ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Τρίτη πρωί το ζώο που αφήσατε να πεθάνει θα έρθει στο γραφείο του δημάρχου

Έχει υποδομές για τα αδέσποτα ο ''σύγχρονος'' δήμος Γλυφάδας;

Τρίτη πρωί το ζώο που αφήσατε να πεθάνει θα έρθει στο γραφείο του δημάρχου. Σήμερα είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το ανάλογο θα ίσχυε από άτομα όπως εσείς ακόμα και για τους φορολογούμενους δημότες.

Θα ενημερώσουμε εγγράφως για την άρνηση του δήμου και των διοικούντων να μας εξυπηρετήσουν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, και τον εισαγγελέα της περιοχής, τονίζοντας επίσης ότι το ζώο που άφησαν οι διοικούντες να πεθάνει, θα οδηγηθεί στο δημαρχείο Γλυφάδας.

Ο πλούσιος δήμος Γλυφάδας δεν διαθέτει δομές περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ενώ το έλλειμμα τοπικών δομών κοστίζει ετησίως εκατοντάδες χιλ. ευρώ στους συμπολίτες μας.

Τονίζεται ότι ζωάκι υπέφερε από πόνους και αδυνατούσε να τραφεί, ψυχορραγούσε, ενώ οι αρμόδιοι κώφευαν και δεν απάντησαν στην αίτηση που έγινε.

Εμείς θέσαμε για δεύτερη φορά το αίτημα που έχει αποσταλεί στο δήμο Γλυφάδας, για άμεση μέριμνα σε χτυπημένο ζώο, το οποίο αιμορραγούσε, και αναμέναμε τις ενέργειες των αρμοδίων, οι οποίοι ως συνήθως επέλεξαν να λαμβάνουν τα χρήματα των δημοτών από το λογιστήριο του δήμου και μην απαντούν σε αιτήσεις.

Για χιλιάδες κατοίκους είναι μείζον ζήτημα το έλλειμμα τοπικών δομών, και όπως γνωρίζετε έχουν ειπωθεί πολλά όσων αφορά τις επιλογές διοικούντων του παρελθόντος, να παρέχουν εκατοντάδες χιλ. ευρώ σε ιδιώτη εκτός του Ν.Αττικής, ο οποίος σαφέστατα αδυνατεί να παρέχει άμεσα υπηρεσίες. 

Κάλλιστα με αυτά τα χρήματα που κοστίζει ο Ιδιώτης (εκτός Αττικής) μπορούσε να υφίσταται οργανωμένη δημοτική η διαδημοτική δομή στα νότια προάστια, καθώς και συνεργαζόμενοι, φιλοζωικές οργανώσεις, όπως και οι κτηνίατροι της τοπικής κοινωνίας. 

Διαχρονικά οι ''εντός του δήμου'' των εύκολων λύσεων, και της αδράνειας, ενώ στο επίκεντρο ήταν και παραμένει ο αχαλίνωτος καπιταλισμός και τα οφέλη ημέτερων. 
                                                                        
Το αίτημα που έχει αποσταλεί στο δήμο Γλυφάδας

Προς Δήμο Γλυφάδας 

Καθότι είστε υποχρεωμένοι να αναλάβετε την περίθαλψη αδέσποτων ζώων, σας ενημερώνουμε ότι αδέσποτος γάτος, χτυπημένος από αυτοκίνητο, χρειάζεται άμεση περίθαλψη. 


Ενημερώστε μας άμεσα που να αποταθούμε. 

(*Αν δεν υφίστανται δομές του δήμου, και το ζώο αποβιώσει αδράνεια του δήμου Γλυφάδας, θα ακολουθηθεί η σύννομη οδός κατά των αρμοδίων, και κάτι περισσότερο...)

Άρθρο 9 του ν. 4039/2012

Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους Δήμων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων

Οι κατά τα ως άνω φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία που εγκρίνονται από τον αρμόδιο Δήμο οφείλουν να διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων. 

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται το είδος και ο αριθμός των εγκαταστάσεων και των οχημάτων, καθώς και η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού, που πρέπει να διαθέτουν οι φιλοζωικές ενώσεις και τα σωματεία, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Τρίτη πρωί το ζώο που αφήσατε να πεθάνει θα έρθει στο γραφείο του δημάρχου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">