ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αρχαιολογικός χώρος στα αστέρια Γλυφάδας παραχωρείται για ξενοδοχείο

Σας περιμένει το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τα δυο μέτρα και σταθμά στα νότια και τη Γλυφάδα

Δεδομένων όσων ισχύουν στο δήμο Γλυφάδας, με δεδομένες αιτήσεις συγκεκριμένου χαρακτήρα, καθώς επίσης και της καθολικής αδράνειας κάλυψης από τη πλευρά τους χρόνιων αιτημάτων, τα οποία άπτονται των χειρισμών των εκλεγμένων σε τοπικό επίπεδο, τονίζεται ό, τι μοναδική λύσις πλέον, αποτελεί το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. 

Δεν μπορεί να έχουμε διαχρονικά εμπλεκόμενους εκλεγμένους οι οποίοι αξίωσαν τη συμμετοχή τους στα κοινά, και τους θεσμικούς ρόλους, επιθυμώντας την χρηστή διοίκηση ένθεν και ένθεν κατά το δοκούν.

Αποτελεί υποχρέωση των αιρετών, γνωρίζοντας τι έχει συμβεί σε τοπικό επίπεδο, με σειρά διώξεων και κατασχέσεων από την δεκαετία του 70 μέχρι την δεκαετία του 2000, (1977 - 2004) και έχοντας τις αιτήσεις, οι οποίες πρωτοκολλήθηκαν στον δήμο Γλυφάδας να αποτανθούν στην Περιφέρεια Αττικής, για ζήτημα τοπικού χαρακτήρα δημότη της πόλεως.

Έχοντας το «πράσινο φως» από τον δήμο Γλυφάδας, για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στα Αστέρια Γλυφάδας, καθώς και την παραχώρηση των Αστεριών Γλυφάδας που ανήκουν ως κυριότητα στο ελληνικό Δημόσιο και έχουν παραχωρηθεί προς χρήση στην Εθνική Τράπεζα, και ξαφνικά βρέθηκαν ενοικιαζόμενα με συμφωνία μακροχρόνιας ενοικίασης της έκτασης με την εταιρεία Ναυσικά, συμφερόντων του ομίλου Παπαθεοχάρη, καθίσταται σαφές ότι τόσο ο δήμος Γλυφάδας, όσο και η Περιφέρεια Αττικής, λειτουργούν με αποκλειστικό γνώμονα τα οφέλη ολιγαρχών και συγκεκριμένων συμφερόντων.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έχει ψηφίσει από πέρυσι τη γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο, και η τεχνική υπηρεσία του δήμου Γλυφάδας έδωσε έγκριση για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στα Αστέρια Γλυφάδας, με τη χορήγηση της σχετικής ''άδειας'' δόμησης.

Μπορούν οι κ. εμπλεκόμενοι να τεκμηριώσουν το καθεστώς αιτήματος από τη πλευρά  του ομίλου Παπαθεοχάρη για επένδυση εντός αρχαιολογικού χώρου;

Αν έγινε δεκτό το αίτημα Παπαθεοχάρη από τους εμπλεκόμενους δεν είναι τα ίδια πρόσωπα που είτε παρανομούν συστηματικά σε αιτήσεις, είτε υβρίζουν επί χρόνια δια μέσω εξαγορασμένων;

Δεν είναι τα ίδια πρόσωπα που επικαλούνται την ανάπτυξη μονομερώς όσων αφορά συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, και επί δεκαετίες, όπως και σήμερα,  κινούν νήματα εξόντωσης των υπολοίπων πολιτών;

Θα δώσει εργασία ο Παπαθεοχάρης σε κάποια άτομα τα οποία διαφέρουν ριζικά από εμάς; Τι ακριβώς είναι , και που διαφέρουν; Σε εμάς ποιοι σας καθορίζουν να στερείτε την εργασία; Δεν έχουμε καταθέσει αιτήσεις στο δήμο Γλυφάδας, όπως και στην περιφέρεια Αττικής κατά τον παρελθόντα χρόνο;

Το ξενοδοχείο 5 αστέρων θα δημιουργηθεί εντός χαρακτηρισμένου αρχαιολογικού χώρου με ιστορία χιλιετιών, με την επανάχρηση και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνεται στο επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος δυναμικότητας 400 κλινών. 


Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, συνεδριακού κέντρου για την εξυπηρέτηση έως και 600 ατόμων, κέντρου αναζωογόνησης και ομορφιάς, αθλητικών γηπέδων, ποδηλατόδρομων και άλλων εγκαταστάσεων. 

Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση περίπου 280 στρεμμάτων με μέτωπο σε παραλία περίπου 600 μέτρων.

Δεν δικαιούστε τα δυο μέτρα και σταθμά, και το κοινωνικό σύνολο σας κρίνει, όπως θα σας κρίνει και η δικαιοσύνη.

Η τεκμηρίωση από τη πλευρά σας επικαλείται ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, όσων αφορά τον όμιλο Παπαθεοχάρη, στον αντίποδα υπάρχει κάποια διαφοροποίηση όσων αφορά τους υπολοίπους; 

Δεν θα δημιουργηθούν, όπως και παρασχεθούν θέσεις εργασίας από τη δική μας πλευρά σύμφωνα της αιτήσεως; 

Δεν λογίζεται ανάπτυξη σε ένα από τους πλουσιότερους δήμους του Ν.Αττικής να υφίστανται δομές ενημέρωσης, επικοινωνίας, και ψυχαγωγίας;

Ποιοι σας εμποδίζουν τόσα χρόνια να ακολουθήσετε τη σύννομη οδό;

Αυτοδιαχειρίζονται οι δημότες Γλυφάδας το δήμο, η βρίσκονται από πίσω τα συμφέροντα μιας οικονομικής ελίτ;

Περάστε στο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας τις αιτήσεις επαναλειτουργίας του ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 -2004, και ακολουθήστε την οδό αξιώσεως από την Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτήσεως ΕΣΠΑ, για την ανάπτυξη που υποσχεθήκατε στους δημότες, όπως και τις θέσεις εργασίας που ακόμα τις περιμένουν πολλοί συμπολίτες μας.

Αν δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δήμο ''νυσταλέων'', και έχουμε άξιους και ικανούς εκπροσώπους, καλείστε συνολικά να το αποδείξετε στους συμπολίτες μας, συνδράμοντας στην δημιουργία και λειτουργία ενός άμεσου και μαζικού τοπικού μέσου όλων των δημοτών, και κάλυψης όλων των εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα.

Δεν μπορεί να παρουσιάζεστε ως κατάλληλοι για την χρηστή διοίκηση ενός πλούσιου δήμου, να έχετε τις διασυνδέσεις, όπως και τις επαφές με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης, με φορείς, συλλόγους, σωματεία, κ.α., και ως κατάλληλοι να αδυνατείτε να καλύψετε το σύνολο όπως απαιτείται σήμερα με μια μαζική δομή. ( Πλουραλιστικά )

Καλύψτε ως πολιτεία και δήμος ένα μακροχρόνιο ζήτημα της πόλης και του δημότη, το οποίο αποκτά γενικευμένο χαρακτήρα, δεδομένου ό, τι κανένας τοπικά δεν έχει τη δυνατότητα πλήρους καλύψεως όσων συμβαίνουν και ισχύουν στη περιοχή μας. Ειδικά ενός τοπικού μέσου με χρήση της αναλογικής ισότητας, η οποία προϋποθέτει την άρρηκτη  συνεργασία όλων των δημοτών και της πολιτείας.

''Δεδομένου ό,τι εσείς έχετε πολλά κωλύματα (...) μήπως πρέπει να ''νομοθετήσω'' βάζοντας τους υγιείς κανόνες λειτουργίας και ελέγχου, και να το περάσετε στο κοινοβούλιο;''

Ο δήμος ''όλων των δημοτών'' που υποσχεθήκατε θα ισχύσει πάλι και θα λέγετε κατά την προεκλογική περίοδο για αλίευση ψήφων; Θα θεωρείτε πολύ παλιό και ξεπερασμένο.

Το αυταπόδεικτο να εμπλέκω ένα προσωπικό και τοπικό ζήτημα με την τρέχουσα επικαιρότητα, και ζητήματα του δήμου, μπορεί να ενοχλεί ορισμένους, όμως, καθίσταται σαφές ότι υπάρχει διφορούμενος χαρακτήρας από τη πλευρά πολιτείας και δήμου, διότι επιθυμούμε την ανάπτυξη και την εργασία επί του συνόλου και σε όλους τους τομείς, ενώ ορισμένοι εμπλεκόμενοι λειτουργούν μονομερώς και υποβαθμίζουν το δήμο και το δημόσιο όφελος.

Στα Νότια Προάστια και τη Γλυφάδα αναλογούν ορισμένες συχνότητες του Φάσματος Συχνοτήτων. (ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ) ενώ ο νομοθέτης διαχρονικά φροντίζει το σύνολο των μεταδιδομένων να υφίσταται εκτός των Νοτίων - Νοτιοανατολικών προαστίων Αττικής, οπότε οι κάτοικοι Νοτιοανατολικής Αττικής αποτελούν παθητικούς αποδέκτες των μεταδιδομένων στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της περιοχής τους χωρίς να τους παρέχετε (αναλογικά, νομικά, και συνταγματικά) η δυνατότητα χρήσεως. ( Ο Υμηττός είναι ένας (1) το κέντρο εκπομπής, όμως, είναι χαρακτηρισμένο εκτός των Νοτίων προαστίων Αττικής, και ο νομοθέτης επί δεκαετίες δεν αποκαθιστά την αναλογικότητα στο Νομό Αττικής τόσο με τον χαρακτηρισμό και άλλης τοποθεσίας στα Νότια προάστια ως κέντρου εκπομπής, όσο και με την παραχώρηση αναλογικά αδειών και βεβαιώσεων λειτουργίας. Γιατί; Προφανώς διότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα )

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Επειδή ασκούνται και ακολουθούνται ''πολιτικές'' ανθρωποφαγίας ένθεν και ένθεν, και ειδικότερα από τη πλευρά τύπου, και «υποκινούμενου», από τη πλευρά μας θα προτείνετε το ορθό και ενδεδειγμένο για το κοινωνικό σύνολο και το τόπο μας, και όλοι εσείς οι εμπλεκόμενοι θα κρίνεστε... 

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αρχαιολογικός χώρος στα αστέρια Γλυφάδας παραχωρείται για ξενοδοχείο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">