ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eίμαστε off air καθώς και off life

''Αν δεν είναι πέντε θα είναι τέσσερις οι εθνικές άδειες τηλεόρασης''

Λίγο μας ενδιαφέρει στη Γλυφάδα αν οι εθνικές άδειες των ολιγαρχών είναι τέσσερις, το ζητούμενο είναι πόσες θα είναι οι τοπικές, και ειδικότερα τι θα γίνει επιτέλους μετά την σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου με το ραδιοφωνικό τοπίο στο Ν.Αττικής.

Όσοι και όσες με γνωρίζουν, με γνωρίζουν για όσα μετέδωσα επί δεκαετίες όσων αφορά την ραδιοτηλεόραση, την διαπλοκή, και το καθεστώς αντισυνταγματικότητας που υφίσταται στο Ν.Αττικής.

Αρκετοί εξ αυτών ήταν άτομα μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι σήμερα δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, ενώ στη χώρα μας έχουν αλλάξει επανειλημμένα κυβερνήσεις, χωρίς να παρέχετε η δημοκρατικότητα ενός χώρου, και η δικαίωση όσων πρωτοστάτησαν σε αυτόν. 

Εμείς είμαστε επί δεκαετίες off air, καθώς και off life, δεδομένου ότι αρχικά στην γέννεση νομικού πλαισίου, δεν μας παρείχαν τη δυνατότητα έπειτα από αιτήσεις, παράβολα, μελέτες, και αγορά εξοπλισμών,  βεβαιώσεως λειτουργίας, ενώ δεχτήκαμε και σειρά διώξεων - κατασχέσεων.

Με τα δεδομένα που προανέφερα, και στοχοποιημένος, θα ανοίξω σήμερα επιχείρηση ραδιοφωνίας στη Γλυφάδα, σε μια πόλη που αρκετοί ρίχνουν στη τσέπη μαύρα από διαδικτυακές διαφημίσεις, και παράλληλα επί πολλά χρόνια έχουν εδραιωθεί ραδιοφωνικοί σταθμοί με στραμμένες τις κεραίες στα νότια προάστια; Πόσο βιώσιμη θα είναι μια επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας, και στοχοποιημένη ένθεν και ένθεν;

Δεν πρέπει να παρασχεθεί μια λύση από τη πλευρά της κυβέρνησης και των αρμοδίων; 

Θα ισχύσει για πολλοστή φορά ένα πλαίσιο πολιτικών ''καψίματος'' όσων πρωτοστάτησαν σε ένα χώρο;

Όπως γνωρίζετε επέλεξα έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην υφίσταται ραδιόφωνο, ενώ μπορούσε να μεταδίδει από το διαδίκτυο.

Για εμάς είναι καθοριστικής σημασίας τι θα ισχύσει στο χώρο της ραδιοτηλεόρασης, σε σχέση με τους υπολοίπους, όπως και τι πολιτικές θα παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, από όπου βρίσκεται και λειτουργεί, διότι παίζεται η ζωή μας, και το μέλλον του τόπου μας.

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Αξίζει να τονίζεται ότι με βασικό δεδομένο δεκάδες χιλιάδες άδειες lower power διεθνώς, στη χώρα μας έπειτα από συγκεκριμένο νόμο ΔΕΙΤΕ: 1730/87  και ενώ είχαν κατατεθεί αιτήσεις, μελέτες, παράβολα, κ.α. δεν παρασχέθηκαν βεβαιώσεις λειτουργίας σε πρωτεργάτες του χώρου ώστε να γίνει το πρώτο σύννομο βήμα. ( Τα κριτήρια ήταν καθαρά πολιτικοοικονομικά, δεδομένου ότι κατασχέθηκαν εν συνεχεία μουσικού χαρακτήρα τοπικοί σταθμοί, που ουδέποτε ανέφεραν οτιδήποτε είχε σχέση με την πολιτική, ούτε δήλωναν πολιτική ταυτοποίηση )

* Ήταν το βασικό έναυσμα ώστε να ξεκινήσω μια σειρά τοπικών μεταδόσεων με θέμα την αντισυνταγματικότητα, την διαπλοκή, κ.α., δεδομένου ότι μέχρι την περίοδο των διώξεων και κατασχέσεων που συντελέστηκαν τοπικά δεν αναφέραμε οτιδήποτε είχε σχέση με την πολιτική.

* Επίσης, ενώ αρκετοί από τους συμπολίτες μας με ενασχόληση στα τοπικά ραδιόφωνα απέκτησαν φήμη, (τοπικά) κανείς από αυτούς δεν κατέβηκε ποτέ στις τοπικές εκλογικές διαδικασίες, ενώ βρέθηκαν στον τομέα πολιτισμού, οι οποιοδήποτε, ακόμα και χωρίς καμία προσφορά, και σαφώς με εμφανή συμπτώματα προβλημάτων στην μνήμη...

* Επισημαίνεται ότι η πολιτική ταυτότητα δεν καθόριζε σε κανένα βαθμό την λειτουργία όλων των τοπικών σταθμών του παρελθόντος, ούτε τη συμμετοχή όσων βρέθηκαν σε αυτά, δεδομένου ότι στα Τ/Ρ υφίσταντο  συμπολίτες μας από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eίμαστε off air καθώς και off life Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">