ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε 22 ανέρχονται οι νεκροί από την εποχική γρίπη

Σε 22 ανέρχονται οι νεκροί από την εποχική γρίπη σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το σύνολο των ασθενών φέρει το πανδημικό στέλεχος Η1Ν1 (που κυριαρχούσε και το 2009), ενώ σε όσους δεν έχει ταυτοποιηθεί ο τύπος είναι Α.

Από την αρχή που ξεκίνησε η γρίπη, οι λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζουν ότι εφέτος ο ιός είναι επιθετικός και ότι προτιμά κυρίως νέες ηλικίες. Να σημειωθεί, ότι ο μέσος όρος ηλικίας που πλήττεται από τον ιό της γρίπης, είναι 53 ετών. Γενικότερα, σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα, το70% των ατόμων που νοσηλεύονται είναι κάτω των 60 ετών.

Εν τω μεταξύ, την έντονη ανησυχία του σχετικά με την υγειονομική θωράκιση της χώρας, για την επιδημία της γρίπης που έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Είναι η πρώτη χρονιά φέτος που δεν υπήρξαν εκστρατείες ενημέρωσης, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, με αποτέλεσμα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, τονίζει ο ΙΣΑ, προσθέτοντας, ότι την ίδια ώρα, το Δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, με τις δομές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Η αναμενόμενη εμφάνιση περιστατικών με βαριές επιπλοκές, θα επιβαρύνει σημαντικά τις υπάρχουσες δομές που λειτουργούν οριακά.

Όσοι κόλλησαν τον ιό της γρίπης να λαμβάνουν ενδεδειγμένο φάρμακο το πρώτο 48ωρο και ειδικότερα οι ομάδες υψηλού κινδύνου, δεδομένου ότι μπορεί να προκληθούν επιπλοκές που οδηγούν μέχρι και στον θάνατο.

Δεν γνωρίζουμε αν προστατεύονται άμεσα όσοι και όσοι εμβολιαστούν τις προσεχείς ημέρες, διότι η ανάπτυξη αντισωμάτων απαιτεί 14 ημέρες, και ο κίνδυνος θα είναι υπαρκτός για πέντε εβδομάδες ακόμα.

Επίσης, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει επάρκεια εμβολίων για το σύνολο, δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες με το κρύο και τις συνθήκες που δημιουργούνται αρκετοί πολίτες κινδυνεύουν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε 22 ανέρχονται οι νεκροί από την εποχική γρίπη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb