ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η αριστερά στρίβει δεξιόστροφα

Είναι οξύμωρο να ασκείς αντιπολίτευση στο ίδιο σου το κόμμα, και παράλληλα ψυχοφθόρο, όταν πρόκειται όμως για ένα κόμμα το οποίο στους κόλπους του εμπεριέχει και αριστερούς, οι οποίοι παρεμπιπτόντως πατούν παράλληλα σε ''δυο βάρκες'', ο χαρακτήρας αλλάζει οριστικά, κυρίως όταν διευρύνουν την φτώχεια.

Όπως έχω γράψει επανειλημμένα, χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη σημασία από τη πλευρά τόσο των συστημικών media, όσο και από τη πλευρά του κοινωνικού συνόλου, η βασική παθογένεια των νεοελλήνων είναι κοινωνιολογικού χαρακτήρα με επιπτώσεις σε επίπεδο πολιτικού.

Σε μια χώρα που επί δεκαετίες εδραιώθηκε και ολοκληρώθηκε ο καπιταλισμός, στην πιο ακραία του μορφή, είναι ακατόρθωτο από ένα λαό χειραγωγημένο και γαλουχημένο στο νεοφιλελευθερισμό να ισχύσουν αριστερού προσανατολισμού πολιτικές.

Τις αριστερές πολιτικές, τις επικαλούνται ορισμένοι μέχρι να υπάρξει κάλυψη της δικής τους οντότητας σε προνομιακού χαρακτήρα θέσεις, σαφώς έμμισθες, και στη συνέχεια είναι γνωστό ότι δημιουργείτε αδυναμία κάλυψης του κοινωνικού συνόλου. 

Από που να ξεκινήσεις και να που να τελειώσεις με όσα ακολουθούνται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, και όσων διαδήλωνε δημόσια ο λαός πριν την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι ξεχνούν τόσο εύκολα τα πανό και τη γεμάτη με συνθήματα πλατεία Συντάγματος σε δεκάδες συλλαλητήρια, κινητοποιήσεις, κ.τ.λ;

Ξεχάσατε ότι οι πολίτες διαδήλωναν για κρατικοποίηση των τραπεζών;

Αντί κρατικοποίησης συντελέστηκε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ξένα funds αγόρασαν σε εξευτελιστικές τιμές τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες.

Αντί των αριστερών πολιτικών - προοπτικής, η Ελληνική οικονομία παραχωρήθηκε εν λευκώ σε ξένα συμφέροντα, και οι ξένοι θα ελέγχουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών στη χώρα μας.

Χαρακτηρίζεται αριστερά πολιτική η παραχώρηση σε ξένα funds του πλειοψηφικού μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών τραπεζών;


Κάποιοι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιημένοι σήμερα, οι οποίοι από συνοικία σε συνοικία, και από πόλη σε πόλη μας διακήρυσσαν τα όνειρά τους για δημιουργία ''αναπτυξιακών Ελληνικών τραπεζών'' οι οποίες θα στήριζαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,  και θα χρηματοδοτούσαν την δημιουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν να δηλώσουν κάτι επί του παρόντος;

Δεν αποτελεί το απόλυτο της εξαπάτησης του λαού όταν τα ίδια πρόσωπα που υποσχόντουσαν στήριξη και ανάκαμψη των μικρομεσαίων ψήφισαν να περάσουν στα χέρια ξένων κεφαλαίων οι Ελληνικές τράπεζες, στερώντας τη χώρα και το λαό από οποιαδήποτε προοπτική μελλοντικής ανάπτυξης;

Τα ξένα funds με την υπογραφή της κυβέρνησης θα λεηλατήσουν τους δανειοδοτηθέντες Έλληνες/Ελληνίδες αγοράζοντας τα κόκκινα δάνεια στο 5 -15% της ονομαστικής τους αξίας, και στη συνέχεια θα εκποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, άρα πλήρης καταστροφή για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Δεν θα σταθούμε όμως αποκλειστικά στους επιχειρηματίες, δεδομένου ότι υπάρχουν και εκατομμύρια πληττόμενων πολιτών σε καθεστώς ανεργίας για τους οποίους η κυβέρνηση έχει αδρανήσει και δεν καλύπτει σε κανένα βαθμό τα εξαγγελλόμενα της.

Χαρακτηριστική περίπτωση το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει η περιφέρεια Αττικής για για ''επισιτιστική και υλιστική βοήθεια'' στους πολίτες, το οποίο επί μήνες παραμένει παγωμένο, και όπως ενημερώθηκα ο μοναδικός υπάλληλος στο Δήμο Γλυφάδας που είχε αναλάβει την απογραφή ήταν συμβασιούχος και απολύθηκε.

Το εν λόγω πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής, στήριξης των πληττόμενων, παραμένει παγωμένο, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε η Ελλάδα να χάσει την νομισματική αυτονομία της και να δημιουργηθούν χιλιάδες νέοι πληττόμενοι και άνεργοι.

Είναι Αριστερές οι πολιτικές σας κύριοι της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής; ( Κυριολεκτικά μας έχετε κατά υποχρεώσει )

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η αριστερά στρίβει δεξιόστροφα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">