ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη Γλυφάδα όλα μπορούν να γίνονται χωρίς εμάς!!!

Ξέρετε αγαπητοί μου ότι όλα μπορούν να ισχύουν και να γίνονται χωρίς τον κάθε ένα και κάθε μια από όλους εμάς.

Είναι δεδομένο ότι η έλλειψη μιας μονάδας, ενός ατόμου, δεν καθορίζει σε κανένα βαθμό την υπαρκτή πραγματικότητα που αφορά το κοινωνικό σύνολο.

Στον κόσμο, τα καλύτερα πράγματα δεν αξίζουν τίποτε, αν δεν υπάρχει ένας που να τα βγάλει στη σκηνή. Φρειδερίκος Νίτσε

Δεν αρκεί να αποδεικνύουμε ένα πράγμα, πρέπει επίσης να παρασύρουμε ή να ανεβάζουμε τους ανθρώπους προς αυτό. Γι’ αυτό πρέπει να μάθει ο γνώστης να λέει τη σοφία του: και συχνά με τρόπο που να ηχεί σαν τρέλα!

Προσωπικά είχα οραματιστεί, και εν μέρει σύμφωνα των προσωπικών μας δυνατοτήτων επί αρκετά χρόνια σε ένα βαθμό ίσχυσε τοπικά, μια συμμετοχική τοπική κοινωνία, όπου θα μας δίνετε η δυνατότητα μαζικά και άμεσα όπως συνυπάρχουμε να συν-δημιουργούμε σε καθημερινή βάση, να συν-διασκεδάζουμε, και παράλληλα να έχουμε τη δυνατότητα της τοπικής μας ενημέρωσης όπως την αντιλαμβάνονται και την χρειάζονται οι κάτοικοι.

Δυστυχώς, το εδραιωμένο σύστημα της χώρας μας, και ειδικότερα ορισμένοι υπέρμετρα και ακόρεστα φιλόδοξοι για διευρυμένο πλουτισμό γκρέμισαν το θεμέλιο της αρχικής διαμόρφωσης ενός επιπέδου κοινωνικής συνοχής όπως απαιτείτο, και στη συνέχεια υπήρξαν τα επακόλουθα.

Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι το τοπικό ραδιόφωνο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' ( το οποίο λειτούργησε επί αρκετά χρόνια τοπικά) δεν ήταν μια ιδιοτελής προσωπική επιχείρηση στα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού.

Αυτό το τοπικό ραδιόφωνο αποτελούσε το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής και πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας. Ουδέποτε υπήρξε εμπορικό, όπως και επί του παρόντος το site web δεν αποτελεί μια προσοδοφόρο πηγή, ενώ στον αντίποδα ακόμα και υποδεέστερα site ενός ατόμου στη Γλυφάδα αποτελούν καθαρά πηγή εσόδων και κέρδους.

Ο κάθε πολίτης έχει ασπαστεί ένα μοντέλο υλοποιήσεων - εφαρμογών - πολιτικών τις οποίες θεωρεί πρέπουσες και αρμόζουσες για τον ίδιο και τον τόπο του.

Όπως γνωρίζεται και επισημαίνεται κατά καιρούς, ενώ επί αρκετά χρόνια είχαμε πετύχει να μπαίνουμε σε χιλιάδες σπίτια συμπολιτών μας, ουδέποτε εξαπατήσαμε, ούτε υπήρξε καπηλεία των συμπολιτών μας για ιδίων όφελος. 

Στον αντίποδα ορισμένοι κύριοι/ες που βρέθηκαν και βρίσκονται στα δημοτικά έδρανα, από τον χώρο εργασίας τους ''έχτιζαν'' δημιουργούσαν δημόσιες σχέσεις, και προεκλογικά αξίωσαν την είσοδο τους στα κοινά του δήμου.

Δεδομένου ότι διαχρονικά κάποιοι εξ αυτών που δια μέσω δημοσίων σχέσεων από τον χώρο εργασίας τους, η την δραστηριότητα τους, βρέθηκαν και βρίσκονται στο δήμο, και ειδικά στον τομέα Πολιτισμού μιας πόλης, χρειάζεται και απαιτείται να επισημαίνεται πόσο διφορούμενοι και κακοί είναι για την ορθή χρηστή διοίκηση μιας πόλης.

Μέχρι τέλους  θα τονίζω την ακαταλληλότητα ορισμένων συμπολιτών μας για θεσμικό ρόλο και τα κοινά, επισημαίνοντας τόσο τις δημόσιες προτάσεις μου, οι οποίες εν μέρει (επιλεκτικά) υιοθετήθηκαν για ιδίων όφελος κάποιων συμπολιτών μας, όπως και τις αιτήσεις, μελέτες, σχέδια, τα οποία κατατέθηκαν στο δήμο Γλυφάδας.

Επειδή κάποιοι συμπολίτες μας για την προσωπική τους ανάδειξη επέλεξαν να μείνει εκτός δήμου και υποψηφιοτήτων ένας δημότης ο οποίος έχει παρέχει χιλιάδες προτάσεις στη Γλυφάδα, σας θυμίζω:

1) Την κατάθεση μελέτης, προτάσεως, το παλαιό δημαρχείο Γλυφάδας να γίνει κέντρο πολιτισμού του δήμου, με πλήρη εγκατάσταση κάλυψης και μετάδοσης του συνόλου τοπικών δραστηριοτήτων.  Αντί της προτάσεως του δημότη, η οποία είχε γίνει προ δεκαετιών, και κατατέθηκε αργότερα στο δήμο, κάποιοι επέλεξαν να δημιουργήσουν και να συντηρούν ημίμετρα νεοφιλελευθερισμού για την ωφέλεια ελαχίστων.

2) Η πρόταση δημιουργίας φιλαρμονικής του δήμου Γλυφάδας μήπως θυμάστε σε ποιον ανήκει;

3) Η περιβόητη δημοτική συγκοινωνία, θυμάστε πότε ανακινήθηκε τοπικά;

4) Οι ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία Γλυφάδας που δεν ανήκει στο δήμο, μήπως θυμάστε που είχαν την αφετηρία τους;

5) Η δημιουργία ανατρεπτικών παρατάξεων  όσων αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ''για ένα δήμο όλων των δημοτών'' θυμάστε ποιον δημότη είχαν ως αφετηρία;

Μπορώ να συνεχίσω αναφέροντας χιλιάδες από τα μικρά και μεγάλα από όσα έγιναν και γίνονται στο δήμο Γλυφάδας, όμως περιορίζομαι σε ελάχιστα και χαρακτηριστικά. 

Είναι δεδομένο ότι η έλλειψη μιας μονάδας, ενός ατόμου, δεν καθορίζει σε κανένα βαθμό την υπαρκτή πραγματικότητα που αφορά το κοινωνικό σύνολο.

Σαφώς όλα μπορεί να γίνονται ετεροχρονισμένα από τρίτους, έστω και εν μέρει, και κυρίως χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν ο παράγοντας προτάσεων. 

Όλα μπορούν να γίνονται χωρίς εμάς ''για εμάς'' από τρίτους.

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες τους εορτάζοντες

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Αν η νοοτροπία ''όλων των φυλών του Ισραήλ'' όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο του δήμου που αφορά τους κατοίκους Γλυφάδας, ήταν η πρέπουσα και ορθή, σήμερα ένας από τους πλουσιότερους δήμους της χώρας θα ήταν εφάμιλλος των ομοίων του, και σε καμιά περίπτωση αντιγραφέας και δευτεράντζα. Κάποιοι από τις ''φυλές του Ισραήλ'' επιλέξατε να καίτε στη κυριολεξία την πρωτοπορία που άρμοζε και αρμόζει στη Ν.Α.Αττική.

Αν αναφέρω πόσοι εκ των συμπολιτών μας στη Ν.Α.Αττική, και τη Γλυφάδα, υπήρξαν πρωτοπόροι - πρωτεργάτες - σημαντικών ανακαλύψεων, σχεδίων, υλοποιήσεων, τεχνών, προτάσεων, κ.α. και τι ίσχυσε για τους περισσότερους εξ αυτών θα εκπλαγείτε. (Το αφήνω για το μέλλον, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν εντάσσω το άτομο μου με αυτούς τους σημαντικούς συμπολίτες μας, διότι τις ίδιες προτάσεις και σκέψεις με εμέναόσων αφορά το δήμο, μπορεί παράλληλα να τις έκαναν και εκατοντάδες άλλοι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν διέθεταν εκείνη τη περίοδο τη δυνατότητα δημόσιας επικοινωνίας)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη Γλυφάδα όλα μπορούν να γίνονται χωρίς εμάς!!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">