ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα low power ραδιοτηλεοπτικά και οι πολιτικοί της χώρας μας

Μέχρι σήμερα αδυνατώ πλήρως να αντιληφθώ ποιοι κυβέρνησαν το τόπο μας, και το σκεπτικό αυτών των πολιτικών.

Όντας ένας εκ των πρωτεργατών στα FM του Ν.Αττικής, και γνώστης του αντικειμένου, έχοντας τα απαιτούμενα εφόδια, μετέδωσα όσα με απασχολούσαν, ενώ παράλληλα κατέθεσα αιτήσεις σε αρμόδιους υπουργούς, κυβερνήσεις, φτάνοντας μέχρι τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Οφείλω να ομολογήσω ότι τα περισσότερα από όσα εδραιώθηκαν και ισχύουν παγκόσμια, όσων αφορά την ραδιοτηλεόραση, ( low power broadcasting) μεταδόθηκαν τοπικά στα Νότια προάστια, πολλά χρόνια πριν ισχύουν σε αυτές τις χώρες, ενώ η δική μας έμενε ουραγός και παραμένει μέχρι σήμερα.

Τι ισχύει διεθνώς, και ειδικότερα στις ΗΠΑ

Χαμηλής ισχύος ραδιοφωνικοί σταθμοί FM μεταδίδουν σε γειτονιές και μικρές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Οι LPFM σταθμοί έχουν ένα περιορισμένο φάσμα εκπομπής  μόλις λίγα χιλιόμετρα, αλλά ο αντίκτυπός τους στις τοπικές κοινωνίες μπορεί να είναι τεράστιος. Αυτοί οι μη εμπορικοί σταθμοί αποτελούν έμπρακτη τόνωση των τοπικών κοινωνιών.

Αυτοί οι σταθμοί προωθούν την ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας, και χρησιμεύουν ως κόμβοι ζωτικής σημασίας με πληροφορίες για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, κ.α.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών εξουσιοδότησε τους πρώτους σταθμούς μικρής ισχύος το 2000, και έχουν εκδοθεί πάνω από 800 άδειες σε σχολεία, εκκλησίες, εργατικά συνδικάτα, ομάδες πολιτών, παρατάξεις, οργανισμούς, ραδιοερασιτέχνες, κ.α. σε ολόκληρη τη χώρα.

Σαφώς, εμείς στη Γλυφάδα και τα νότια αυτά τα γνωρίζουμε πολύ πριν ισχύσει νομικό καθεστώς στις ΗΠΑ, και σε άλλες χώρες, δεδομένου ότι η κατάσχεση του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' έπειτα από πολλά χρόνια καθημερινής λειτουργίας, έγινε το 1999, άρα τα περισσότερα από όσα ίσχυσαν στην Αμερική, και διεθνώς, αρκετοί συμπολίτες μας τα άκουσαν και τα γνωρίΖΟΥΝ.

Ενδεικτικά: Στην Κωνσταντινούπολη ( σε μια πρωτεύουσα ) εκπέμπουν νόμιμα στα FM 101 ραδιοφωνικοί σταθμοί, και δεκάδες από αυτούς είναι οι λεγόμενοι χαμηλής ισχύος. Στη δική μας χώρα, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής, δεν χώραγαν ούτε οι μισοί, για τα οφέλη ολιγαρχών. 

Στη γείτονα χώρα έχουμε αδειοδοτημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς ιδιοκτησίας ενός ατόμου, και λειτουργίας επίσης ενός έως πέντε ατόμων. 

Καθίσταται σαφές ότι ακόμα και στην γείτονα χώρα, που πολλά λέγονται και γράφονται για το ιδιότυπο πολίτευμα της, ότι τόσο η κοινωνική συνοχή, όσο και η δημοκρατικότητα ενός χώρου, είναι σε καλύτερη στάθμη από την χώρα μας.

Στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής, όπως και διεθνώς, ''ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ'' εδραιώθηκαν και ισχύουν όσα μετέδιδα επί χρόνια στη Γλυφάδα και τα Νότια προάστια τα οποία τα πιστεύω. Στη χώρα μας ΣΗΜΕΡΑ;

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ. ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. έπειτα από αιτήσεις, παράβολα, μελέτες κ.α, (ακριβώς ότι κατέθεσαν και οι ολιγάρχες που λειτουργούν τόσα χρόνια)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα low power ραδιοτηλεοπτικά και οι πολιτικοί της χώρας μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">