ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου»:Άτακτη υποχώρηση Μαρκόπουλου για το "ΠΑΛΑΙ"

Σε στροφή 180 μοιρών υποχρεώθηκε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε η εισήγησή του να δεχθεί ο Δήμος Γαλατσίου την παραχώρηση του ΠΑΛΑΙ από το ΤΑΙΠΕΔ για 6 μήνες. Οι έντονες αντιδράσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, υποχρέωσαν τον δήμαρχο Γαλατσίου σε άτακτη υποχώρηση, κάτι που φάνηκε κατά τη δευτερολογία του.

Η αρχική πρόταση του Δημάρχου ήταν να πάρει ο δήμος το Ολυμπιακό Γυμναστήριο για «ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα», όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε. Στην αρχική του εισήγηση ανέφερε πώς «όταν δεν είσαι σε θέση ισχύος παίρνεις την πρόταση και φεύγεις» και συμπλήρωσε ότι η εξέλιξη της όλης υπόθεσης, είναι «μια πρώτης τάξεως ευκαιρία».

Μια τέτοια εξέλιξη, θα ήταν αρνητική για τους αγώνες που έχει δώσει η τοπική κοινωνία και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις από όλους όσοι πήραν το λόγο, ο κ. δήμαρχος, υποχρεώθηκε να αναθεωρήσει τη στάση του.
Είναι χαρακτηριστικό πως στη δευτερολογία δεν επανέλαβε τη φράση «για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Επισήμανε επίσης, ότι θα καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για συνολική παραχώρηση με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους στο ΠΑΛΑΙ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Δήμαρχος κατάλαβε το λάθος του και το διόρθωσε, αλλά οφείλει να αντιληφθεί ότι τέτοιες εισηγήσεις, προσβάλουν τη νοημοσύνη του δημοτικού συμβουλίου και συνολικά της πόλης μας.

Καλό είναι επίσης να αφαιρέσει από το λεξιλόγιό του το ρήμα «αιφνιδιαστήκαμε», κάτι που επανέλαβε για άλλη μια φορά, με αφορμή τη διεξαγωγή του τηλεπαιχνιδιού X-FACTOR στο Παλαί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Ελπίζουμε τα λάθη που έκανε να είναι τα τελευταία και κυρίως να μην αποδειχτούν μοιραία για την πόλη και τη νεολαία μας στην οποία πρέπει επιτέλους να δοθεί προς χρήση το ΠΑΛΑΙ.

«Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου»

Κωνσταντίνος Ζώμπος
Ιωάννης Μανιάτης
ΑΘανάσιος Μπούρας
Ασπασία Παναγιωτακοπούλου
Γεωργία Κιτσίνη


Θυμίζουμε ό,τι πολίτες του Γαλατσίου ,μαζί με την Δημοτική Αρχή ,έσπασαν την αλυσίδα και το λουκέτο της κεντρικής εισόδου του ΠΑΛΑΙ και προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου δεδομένου ό,τι το ΤΑΙΠΕΔ αθετώντας την υπόσχεσή του σφράγισε την είσοδο.

Τέλος, όπως γράφει η ιστοσελίδα e-galatsi.gr: Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα για την 6μηνη παραχώρηση του ΠΑΛΑΙ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ,αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον ζούμε στον αστερισμό του Πινόκιο.

Διαβάζουμε ότι η ΕΤΑΔ ΑΕ υπέγραψε με τηλεοπτικό σταθμό Σύμβαση βραχυχρόνιας παραχώρησης χώρων του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλατσίου για τη διεξαγωγή γυρισμάτων τηλεοπτικού show και πραγματικά έτσι είναι.Στη συνέχεια γράφουν ότι η εξέλιξη αυτή, που θα εξασφαλίσει έσοδα κατέστη δυνατή μετά την αποκατάσταση της εγκατάστασης για τη φιλοξενία προσφύγων. Γιατί όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τον περασμένο Σεπτέμβριο η ΕΤΑΔ, κατάφερε να καταστήσει τους βοηθητικούς χώρους 2.500τμ στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, που παρέμενε εκτός χρήσης επί 11 χρόνια, εντός μόλις 48 ωρών, ικανό και κατάλληλο για την προσωρινή στέγαση προσφύγων.

Έτσι λοιπόν ,μετά την αποκατάσταση της εγκατάστασης, τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και τις προσπάθειες της Εταιρίας, σήμερα η ΕΤΑΔ ΑΕ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, υπέγραψε σύμβαση βραχυχρόνιας παραχώρησης χώρων του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλατσίου για τη διεξαγωγή γυρισμάτων και Live events του τηλεοπτικού show X-factor, που θα προβληθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Που είναι τα ψέμματα?Ότι δεν ήταν ΕΤΑΔ που κατέστησε τον χώρο ικανό και κατάλληλο για την προσωρινή στέγαση προσφύγων,αλλά η Δημοτική Αρχή,οι εθελοντές και οι αλληλέγγυοι.Ξεχνάνε επίσης να αναφέρουν ,ότι μετά την αποχώρηση των προσφύγων ,τα 2500τμ που θα φιλοξενήσουν το "πολιτιστικό" αυτό γεγονός,είναι τα 2500τμ, που ο Δήμος μας με δικά του έξοδα καθάρισε και διαμόρφωσε κατάλληλα για τα κορίτσια της Γυμναστικής (που ήδη είχαν ξεκινήσει προπονήσεις) και τις Ακαδημίες μπάσκετ των Αθλητικών Συλλόγων της πόλης.

Ελπίζουμε να μην ξαναδιαβάσουμε μια ανάλογη ανακοίνωση σε λίγους μήνες,που θα αναφέρει ότι οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις,που ο Δήμος θα καταστήσει λειτουργικές πάλι με δικά του έξοδα(αν τελικά μας δοθούν για 6 μήνες όπως έχει ειπωθεί και από την Δημοτική Αρχή),είναι έτοιμες προς παράδοση για την οργάνωση κάποιου καλλιτεχνικού strip show ή strip dance...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου»:Άτακτη υποχώρηση Μαρκόπουλου για το "ΠΑΛΑΙ" Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">