ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Eγκληματική στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο Κουρδιστάν

Το Ευρωπαϊκό Κουρδικό Γραφείο Ενημέρωσης πραγματοποίησε την Τρίτη 12/1 συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Ενημέρωση για το Τουρκικό Κουρδιστάν, την εγκληματική στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας και την αντίσταση του κουρδικού λαού» την οποία παρακολούθησε το left.gr το οποίο έχει δημοσιοποιήσει και βίντεο της συνεντεύξεως.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ismet Akkurt διευθυντής του Newroz TV. Παρακολουθήστε αυτήν τη συγκλονιστική περιγραφή της κατάστασης στο Κουρδικό τμήμα της Τουρκίας. Η κατάσταση είναι αντίστοιχη με αυτή στη Συρία. Πόλεις ολόκληρες βρίσκονται υπό στρατιωτική κατοχή, άμαχοι δολοφονούνται, ολόκληρες περιοχές ισοπεδώνονται, χωριά καταστρέφονται. Ο κουρδικός λαός χρειάζεται τη συμπαράστασή μας!

Παρακολουθήστε το βίντεο που κατέγραψε το LEFT.gr:Το Πολιτιστικό κέντρο του Κουρδιστάν είχε προβεί σε ανακοίνωση των τελευταίων γεγονότων στην περιοχή της νοτιοανατολικής τουρκικής επικράτειας, την οποία παραθέτουμε εν συντομία.

Ο κουρδικός λαός αντιστέκεται εδώ και διακόσια χρόνια για να ζήσει ελεύθερα όπως ο κάθε λαός. Αυτή η μακρόχρονη αντίσταση συνεχίζεται στα τέσσερα κομμάτια παρά τις απώλειες. Μπορεί σήμερα αυτή η ελευθερία να επιτευχθεί σε έναν βαθμό στο νότιο Κουρδιστάν και τη Ροζάβα αλλά αυτό δεν αρκεί για όλο το Κουρδιστάν σύμφωνα με το Πολιτιστικό κέντρο του Κουρδιστάν.

Εμείς θα σας δώσουμε πληροφορίες για το Μπακουρί Κουρδιστάν που βρίσκεται στην γεωγραφική περιοχή της Τουρκίας. Το κίνημα με την ηγεσία του πρόεδρου Άπο (Αμπντουλλάχ Οτζαλάν) και τα μαθήματα που πήρε από τους αγώνες του παρελθόντος απέκτησε ένα δημοκρατικό και σύγχρονο χαρακτήρα τα τελευταία 40 χρόνια. Το κίνημα ελευθερίας έχει μια ιδεολογική και φιλοσοφική βάση που έχει την αυτοδυναμία και την αυτάρκεια ως βασικούς πυλώνες .Έχει εμπιστευτεί και στηριχτεί στην αυτοδυναμία του λαού.

Θα σας πληροφορήσουμε για τα δραματικά επεισόδια του 40χρόνου αγώνα του κουρδικού κινήματος απέναντι στο ρατσιστικό κράτος της Τουρκίας.

Το κίνημα ξεκίνησε από μια ομάδα Κούρδων και Τούρκων νέων. Στο πρώτο διάστημα δολοφονήθηκε ο Ηακκί Καρέρ ένας από τους Τούρκους ηγέτες του κινήματος. Μετά την ίδρυση του κόμματος, το κράτος κήρυξε κατάσταση έκτακτου ανάγκης το 1978 στην Τουρκία και Κουρδιστάν κάνοντας σφαγή αλεβιτών στο Μάρας. Το γεγονός σχολιάστηκε από τον Οτζαλάν ως εξής: «Το κράτος μας είπε, προσέχετε θα σας σφάξουμε όλους.»

Το κράτος εδώ και σχεδόν 5 μήνες μπαίνει με τανκς στις πόλεις Silopi, Cizre, Sur, Varto, Gever, Silvan, Lice, Hani, Semdinli, Kerboran, Derik Nisebin, Dargecid, Diyadin, Silvan και επιχειρεί σφαγές.

Σε αυτόν τον πόλεμο οι δυνάμεις του κράτους βομβαρδίζουν τις πόλεις με κανόνια, τανκς, ελικόπτερα, κατεδαφίζουν σπίτια, καταστρέφουν ιστορικά μνημεία, σκοτώνουν κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά, εκτελούν νέους, και εκκενώνουν τις περιοχές κόβοντας το νερό, ρεύμα , φυσικό αέριο. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν τα βασικά είδη της καθημερινότητας λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας. Τα σχολεία είναι κλειστά, τα νοσοκομεία είναι υπό πολιορκία, και μάλιστα οι νεκροί δεν επιτρέπεται να ταφούν με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί δολοφονημένοι στους δρόμους για μέρες όπως η μητέρα Ταϊμπέτ. Είχε 11 παιδιά, δολοφονήθηκε από σκοπευτή, και το σώμα της έμεινε στο σημείο 8 μέρες. Και ο γαμπρός της μοιράστηκε την ίδια μοίρα όταν προσπάθησε να την βοηθήσει.

Το κάλεσμα του λαού και το δικό μας προς το κοινό και τον τύπο είναι να δείξουν την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που έδειξαν στο Κομπάνι για το Μπακουρί Κουρδιστάν που έχει κηρύξει αυτονομία. Ο τύπος καταπιέζεται και το κοινό έχει πρόσβαση μόνο στην ψευδή ενημέρωση του τουρκικού κράτους. Ο κουρδικός τύπος προσπαθεί να μεταφέρει τις εξελίξεις προς το κοινό. Η ευαισθητοποίηση σας θα σταματήσει να συμβούν μεγαλύτερες τραγωδίες. Ζητούμε την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού, διανοούμενων, πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων.

Η αξιοπρέπεια θα νικήσει την βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους 
Ζήτω η αντίσταση   
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Eγκληματική στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο Κουρδιστάν Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος