ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Η αλληλεγγύη δεν είναι κακούργημα»: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν υπέρ των διωκόμενων εθελοντών της Μυτιλήνης

«Δεν είναι δυνατόν η αλληλεγγύη και η διάσωση ανθρωπίνων ζώων να βαφτίζεται trafficking και κακουργηματική πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται πλευρό των κατηγορουμένων και των αλληλέγγυων των οποίων τη συνεισφορά θεωρεί σημαντική και υπό τις παρούσες συνθήκες απαραίτητη» τονίζουν οι Γ. Πάλλης, Βασιλική Κατριβανού και Πάνος Λάμπρου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Βρεθήκαμε σήμερα στα δικαστήρια Μυτιλήνης οι βουλευτές Γιώργος Πάλλης και Βασιλική Κατριβανού και ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταθέσουμε υπέρ των πέντε εθελοντών που διώκονταν για παράνομη διακίνηση προσφύγων. Δεν είναι δυνατόν η αλληλεγγύη και η διάσωση ανθρωπίνων ζώων να βαφτίζεται trafficking και κακουργηματική πράξη. Αποτελεί διακριτό ζήτημα να μπει σε πλαίσιο η δράση των ΜΚΟ, απο την αυθαίρετη καταστολή Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται πλευρό των κατηγορουμένων και των αλληλέγγυων των οποίων τη συνεισφορά θεωρεί σημαντική και υπό τις παρούσες συνθήκες απαραίτητη».




(αλληλέγγυοι έξω από τα δικαστήρια Μυτιλήνης περιμένουν την απόφαση του Εισαγγελέα για τους 5 διασώστες - φωτογραφία @mibakas)

«Δεν είμαστε εγκληματίες, σώζουμε ζωές»:

Και στους πέντε συλληφθέντες απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας παροχής βοήθειας σε αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια, ενώ δύο εξ αυτών βαρύνονται με την κατηγορία της οπλοκατοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος βρέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. “Είμαστε όλοι μας επαγγελματίες πυροσβέστες από την Ισπανία και έχουμε έρθει εδώ για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Δεν μπορούσαμε να επιχειρήσουμε με το δικό μας σκάφος και επιβιβάστηκαν τρία από τα μέλη μας σε σκάφος άλλης οργάνωσης προκειμένου να βοηθήσουμε κάποια βάρκα για την οποία ειδοποιηθήκαμε ότι κινδύνευε. Ξαφνικά το λιμενικό μας ζήτησε να τους ακολουθήσουμε και στη συνέχει τα μέλη μας συνελήφθησαν χωρίς να έχουμε καταλάβει το γιατί” δήλωσε ο Τόνι Αμαδόρ στην ΕΡΤ ο μέλος της “PROEMAID”

Ο Χάρης Πέτσικος συνήγορος τριών εκ των κατηγορουμένων δήλωσε: “Οι εντολείς μου είναι επαγγελματίες πυροσβέστες στην Ισπανία και ανήκουν σε μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις. Είναι εκπαιδευμένοι διασώστες και βρίσκονται εδώ για να σώζουν ζωές. Η δράση της οργάνωσης είναι σε γνώση του λιμενικού και έχουν κατατεθεί η απαραίτητες διαπιστεύσεις. Οι πελάτες μου δεν αντιλαμβάνονται τους λόγους για τους οποίους έχουν συλληφθεί από τη στιγμή που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα και το μόνο που έκαναν ήταν να βοηθούν πρόσφυγες. Ο συνήγορος των άλλων δύο κατηγορουμένων Θεμιστοκλής Κεφάλας δήλωσε στην ΕΡΤ: “Θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε στις αρχές ότι σώζουμε ζωές και ότι δεν έγινε καμία ενέργεια παροχής βοήθειας για παράνομη είσοδο στη χώρα”.

ΠΗΓΗ: left.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Η αλληλεγγύη δεν είναι κακούργημα»: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν υπέρ των διωκόμενων εθελοντών της Μυτιλήνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">