ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μειωμένες κατά 10% οι προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε δήμους και Περιφέρειες

Σύμφωνα με έγγραφο του  υπουργείο Εσωτερικών προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας, ξεκινά ο προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού µε σύµβαση ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου και µε σύµβαση έργου στους φορείς αρµοδιότητάς τους για το έτος 2016.

Οι προσλήψεις για το 2016 πρόκειται να είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2015. Από τον προγραμματισμό ανταποδοτικού χαρακτήρα των προσλήψεων εξαιρούνται το προσωπικό για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ή το προσωπικό που απασχολείται σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Οι ΟΤΑ α' και β' βαθμού, όπως και τα νομικά πρόσωπα αυτών, καλούνται έως 31.3.2016 να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ τα αιτήματά τους για προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Για προσλήψεις χρηματοδοτούμενες από κρατικό προϋπολογισμό, οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αποστείλουν τα αιτήματα έως 29/4/2016 στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. 

Λόγω του περιορισμένου αριθμού εγκρίσεων, κρίνεται απαραίτητη η τήρηση της ανωτέρω προθεσμίας, προκειμένου να απεικονιστούν οι ελλείψεις και τα αρμόδια όργανα να διαμορφώσουν εικόνα της πραγματικής κατάστασης και να προωθήσουν τα αιτήματα για τα οποία η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες των φορέων, αναφέρει η εγκύκλιος που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Γ. Μπαλάφα. 

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προετοιμάζει το "ξεπάγωμα" των προσλήψεων από παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ο στόχος είναι να υπάρξει προγραμματισμός της έκδοσης αποφάσεων κατανομής, ώστε σταδιακά να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης των περιλαμβανομένων σε οριστικά αποτελέσματα ΑΣΕΠ όλων των ετών.

Με στοιχεία από την ΑΥΓΗ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μειωμένες κατά 10% οι προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε δήμους και Περιφέρειες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">