ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεσμοθετήστε επίσημο κέντρο εκπομπής τον Υμηττό στην Γλυφάδα

Δεν μπορεί να ισχύουν δυο μέτρα και σταθμά επί παντός επιστητού στη χώρα μας και να διαιωνίζονται.

Συνολικά οι κάτοικοι στα Νότια προάστια Αττικής γνωρίζουν ό,τι στον Υμηττό της περιοχής τους υφίστανται κεραίες μικροκυματικής ακτινοβολίας του ΟΤΕ, σε διαφορετικά σημεία του βουνού.

Δεδομένων πολλών κεραιών μικροκυματικής ακτινοβολίας, όπως και ζεύξεων, μιας εταιρίας - οργανισμού - τίθεται αυτομάτως ζήτημα όρων λειτουργίας, και αναλογικότητας, συνταγματικότητας, νομιμότητας. 

Ενώ λοιπόν για τον ΟΤΕ η πολιτεία εξασφάλισε τις απαιτούμενες ''άδειες'' ώστε να στηθούν εγκαταστάσεις και κεραιοσυστήματα στον Υμηττό, όπως επίσης και παροχή ρεύματος, ο χώρος δεν έχει χαρακτηριστεί επίσημα σε σχέδιο νόμου κέντρο εκπομπής. Γιατί; 

Ο χώρος, καθώς και η δομή λειτουργίας χαρακτηρίζεται σύμφωνα όσων ισχύουν κέντρο εκπομπής, και δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν πρόκειται για κέντρο εκπομπής τηλεφωνικών ζεύξεων και κυψελών κινητής τηλεφωνίας, δεδομένου ότι το ανάλογο ισχύει σε πολλές περιοχές, και παράλληλα σε παρακείμενα κοντέινερ λειτουργούν και ραδιοτηλεοπτικές ζεύξεις, αναμεταδόσεις, προγράμματα.

Επί αρκετά χρόνια καθίσταται σαφές ότι η πολιτεία, η οποία οφείλει την αναλογική εκπροσώπηση του συνόλου, να λειτουργεί με γνώμονα επιλεκτικά είτε τα συμφέροντα δημόσιων υπηρεσιών - οργανισμών, είτε συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων. 


Καθίσταται σαφές ότι ο ΟΤΕ επί αρκετά χρόνια λειτουργεί τις μικροκυματικές του μονάδες πάνω στον Υμηττό στα Νότια προάστια Αττικής, ενώ δεν έχει χαρακτηριστεί από τη πολιτεία επίσημα κέντρο εκπομπής ώστε να δύνανται να λειτουργήσουν και οι υπόλοιποι. Γιατί;

Έχοντας ως βασικό δεδομένο την προβληματική λήψη, τόσο στην ραδιοφωνία όσο και στην τηλεόραση, όπως και την αυθαιρεσία αρκετών οι οποίοι λειτουργούν αναμεταδότες από την Αίγινα, και άλλα σημεία, η πολιτεία σήμερα οφείλει να αποκαταστήσει το καθεστώς στη βάση που απαιτείται. 

Γιατί έπρεπε προσωπικά να υποστούμε σειρά διώξεων και κατασχέσεων, για 20 watt ραδιοφωνικής λειτουργίας;  Μπορείτε να μας το εξηγήσετε οι αρμόδιοι;
Αν τα κεραιοσυστήματα ήταν στον Υμηττό δεν θα είχαμε δεχθεί πότε διώξεις. Με τα 20 watt ραδιοφωνικής λειτουργίας υπήρχε ενδεχόμενο βλάβης των οικονομικών του κράτους είτε των διαπλεκομένων;

Θεσμοθετήστε επίσημα δεύτερο κέντρο εκπομπής τον ΥΜΗΤΤΟ στα Νότια Προάστια Αττικής, ώστε  να λυθεί το πρόβλημα λήψεως, και παράλληλα να υφίστανται σύννομα και κάποιες αυτούσια τοπικού χαρακτήρα μεταδόσεις (lower power) για την προαγωγή του τοπικού πολιτισμού και για την τοπική ενημέρωση.

Σήμερα κλείνουν 30 χρόνια αιτημάτων για χαρακτηρισμό του Υμηττού στα Νότια προάστια ως κέντρου εκπομπής ( Είναι ακατόρθωτο, η δύσκολο κυρίες και κύριοι; )

* Η επεξεργασία για το μέλλον της ραδιοφωνίας στο Ν.Αττικής μας είχε απασχολήσει πολύ πριν υπάρξουν δημόσιοι, δημοτικοί, και ιδιωτικοί σταθμοί στα FM κύματα, και γνωρίζοντας την μετεξέλιξη, είχαμε θέσει σε αρμοδίους και πολιτικούς εκείνης της εποχής τις προτάσεις μας.

* Ειδικά για την μετάβαση στην ψηφιακή ραδιοφωνία, καθίσταται σαφές ότι απαιτείται και δεύτερο κέντρο εκπομπής στα Νότια προάστια ώστε να υπάρχει χαμηλή ισχύς ακτινοβολίας και κάλυψη όλων των περιοχών. 

* Η πρόταση μας στον παρελθόντα χρόνο ήταν η ΕΡΤ να αναλάβει και να είναι ο βασικός και κύριος πάροχος της μετάβασης, κάτι που σαφώς δεν έγινε λόγω ευρωπαϊκών και λοιπών οδηγιών - πολιτικών που ακολούθησαν. (Οδηγηθήκαμε στη φάση ''κάλυψης'' δημόσιων και ιδιωτικών συμφερόντων μιας οικονομικής ελίτ, πλην όσων προηγήθηκαν σε ένα χώρο, και είναι οι πρωτεργάτες του χώρου )

Η κοινά αποδεκτή ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ η οποία μας οδήγησε ως χώρα σε όσα ισχύουν τα τελευταία χρόνια, και με ''αδυναμία'' των εμπλεκομένων να υποστούν διορθώσεις όσα μπορούν να διορθωθούν.

Γιατί πρέπει σκόπιμα ορισμένοι να ξεχνούν ότι το πάγιο και διαχρονικό αίτημα από τη πλευρά μας ήταν η κάλυψη του συνόλου στη βάση της νομιμότητας;

Οι κάτοικοι στα νότια προάστια γνωρίζουν επί δεκαετίες 

1) Πρωτοστατήσαμε σε ένα χώρο, και ενώ καταθέσαμε σύννομα αιτήσεις, μελέτες, παράβολα, αντί νομιμοποίησης κάποιοι φρόντισαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ τα συμφέροντα ημέτερων και ελίτ.

2) Είμαστε οι πρώτοι που θέσαμε δημόσια στα νότια προάστια ζήτημα ανατροπής των κομμάτων - παρατάξεων του παλαιοκομματιμού, και σε αυτή τη περίπτωση λειτούργησε ο μηχανισμός συμφερόντων των ήδη καλοταϊσμένων και βολεμένων, εκτοπίζοντας όσους εκτέθηκαν δημόσια και επί δεκαετίες δέχτηκαν διώξεις και κατασχέσεις.

3) Είμαστε οι δημότες που θέσαμε δημόσια τι απαιτείται στα κοινά του δήμου Γλυφάδας, όπως και τις προγραμματικές μας εξαγγελίες, και αντί αρωγής δεχτήκαμε επιθέσεις ώστε να βολεύονται στο δήμο στελέχη και παράγοντες κομμάτων οι οποίοι εφαρμόζουν ετεροχρονισμένα τις δικές μας εξαγγελίες.

4) Για τα συμφέροντα μιας οικονομικής ελίτ, παραγόντων, κ.α., και όσων εδραιώθηκαν στο ιδιότυπο καθεστώς της χώρας μας, επί δεκαετίες μας έχουν στοχοποιήσει ώστε εσαεί να κερδίζουν κακέκτυπα και χαλκευμένα όσων προηγήθηκαν από εμάς.

5) Σε τοπικό επίπεδο, με δεδομένο τις διώξεις και κατασχέσεις επί δεκαετίες, αντί αρωγής από τη πλευρά συμπολιτών μας, πήραν προτεραιότητα τα άτομα που δεν αντιμετώπιζαν σχεδόν κανένα πρόβλημα.

6) Αντί υποστήριξης σε ένα πρωτεργάτη των FM, που αξίωσε την συμπαράσταση από τη πλευρά των υπολοίπων, και ειδικά κομμάτων και πολιτικών, κάποια στιγμή διαπιστώσαμε την ύπαρξη κομματικών - πολιτικών μέσων ραδιοφωνίας, και συγκεκριμένα με στόχο την κατάληψη της συχνότητας μας για τα οφέλη συγκεκριμένων πολιτικών. ( Η μετακίνηση - απόκλιση δεκάδων μεγακύκλων, και συγκεκριμένα από τους 102,7 mhz στους 90, 6 mhz ραδιοφωνικού σταθμού πολιτικού κόμματος δεν απασχόλησε σε κανένα βαθμό τους αρμοδίους, και ειδικά του ΕΣΡ )

Όσοι δύνανται να αντιπαρατεθούν στην απόλυτη αλήθεια ας το πράξουν.

Αν έχετε κάποιο τίτλο ιδιοκτησίας από τον παππού σας, η την γιαγιά σας στα ερτζιανά - δημόσια αγαθά (συχνότητες) του Ν.Αττικής, όσοι βρίσκεστε σήμερα, σε οποίο καθεστώς, να μας ενημερώσετε. Το συγκεκριμένο ζήτημα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ευνοϊκών ρυθμίσεων, κ.α., θα απασχολήσει στο μέλλον πέραν του δέοντος, δεδομένου ότι  σήμερα όλα είναι ρευστά...

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ( 90,6, 90,7, 91,00, ΜΗΖ ) Διώξεις & Κατασχέσεις
 
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Όταν υφίστατο πρόοδος στα Νότια και τη Γλυφάδα, όπως και θεματολογία επιστημονικού χαρακτήρα, με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες, δεν είχαν κατασκευαστεί ακόμα κινητά τηλέφωνα, άρα κατά πόσον θα υφίσταντο εταιρίες τηλεπικοινωνιών με αντικείμενο την κινητή τηλεφωνία.( Οι κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν πόσο εύκολο είναι αυτοί που καλούνται να υπηρετήσουν το σύνολο να δίνουν τη δυνατότητα να ξεφυτρώσουν εγκαταστάσεις και κεραίες, ενώ ουδέποτε παρείχαν λύση σε οτιδήποτε προϋπήρχε στην περιοχή μας. )

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεσμοθετήστε επίσημο κέντρο εκπομπής τον Υμηττό στην Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb