ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δικαιούσαι να μειώνεις τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας;



Δικαιούσαι να μειώνεις τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας; Αν εξαιρέσουμε όσους και όσες ήρθαν στη πόλη μας τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι/ες μπορεί πράγματι να αδυνατούν να γνωρίζουν, οι υπόλοιποι με δεκαετίες κατοίκησης στο δήμο Γλυφάδας δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο κάθε δημότης και τι έκανε;

Μήπως δεν γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι λειτουργούσα από τη δεκαετία του 70 τοπικά στο ραδιόφωνο, παρέχοντας περισσότερο μουσική και κατά πολύ λιγότερο λόγια; Μήπως δεν γνωρίζουν ότι επί πολλά χρόνια μεταδίδονταν αποκλειστικά μουσική χωρίς καθόλου λόγια;

Μήπως δεν γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι από 1991, και στη συνέχεια, που υφίστατο καθημερινή ΤΟΠΙΚΗ λειτουργία στα FM, προσωπικά δεν είχα μιλήσει ποτέ δημόσια επί πολλά χρόνια; (Ενώ υπήρχε καθημερινή λειτουργία, και έκαναν εκπομπές δεκάδες συμπολιτών μας, προσωπικά δεν είχα εκπομπή και δεν μιλούσα δημόσια επί χρόνια)

Προσπαθείτε να ξεχάσουν ακόμα και αυτά που γνώριζαν οι συμπολίτες μας;

Εμφανίστηκα κάποια στιγμή στα τέλη της δεκαετίας του 90, ασκώντας δριμεία κριτική κατά των τότε κυβερνώντων, οι οποίοι σημειωτέων αδυνατούσαν να παρέχουν τις αρμόζουσες πολιτικές. Το ίδιο ακριβώς και την δεκαετία του 2000. Και θα το ξανακάνω αντλώντας το αναφαίρετο δικαίωμα από το Σύνταγμα της χώρας, αν δεν μας καλύψει πλήρως τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι εργοδότες σου στο δήμο, ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη,  και ειδικότερα κοινωνική δικαιοσύνη.

Αν εσύ χαρακτηρίζεσαι τοπικός εκδότης, ο υποφαινόμενος ήταν τοπικός ραδιοφωνατζής, όμως, με μια σαφή διαφοροποίηση: Ουδέποτε εκβιάσαμε τους συμπολίτες μας για χρήματα, (κάτι που είθισται να ακολουθείτε τοπικά) αν και σε σχέση με εσάς είχαμε πετύχει να έχουμε τεράστια αποδοχή, και να μπαίνουμε καθημερινά σε χιλιάδες σπίτια συμπολιτών μας. 

Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι αυταπόδεικτα, υπάρχουν μάρτυρες, και ειδικότερα υπάρχουν οι αιρετοί του δήμου που μπορούν να πιστοποιήσουν αν εκβιάστηκαν έστω και (1) φορά για χρήματα.

Μη προσβάλλετε τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας

Έχω σημειωμένα, καταγεγραμμένα, ολόκληρο αρχείο, τι έχει αποκομίσει από το δήμο κάθε δημότης - δημότισσα Γλυφάδας,  από την δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα, όπως και αν εκπροσώπησαν επάξια τον τόπο και τους δημότες...

Στον αντίποδα, έχω επίσης, τι ίσχυσε εις βάρος των δημοτών αδράνεια όλων των εκλεγμένων, και τι έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε...

Αν εσείς δεν θεωρείτε εγκληματικό, μια δεκαετία πριν τον Μιλτιάδη Έβερτ, στη Γλυφάδα να έχουμε τους πρωτεργάτες των FM, και τον δήμο όπως και τα κόμματα - πολιτικούς απέναντι, κρίνετε από το σύνολο συμπολιτών μας...

Κρίνετε από το σύνολο συμπολιτών μας, δεδομένου ότι ακόμα και έπειτα από 26 χρόνια μετά τον Έβερτ και τον δημοτικό σταθμό στο δήμο Αθηναίων, στην Γλυφάδα ακολουθείτε αχαρακτήριστες τακτικές...

Αν θυμάστε την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Θ. Σπονδυλίδης καθιερώθηκε το πρασινόσημο, τυχαίο; δεν νομίζω!!! Υφίστατο συγκεκριμένη πρόταση ΤΟΠΙΚΑ, μια ''δεκάρα'' από κάθε δημότη - δημότισσα το δίμηνο, για σύννομη λειτουργία δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού. Τι έκανε ο κ. Σπονδυλίδης; Κάποια στιγμή στον παρελθόντα χρόνο, αντί να καλύψει τους πρωτεργάτες των FM, δημότες Γλυφάδας, συνέδραμε με πολλές χιλιάδες από τα χρήματα των συμπολιτών μας σε ένα διαδημοτικό ραδιόφωνο ώστε να διοριστούν ''πράσινοι'' ημέτεροι.

Ενώ λοιπόν, (όπως έχω γράψει δημόσια, και κατηγορήθηκα από υποκριτές συμπολίτες μας) είχαμε δημότες με προϊστορία σε ένα χώρο, οι περισσότεροι εξ αυτών παρακάμφθηκαν, και επιλέχτηκαν ορισμένοι/ες ( για εμένα προσωπικά ακόμα και άσχετοι) με κομματικά κριτήρια ως υπάλληλοι της διαδημοτικής επιχειρήσεως ραδιοφωνίας. ( Δημόσια δεν θα αναφέρω επ' ακριβώς τι ίσχυε εκείνη τη περίοδο, όμως, είναι σαφές γιατί αυτό το διαδημοτικό πείραμα απέτυχε) 

Επιμελώς τότε, όπως και σήμερα, παρακάμφθηκε ο παράγοντας πρωτεργατών ενός χώρου, ( με αποδεδειγμένη ανιδιοτελή προσφορά στους συμπολίτες μας) για τα οφέλη κομματικών ημέτερων. Όσο και να ενοχλεί η αλήθεια, είναι η κοινή μας τοπική αλήθεια, και αφορά το σύνολο διοικούντων - αιρετών του παρελθόντος, και του παρόντος. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι: Επισκεπτόμενος το χώρο διαδημοτικής επιχείρησης Ραδιοφωνίας, στην οποία συμμετείχε και ο δήμος Γλυφάδας, πληρώνοντας πολλά χρήματα, σχημάτισα ιδία αντίληψη για την ακροαματικότητα καθώς και την συμμετοχή του κόσμου. Αναφέρω ότι ακόμα και οι ερασιτέχνες της πόλης μας είχαν πετύχει μεγαλύτερη ακροαματικότητα, καθώς και της συμμετοχής του κόσμου. 

Σε ζώνες εκπομπών συγκεκριμένου είδους μουσικής, άλλα ίσχυαν στον διαδημοτικό σταθμό, ο οποίος μετέδιδε για ολόκληρο το Ν.Αττικής, και άλλα ίσχυαν με τις ερασιτεχνικές εκπομπές περιορισμένης εμβέλειας στην Γλυφάδα.

Εκείνη τη περίοδο λειτουργούσαμε και εμείς τοπικά στη Γλυφάδα, και είχαμε τα στοιχεία. 

* Έχω χρησιμοποιήσει συγκεκριμένη φωτογραφία, ώστε πρώτον, να υποδείξω τι επιθυμούν ορισμένοι τοπικά, και δεύτερον, δεδομένου ότι όσα συνέβαιναν τοπικά απασχόλησαν και ΜΜΕ εκείνης της εποχής, άρα αρκετοί εκ της δημοσιογραφίας γνωρίζουν ότι διαχρονικά υπήρχε πόλεμος συμφερόντων κατά των νοτίων προαστίων, και ειδικότερα κατά των Γλυφαδιωτών με ενασχόληση στα ερτζιανά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δικαιούσαι να μειώνεις τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">