ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο σάπιο σύστημα σας, σάπια κι η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μία άλλη κοινωνία


Τοποθέτηση του Γιάννη Κουρδομένου

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί ποια νεολαία βρίσκεται στα νότια προάστια και την Γλυφάδα, δεδομένου ότι ήμουν ο πρώτος ως νέος που τοποθετήθηκα δημόσια - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ - για το σάπιο σύστημα, και τις αλλαγές που χρειάζονται σε επίπεδο κοινωνίας.

Έκτοτε πέρασαν δεκαετίες, μετράμε σειρά διώξεων και κατασχέσεων, τίποτα δεν άλλαξε, η αν προτιμάτε καλύτερα έγιναν περισσότεροι οι σάπιοι μηχανισμοί και οι παπατζήδες των θεσμών.

Η ''άλλη'' κοινωνία δεν πρόκειται να ισχύσει όταν το κοινωνικό σύνολο χαρίζεται σε ψεύτες, καπήλους, και υπονομευτές. Όπου διαπιστώνουν κοιτίδες αλήθειας και άτομα που αντιτίθενται σε ολόκληρο το εδραιωμένο σύστημα (...), αντί υγιών ενεργειών και αντίληψης πέφτει το πέπλο σπίλωσης από τους μηχανισμούς και τα άτομα που φέρουν την ευθύνη, και οι υπόλοιποι βλακωδώς πέφτουν στα δίχτυα τους.

Ξέρετε τι σημαίνει πολιτική; Να δοκιμάζεις μέχρις εσχάτων τους υπολοίπους, και να πληρώνεις το μάρμαρο, όταν έρθει όμως το πλήρωμα του χρόνου πρέπει να τους θέσεις εκτός για την ισχύ των αυτονόητων, και σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται ο παράγοντας της αχαρακτήριστης φάρας των νεοελλήνων.

Εμφανίζονται πολλοί και διάφοροι καλοθελητές/ιες, οι οποίοι έχουν ως βασικά εργαλεία την εξαπάτηση των υπολοίπων με όσα πρέπει να διατυπωθούν δημόσια, όπως γνωρίζεται όμως στη πράξη, είναι οι γνωστοί παρτάκηδες που χρησιμοποιούν με τον χειρότερο τρόπο το κοινωνικό σύνολο, και δεν αναγνωρίζουν τίποτα όσων αφορά τους υπολοίπους. Το ζούμε σήμερα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

Ενδεικτικά: Μπορώ να σας αναφέρω την συντεχνία των μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο, οι οποίοι στο σύνολο τους βρέθηκαν σε έμμισθες θέσεις με παχυλούς μισθούς. Ας εξετάσουμε τώρα τι έκανε ο κάθε ένας εξ αυτών σε προγενέστερο χρόνο. 

1) Οι μηχανικοί βρέθηκαν σε περισσότερες πορείες, κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις, κ.τ.λ, σε σχέση με εμάς;
2) Μήπως είχαν έντονη και καθημερινή παρουσία σε κοινωνικό επίπεδο;
3) Γνωρίζετε τις δεκάδες η εκατοντάδες παρεμβάσεις τους σε όσα ταλάνιζαν το κοινωνικό σύνολο;
4) Έχετε υπ' όψιν σας τις ενέργειες τους όσων αφορά τους υπολοίπους; 

Μια δεύτερη συντεχνία αποτελούν οι βολεμένοι του κόμματος σε γραφεία υπουργών και βουλευτών, οι οποίοι αν και βολεμένοι με εξασφαλισμένο μισθό ''απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο'' πόσο πίστευαν όσα πέρασαν στο κοινωνικό σύνολο. Στόχευαν στην φυσική εξόντωση όσων τους υποστήριξαν, ώστε να κερδίσουν περισσότερα. Αριστερά, και αριστεροί ''προδιαγραφών''... 

Η πολλά υποσχόμενη αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, κ.τ.λ, όπως και οι βασικές αρχές της αριστεράς γίνονται το όχημα και το πρόσχημα κάποιων επιτήδειων οι οποίοι αποσκοπούν σε συμμαχίες με οικονομικές ελίτ και εύκολο πλουτισμό. Στον αντίποδα οι αυθεντικοί (original) Αριστεροί έχουμε τα πειστήρια ( τις αποδείξεις ) ότι ούτε συνεργαστήκαμε με την οικονομική ελίτ, ούτε δεχτήκαμε τα παρεχόμενα πολιτικάντηδων και των διορισμένων τους.

Δεν θέλουν να δικαιώσουν την αριστερά και τους αριστερούς, δεδομένου ότι σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για πλεονέκτες οι οποίοι είχαν ως όχημα την αριστερά και χρησιμοποιούσαν τόσο τους ''συντρόφους'' τους, όσο και το κοινωνικό σύνολο.

Όταν φτάνουμε στην ενδελεχή εξέταση όλων των στοιχείων που αποτελούν την σημερινή πολιτική μας και τους πολιτευτές, βρίσκουμε τον μέσο κοινό νεοέλληνα ανθρωπάκο ο οποίος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την πάρτη του, και θεωρεί ότι το σύνολο των υπολοίπων ήταν απλά αναλώσιμοι για την δική του προοπτική και σταδιοδρομία. 

Ξαφνικά εκ του μηδενός επέρχεται η προσωπική και ομαδική δικαίωση ορισμένων πολιτευτών - συντεχνιών, οι οποίοι μπορούν να επικαλεστούν αγώνες και δράσεις ενώ το σύνολο των υπολοίπων ''δεν έκανε απολύτως τίποτα''

Μέσα στην προσωπική τους πλάνη, της εξουσίας, οι αγνώμονες ξεχνούν πως βρέθηκαν στις εν λόγω θέσεις, και είναι το κομβικό σημείο που καλείται το κοινωνικό σύνολο, όλοι εμείς, να τους θυμίσουμε ότι είναι προσωρινοί, κρίνονται, και το πολιτικό τους αύριο αυταπόδεικτα είναι αβέβαιο, δεδομένου ότι υπολείπονται όσων όφειλαν στο κοινωνικό σύνολο, όλους εμάς, από την δική τους πλευρά.

Η μεθοδολογία τους είναι πλέον πεπαλαιωμένη, γνωστή, και τετριμμένη. Την γνωρίζουν άπαντες, μέχρι και οι πέτρες, άρα όσοι γνωρίζουν ποιοι διαμόρφωσαν και τι διαμορφώθηκε και ισχύει εις βάρος τους (...) καλούνται να αντιπαρατεθούν με αποκλειστικό όπλο τους την Αλήθεια. 

Επί τετραετίες στη Γλυφάδα έχουμε κακοδιοικήσεις της μιας φοράς και τέλος, ενώ εμπαίζεται απόλυτα το κοινωνικό σύνολο από τα συνεργαζόμενα κόμματα - παρατάξεις, κ.τ.λ, παραμυθιάζοντας όσους μπορούν για αλλαγή σελίδας με τα ίδια κόμματα,  πρόσωπα, και ''πολιτικές''. Η πλειονότητα βρίσκεται διαχρονικά ερμητικά εκτός, όπως και η δημοκρατία, δεδομένου ότι από τις κομματικές συντεχνίες, και από αγνώμονες δεν ενδέχεται να διαμορφωθούν καλύτεροι όροι.

Το ανάλογο θα ισχύσει και σε επίπεδο διακυβέρνησης μέχρι τελικού διασυρμού και διαπόμπευσης της πολιτικής και των πολιτικών.  

Συνεχίστε να ενισχύεται κόμματα και πολιτικούς αντί ενίσχυσης της κοινωνίας στην οποία βρίσκεστε και λειτουργείτε, και το μέλλον σας ''προδιαγράφεται λαμπρό'', όπως διαμορφώθηκε από δαύτους και ''το δικό μας''.

Όπως θυμάστε ορισμένοι άλλος διακήρυξε σε τοπικό επίπεδο επί χρόνια κατά του σάπιου συστήματος και των πολιτικάντηδων, και ενώ το σάπιο σύστημα στράφηκε κατά ημών με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, κάποιοι επέλεξαν τη συνέχιση στήριξης του σάπιου συστήματος...

Στηρίξαμε επί χρόνια, και δοκιμάσαμε εκτενώς τις προδιαγραφές όσων θα ''άλλαζαν'' το κόσμο, και πέραν των οικονομικών τους δεν άλλαξε τίποτα. Έχουμε τα πειστήρια ενός υποβαθμισμένου παρόντος ακόμα και έναντι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα οποία κατακρίναμε δημόσια επί χρόνια, και συγκεκριμένα ο υποφαινόμενος επί δεκαετίες.

Εμείς την κατάλληλη ώρα θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες ανατροπής όλων των κόμματων σήψης και ψευτοπολιτικάντηδων, να δούμε τι θα κάνετε εσείς αυτή τη φορά, και ειδικότερα τι θα επιχειρήσει το σάπιο σύστημα και οι ψεύτες πολιτικάντηδες...

Αναδημοσίευση άρθρου

Χτες, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (ό,τι έχει απομείνει) έδωσε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση με τις θέσεις της για την παιδεία. Δε θα τις σχολιάσουμε εκτενώς τώρα. Μεταξύ άλλων η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προτείνει - με διαφορά φάσης κάτι δεκάδες χρόνια - την κατάργηση της πρωινής προσευχής στο σχολείο και την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας.

Αυτό στάθηκε αφορμή να απαντήσει η “μνημονιακή” ΟΝΝΕΔ (θα δούμε τι θα μείνει κι εκεί) που μάλιστα θυμήθηκε να πει και για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… όταν η ΟΝΝΕΔ σε αυτήν την πολιτική έχει πάρει 300 διδακτορικά. Στην μεταξύ τους αντιπαράθεση μπλέχτηκε και η “μνημονιακή” νεολαία ΑΝΕΛ (το «νεολαία ΑΝΕΛ» κι αν είναι είδηση!).

Σε κάθε περίπτωση η αντιπαράθεση αυτή είναι ξένη με τα συμφέροντα των μαθητών. Κι αυτό γιατί τόσο οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την πολιτική τους τσακίζουν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των νέων, εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Οι αστερίσκοι και οι διαφορές που υπάρχουν δεν αναιρούν την ουσία: ότι τόσο η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΟΝΝΕΔ προσεύχονται για να μακροημερεύει το σύστημα της εκμετάλλευσης, προσκυνάνε τις κατευθύνσεις της ΕΕ που κάνουν τη μόρφωση πανάκριβο εμπόρευμα για τους μαθητές.

Οι μαθητές, συνολικά η νεολαία, έχουν κάθε συμφέρον να οργανώσουν τον αγώνα για τη ζωή, τη μόρφωση και τα δικαιώματα που τους στερεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Το σχολείο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας δε χωράει στην αντιλαϊκή πολιτική. Ή όπως το έλεγαν και οι ίδιοι οι μαθητές στις κινητοποιήσεις τους: «Στο σάπιο σύστημα σας, σάπια κι η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μία άλλη κοινωνία»!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο σάπιο σύστημα σας, σάπια κι η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μία άλλη κοινωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">