ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σπάει τα κοντέρ ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα


Σπάει τα κοντέρ ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα, που κατατάσσεται δεύτερη μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ, με τη Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γράφημα που παρουσίασε την Τρίτη ο ΟΟΣΑ, Νότια Αφρική, Ελλάδα και Ισπανία κατακτούν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στον Οργανισμό, με 25,4%, 24,7% και 21,8% αντίστοιχα.


Την ίδια χρονική περίοδο που η Ελλάδα οδηγείται προ των πυλών για το κύπελλο κόντρα στους Αφρικανούς,  η διαφθορά  βρίσκεται στο αποκορύφωμα της, οι διπλοθεσίτες, τριπλοθεσίτισσες, αποτελούν νεοελληνική πατέντα και πραγματικότητα, και αρκετοί από όσους/ες ''λαλούσαν'' για κοινωνική δικαιοσύνη γίνονται συνεργάτες/ισσες του παλιού συστημικού κατεστημένου.

Τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας, όπως θα δείτε στο γράφημα, είναι πολλαπλάσια έναντι πολλών χωρών, και ειδικότερα χωρών όπως η Ινδία, το Μεξικό, το Καζακστάν, η Ρωσία, η Χιλή, το Περού, η Αργεντινή, κ.α.

anergi

Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι από την έναρξη της κρίσης οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 8 εκατομμύρια, φτάνοντας τα 40 εκατομμύρια μεταξύ των χωρών του Οργανισμού.

Το μέσο επίπεδο ανεργίας διαμορφώνεται στο 6,7%, με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας να καταγράφονται σε Ιαπωνία, Ινδία και Κορέα με 3,4, 3,6 και 3,6 αντίστοιχα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σπάει τα κοντέρ ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">