ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τ.Κουίκ: Να μην διανοηθούν τα ακροδεξιά στοιχεία ότι θα βγάλουν από το χάρτη την σχολή Καραμανλή

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΒΑΛΑ - ΠΡΙΝΟΣ, ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ «ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ»

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ στην ΕΡΑ Καβάλας και την δημοσιογράφο Τασούλα Κρητικού.

ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΒΑΛΑ - ΠΡΙΝΟΣ

«Είναι σαφές, ότι κάποιοι θέλουν να εντοπίζουν τη χρησιμότητα μιας γραμμής μόνο από Κεραμωτή προς Θάσο. Αλλά αυτό δεν εμπίπτει στη δική μας, την κυβερνητική λογική. Ούτε στη λογική του συνδυασμού μου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ούτε στη λογική των ΑΝΕΛ ούτε τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Πρέπει να πω, ότι σε συνεργασία και με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Μαρκόπουλο αλλά και με τον Γιώργο Τσακίρη από τους ΑΝΕΛ και με τους συναδέλφους κυβερνητικούς βουλευτές, έχω μιλήσει επανειλημμένα με το αρμόδιο Υπουργό Θεοδωρή Δρίτσα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Θεοτόκη,

Μάλιστα προχτές Δευτέρα έγινε η συνάντηση με της ενδιαφερόμενες ναυτιλιακές εταιρίες, στις οποίες κατέστη σαφές, ότι δεν θα κοπεί η γραμμή και δεν πρέπει να κοπεί η γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Περιμένουμε απάντηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οπότε μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε τις οριστικές εξελίξεις.

Ας καταλάβουν κάποιοι, ότι δεν μπορεί να αχρηστευθεί και αποδυναμωθεί ένα λιμάνι το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο.
Άλλη δουλειά κάνει η Κεραμωτή, άλλη δουλειά κάνει η Καβάλα.
Και συνοψίζω: Νομίζω ότι τα θέματα έχουν δρομολογηθεί έτσι, ώστε να καταλάβουν και οι εφοπλιστές οι οποίοι έχουν τη γραμμή Κεραμωτής με τη Θάσο, ότι δεν θα κοπεί η γραμμή της Καβάλας και ενδεχομένως θα έχουμε και κάποιες θετικές εξελίξεις και για το υδροπτέρυγο, το ιπτάμενο δελφίνι».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛ

«Είναι σαφές, ότι ενώ έχουμε κλείσει πολύ ικανοποιητικά το θέμα των συντάξεων των ήδη μισθωτών και των ήδη συνταξιούχων, όπου δεν θα επηρεαστεί καμία κύρια σύνταξη, τώρα δίνουμε έναν πολύ σκληρό αγώνα και να βάλουμε στο αλώβητο και τις επικουρικές συντάξεις.

Αλλά σε ό, τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, εγώ κατανοώ πλήρως δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, ανεξάρτητα με το αν στους ελεύθερους επαγγελματίες παρουσιάζεται η μεγαλύτερη εισφοροδιαφυγή ή φοροδιαφυγή. Δηλαδή, συνήθως τα υποζύγια της φορολόγησης είναι οι μισθωτοί.

Παρόλα αυτά, όμως, έχουν απόλυτο δίκιο οι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν σου κρύβω ότι εχτές που μετείχα και τις σύσκεψης που είχε η Κοινοβουλευτικοί Ομάδα των ΑΝΕΛ και επειδή σήμερα το μεσημέρι θα έχουμε και νεότερη ενημέρωση από τον κύριο Κατρούγκαλο σε συνεδρίαση που θα κάνουμε στις 13:30 στα γραφεία μας στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ επιμένουμε, ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί από την αρχή το θέμα των ελευθέρων επαγγελματιών, διότι πράγματι, δεν μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας σαραντάρης δικηγόρος, να κλείσει το γραφείο του. Αναγκαστικά θα το κλείσει. Ή θα το κλείσει ή θα φοροδιαφύγει και θα εισφοροδιαφύγει. Ούτε το ένα είναι θεμιτό ούτε το άλλο.

Άρα, θα πιέσουμε και προς την κατεύθυνση των θεσμών άλλα και προς την κατεύθυνση του κυρίου Κατρούγκαλου, με όλη την εκτίμηση που έχουμε στο πρόσωπό του, να βρούμε λύσεις οι οποίες θα είναι συμβατές με την πραγματικότητα και μιας αγοράς η οποία υποφέρει».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ

«Επειδή εγώ είμαι ένα καραμανλόπαιδο (και αυτό το λέω επανειλημμένα), μην διανοηθεί κανείς να πιστέψει, ότι ακροδεξιά στοιχεία ή το σαμαροσύστημα το οποίο κατέστρεψε τη Νέα δημοκρατία, ότι θα μπορεί δρώντας μέσα στο υπογάστριο του νέου αρχηγού που στήριξε, να βγάλει από τον χάρτη της Ελλάδας τον «καραμανλισμό» και τις αρχές που ο Κωνστσντίνος Καραμανλής άφησε στους Έλληνες.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε εδώ και επειδή οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εκείνοι οι οποίοι προερχόμαστε από αυτή την Σχολή, θα την υπερασπιστούμε στο βαθμό που θα μπορούμε, πάντοτε ως Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είμαστε ένα νέο κόμμα, ένα Κίνημα, που πιστεύουμε ότι είναι η απαρχή ενός νέου πολιτικού μεγάλου σχηματισμού, αφού είναι εμφανές, ότι έπεσαν οι τίτλοι τέλους της μεταπολιτευτικής περιόδου.

Συνεπώς, κανείς να μην νομίζει, ότι μπορεί να τα βάλει με την Σχολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κανένας από αυτούς που κρύβονται, ακροδεξιοί ή σαμαρικοί, στο υπογάστριο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο στήριξαν με τόσο φανατισμό».

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό της συνεντεύξεως στο βίντεο που ακολουθεί.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τ.Κουίκ: Να μην διανοηθούν τα ακροδεξιά στοιχεία ότι θα βγάλουν από το χάρτη την σχολή Καραμανλή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">