ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Let's do it Greece 2016 - 17 Απριλίου


Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φωνάζουμε δυνατά Let’s do it Greece! Πρόκειται για μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, δημιουργώντας ένα κίνημα θετικής ενέργειας σε όλη τη χώρα.

Το Let's Do It Greece σας καλεί να λάβετε μέρος στην πανελλήνια περιβαλλοντική δράση η οποία θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στις 17 Απριλίου 2016 σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα. 

Λίγα λόγια για το Let’s Do It Greece:

Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Έτσι, στις 17 Απριλίου εθελοντικές ομάδες, δήμοι, περιφέρειες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, σχολεία, ιδιώτες και πρωτοβουλίες πολιτών δίνουμε μεγάλο ραντεβού με σκοπό να πραγματοποιήσουμε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα!

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, ως φορέας ή ως πολίτης, μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org για να μοιραστούμε μαζί αυτό το κοινό εθελοντικό όραμα και να κάνουμε την Ελλάδα να ξεχωρίσει διεθνώς!




Υποσημείωση από τον Γλυφάδα web: Επί δεκαετίες, είτε συνειδητά, είτε ακόμα και από ένστικτο, είμαστε επιφυλακτικοί σε κάθε μορφή εθελοντισμού. 

Σαφώς, δεν μπορούμε να μηδενίζουμε κάθε ενέργεια που γίνετε στη χώρα μας, και ειδικά όταν υπάρχει διάθεση συλλογικού χαρακτήρα, όμως, αυτή η διάθεση συλλογικού χαρακτήρα δεν μπορεί να γίνετε επιλεκτικά, είτε να υιοθετείτε επιλεκτικά. 

Θυμίζω στους συμπολίτες μας, ότι, έπειτα από δεκαετίες ανιδιοτελούς λειτουργίας τοπικά, άρα εθελοντικής, αξιώσαμε την ισχύ των αυτονόητων, όπως και σήμερα, μη δεχόμενοι όσα διαμορφώθηκαν σε πολιτικοοικονομική βάση διεθνώς, στη χώρα μας, και στο τόπο μας.

Ενώ λοιπόν είμαστε εκτεθειμένοι δημόσια επί πολλά χρόνια, και σαφώς οι συμπολίτες μας γνώριζαν τι ισχύει σε επίπεδο πολιτικών σχεδιασμών,  όπως και τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ από τη πλευρά μας, καθώς επίσης και ότι δεν ακολουθούμε την επικρατούσα τακτική νεοφιλελεύθερων τάσεων, αξιώνοντας την συλλογικότητα σε επίπεδο δήμου, άρα δομή δημοτικού μέσου, δεν μας συνέδραμε κανείς, άρα πέταξαν στη κυριολεξία την εθελοντική δράση δεκαετιών, και από την άλλη με επιλεκτική διαδικασία βοήθησαν εθελοντές/ιες του παρόντος, χωρίς καμιά μακρόχρονη πορεία η δράση.

Αν εκθέσω δημόσια το σύνολο από προτάσεις που έγιναν από εμάς στο παρελθόν, (εθελοντικά) όπως και τι ίσχυσε στη συνέχεια, δεν θα μας πιστέψει κανείς, αν δεν παρακολουθούσε επί πολλά χρόνια όσα ειπώθηκαν, και όσα διαμορφώθηκαν ετεροχρονισμένα. Εννοώ, ότι πολλά είχαν τη δική μας σφραγίδα, και ενώ υιοθετήθηκαν από έτερους, οι έτεροι στην διαδρομή ξέχασαν ποια ήταν η αφετηρία, και πάντα, σε όλες τις περιπτώσεις, ξεχνούσαν ποια ήταν η αφετηρία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Let's do it Greece 2016 - 17 Απριλίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">