ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ στον Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ

Πρόστιμο ύψους 3,3 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στον πρώην συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προσωρινού ελέγχου του ΚΕΦΟΜΕΠ.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, ο εν λόγω λογαριασμός ανήκε στον ίδιο και όχι στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, όπως ισχυριζόταν ο Σταύρος Παπασταύρου.

Οι ελεγκτές μετά τον εκ νέου φορολογικό έλεγχο που διενήργησαν κατόπιν εντολής του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση του καταλογίζουν ότι ο λογαριασμός της HSBC με τα 5,4 εκ. δολάρια που αποκαλύφθηκε με τη λίστα Λαγκαρντ ανήκει στον κ. Παπασταύρου και όχι στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ωστόσο, ο κ. Παπασταύρου επιμένει στον ισχυρισμό του πως ήταν μόνο διαχειριστής των χρημάτων αυτών και πως στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους. «Επιχειρείται η με κάθε τρόπο καταδίκη μου με στοιχεία αγνώστου προέλευσης ή χωρίς καθόλου στοιχεία. Ακόμα και το τεκμήριο αθωότητας τίθεται εν αμφιβολία. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μόνος μου απέναντι σε αυτό, με μόνη ασπίδα την αλήθεια. Βρίσκομαι σε κυκεώνα που απειλεί να με καταστρέψει επαγγελματικά και οικογενειακά. Ασφαλώς και πρέπει να γίνεται έλεγχος σε όλους αλλά με κανόνες ισονομίας και αλήθειας. Όχι έτσι» δήλωσε.

Σε ενημέρωση του σήμερα προς τους δημοσιογράφους οι ελεγκτές παρέβλεψαν τα στοιχεία της HSBC, που τον παρουσιάζουν ως διαχειριστή, και στηρίχτηκαν στα στοιχεία που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς, τη γνησιότητα των οποίων αμφισβητεί. Μάλιστα όπως λέει τα εν λόγω στοιχεία γνωστοποιήθηκαν στις Αρχές μετά τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο Ερβέ Φαλτσιανί είχε δώσει νέα στοιχεία στις ελληνικές αρχές, μετά την επίσκεψη εισαγγελέων στο Παρίσι για να λάβουν κατάθεσή του. Όπως είχε δηλώσει τότε, αποκαλύπτοντας τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, εδώ και χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα.

Τα αποτελέσματα του προσωρινού ελέγχου γνωστοποιήθηκαν στον Σταύρο Παπασταύρου παραμονές Χριστουγέννων και του δόθηκε προθεσμία έως τις 7 Ιανουαρίου να προβάλλει τις αντιρρήσεις του, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει πολύ μικρό το χρονικό περιθώριο που του δόθηκε.

Η τελική κρίση των ελεγκτών αναμένεται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε και συμπληρώνεται ο μήνας από τις 7 Ιανουαρίου που κατέθεσε το υπόμνημά του, εντός του οποίου οφείλουν να αποφανθούν οι αρχές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ στον Παπασταύρου για τη λίστα Λαγκάρντ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">