιλελεύθερο υβρίδιο αυτών των δυο κομμάτων, σε σύντομο χρόνο θα χάσει απόλυτα το έρεισμα που απέκτησε με πολύχρονους αγώνες σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο Ελληνικός λαός καταδίκασε στη συνείδησή του τις πολιτικές που ασκήθηκαν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και πολύ περισσότερο τον διφορούμενο χαρακτήρα αυτών των κομμάτων, τα οποία συστηματικά εξαπατούσαν το κοινωνικό σύνολο, δεδομένου ότι άλλα υποσχόντουσαν στο λαό και άλλα έπρατταν στη συνέχεια.

Η περιφέρεια Αττικής οφείλει να ταχτεί με τους κατοίκους της περιοχής που επί δεκαετίες έδωσαν και δίνουν τη μάχη προάσπισης του μέλλοντος τους στο τόπο τους.

Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, όσο και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ξεκάθαρα είχαν ταχτεί κατά της πώλησης - παραχώρησης του Ελληνικού στον Λάτση, άρα μια ''στροφή'' στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο είναι το διαχρονικότερο μείζον ζήτημα της Νότιας Αττικής, θα αποβεί τόσο κατά του κόμματος, όσο και κατά του πρωθυπουργού, της κυβερνήσεως, και σαφώς κατά και των αρμοδίων της περιφέρειας Αττικής.  

Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα σύμφωνα με καθημερινές συνομιλίες που έχω με αρκετούς συμπολίτες μας στα νότια προάστια, ότι από το ζήτημα του Ελληνικού εξαρτάται αν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές, άρα το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αυτούσια πολιτικού χαρακτήρα και καθορίζει και την προοπτική των ήδη υφισταμένων εκλεγμένων.

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Ελληνικό είναι μείζον πολιτικό ζήτημα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">