ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει το μαύρο χάλι των μιντιαρχών στη χώρα μας

Του Γιάννη Κουρδομένου

Εμείς τα τελευταία χρόνια, που γίνετε το μεγάλο φαγοπότι στο κράτος, τους δήμους, και τα media στη χώρα μας, ασκούμε αποκλειστικά κριτική, και δεν συμμετείχαμε ούτε σε μια περίπτωση σε όσα έχουν εδραιωθεί στην νεοελληνική πραγματικότητα.

Δεν γνωρίζω πόσοι και πόσες από εσάς, ειδικά τους συμπολίτες μας στα νότια και τη Γλυφάδα, διαθέτετε δυστοκία υγιούς αντιλήψεως, δεδομένου ότι εμείς υπήρξαμε ΔΗΜΟΣΙΑ σε τούτη τη ρημάδα χώρα, πολύ πριν υπάρξουν media του κάθε νεοέλληνα, και ΟΛΩΝ των μορφών, ( ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά, κ.α.) και ειδικότερα των εκβιαστών, άρα μια κυβέρνηση του παρόντος που επικαλέστηκε την Αριστερά, οφείλει να φροντίσει για την αληθινή αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Τις περιόδους που ο υποφαινόμενος ασκούσε έντονη κριτική ( καυστική ) σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στη χώρα μας δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε ιδιωτικά Ραδιοτηλεοπτικά, ούτε ηλεκτρονικά ( sites, blogs, κ.α ) και οι εκδότες όπως και οι εφημερίδες ήταν περιορισμένου χαρακτήρα και ελάχιστα.

Κάποια στιγμή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και οι φερόμενοι εκσυγχρονιστές τους οποίους ''στόλιζα'' δημόσια, υιοθετώντας τον νεοφιλελευθερισμό, και τον άκρατο καπιταλισμό, εδραίωσαν στη χώρα μας το μαύρο χάλι της διαπλοκής, και της διαφθοράς, ώστε η νέα τάξη πραγμάτων να έχει εύκολο έργο.

Σε αυτή τη πραγματικότητα λοιπόν, παρουσιάστηκαν ετεροχρονισμένα κάθε λογής απατεώνες, επικαλούμενοι ότι παρέχουν και προσφέρουν ενημέρωση, ως επί το πλείστον άκρατο λαϊκισμό, ο οποίος σε έναν απαίδευτο ΛΑΟ έτυχε ευρείας αποδοχής, ( ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) χωρίς να εξετάζει κανείς, ποιοι, γιατί, πως, που, πότε, βρίσκονται πίσω από όσα παρουσιάστηκαν στη χώρα μας, τι εξυπηρετούν, και που μας χρειάζονται ουσιαστικά. 

Στον αντίποδα, τόσο τα κρατικά ( δημόσια ΜΜΕ ) όσο και τα δημοτικά, κ.α., ελεγχόμενα κατά το δοκούν από κόμματα - πολιτικούς - και κυβερνήσεις, βρισκόντουσαν στη  απόλυτη βάση ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, εξυπηρετώντας κυρίως τα συμφέροντα πολιτικών κομμάτων, πολιτικών, συνδικαλιστών, και με δευτερευούσης σημασίας τον Ελληνικό λαό και το κοινωνικό σύνολο.

Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας, νεοφιλελευθερισμού και διαπλοκής - διαφθοράς στη χώρα μας, δημιουργήθηκαν όσα πλέον αποτελούν ένα πάγιο καθεστώς κοινωνιολογικού χαρακτήρα, όπως και τα χιλιάδες media, σε μια πολύ μικρή χώρα, η οποία αναλογικά με μεγαλύτερες χώρες ούτε τα χρειάζεται, ούτε προσφέρουν ουσιαστικό έργο στο κοινωνικό σύνολο. 

Σαφώς στο πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού, και του ανταγωνισμού, ( θα ασχοληθούμε πιο κάτω ) ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν στη νεοελληνική κοινωνία, εμβρυακού χαρακτήρα, όσων αφορά τα media, να ισχύσει το μαύρο χάλι με χιλιάδες διαδικτυακούς εκδότες, εκβιαστές, κ.α.

Κανείς από τις κυβερνήσεις δεκαετιών, 26 χρόνια Ραδιοτηλεοράσεων, και 20 ετών εδραιωμένου διαδικτύου στη χώρα μας, δεν θεσμοθέτησε στη βάση που απαιτείται ώστε να υπάρξει αρχικά αναλογικότητα, σεβασμός και εναρμονισμός με το Ελληνικό Σύνταγμα, και κυρίως όσα media χρειάζεται ο τόπος, και σε καμία περίπτωση όσα χρειάζεται κάθε εκβιαστής, κόμμα, πολιτικός, οικονομικός παράγοντας, εφοπλιστής, εργολάβος, κ.α. 

Όπως έχω αναφέρει χιλιάδες φορές, και πρόσφατα, αποτελούσε υποχρέωση της πολιτείας, και των πολιτικών, να σχεδιάσουν με δημοκρατικό γνώμονα την κάλυψη αναλογικά του κοινωνικού συνόλου, ειδικά στο Ν.Αττικής, με πληρότητα ΔΗΜΟΣΙΩΝ, και ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ μέσων ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ( Ραδιοτηλεοπτικά, και ηλεκτρονικά) υπό την αιγίδα του συνόλου των πολιτών, και με έλεγχο από διακομματικές διοικήσεις ( επιτροπές ) στις οποίες θα υπάρχουν και μέλη από κάθε τοπική κοινωνία.

Δεδομένων όσων προαναφέρω, καθίσταται σαφές ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις επί δεκαετίες αδράνησαν πλήρως στο να υφίσταται μαζικότητα και αναλογικότητα, κυρίως στο Ν.Αττικής των 5 - 6 εκ. πολιτών, σε επίπεδο Ραδιοτηλεοράσεως και διαδικτύου, ώστε να ελαχιστοποιούνται στον κατώτατο βαθμό οι περιπτώσεις εισερχόμενων απατεώνων - οι οποίοι ελλείψει όσων απαιτούνται σε εθνικό επίπεδο χώρας, βρήκαν εύκολο και άνετο πεδίο δραστηριοποιήσεως.

Αν έχουμε μια κυβέρνηση στοιχείων Αριστεράς, οφείλει ακόμα και σήμερα, τη πλήρη και οριστική αποκατάσταση όσων χρειάζονται στη χώρα μας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, και ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ, οι οποίοι δεδομένων όσων ισχύουν και σήμερα βρίσκουν εύκολο και άνετο πεδίο.

Εξισορρόπηση στο Ν.Αττικής, διαμόρφωση όρων για μαζικά δημόσια και δημοτικά μέσα στις τοπικές κοινωνίες, Ραδιοτηλεοράσεως, όπως και στο διαδίκτυο, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κατακερματισμό, και την κοινωνική διάσπαση, και να ομαλοποιήσουμε το πολίτευμα. 

Δεν χρειάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εκδότες στο Ν.Αττικής για πέντε - έξι εκατομμύρια πολιτών, αντιθέτως χρειάζεται πολιτική βούληση, σχεδιασμός, και οργάνωση για μαζικότητα και αναλογικότητα η οποία θα ελέγχεται από το σύνολο, και θα λειτουργεί με γνώμονα το όφελος του συνόλου.

Οφείλουμε να επισημανθεί ότι όσοι αξίωσαν να βρεθούν σε θεσμικές θέσεις και ρόλους, πλην της δικής τους ''δικαίωσης'', οφείλουν συνολικά τη δικαίωση και όλων των υπολοίπων, και ας αφήσουν κατά μέρος ορισμένοι τις δικαιολογίες τους σχετικά με το ''δημιουργικό'' τους, διότι για όσους από εμάς έχουμε Αριστερού προσανατολισμού προτάσεις αποτελεί κάτι αντίστοιχο των εκβιαστών μιντιαρχών, σαφώς χωρίς δεδομένες κακουργηματικές πράξεις.

Η υποχρέωση του κόμματος, και της κυβερνήσεως, είναι να καλύψει δημοκρατικά το σύνολο, και όπου διαπιστώνει υφιστάμενες παθογένειες του καπιταλισμού να τις διορθώνει με σαφή σχέδια νόμου και παρεμβάσεις στη βουλή. 

Επειδή ο λαός μας σχολιάζει, και κρίνει επί του συνόλου με βαρείς χαρακτηρισμούς, χωρίς να φέρει ευθύνη το σύνολο ημών, πρέπει να εισακουστούμε και να περάσουμε τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν κάποιοι επιλέγουν επί πολλούς μήνες στις τοπικές ΟΜ να μην γίνονται συνελεύσεις. 

Τα κακώς κείμενα που υφίστανται στη χώρα μας, μολύνουν στους οφθαλμούς και την αντίληψη του κοινωνικού συνόλου όλους τους εμπλεκόμενους, και ελλείψει προτάσεων και λύσεων ο λαός μπαίνει σε μηδενιστικού χαρακτήρα λογικές, καθώς θεωρεί ότι ''ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ'', άρα όσοι και όσες αποδεδειγμένα δεν είμαστε ''ίδιοι'', και μπορούμε να το αποδείξουμε, πρέπει τουλάχιστον να εισακουστούμε.

Συγκεκριμένα για το Ν.Αττικής, όπως και για ολόκληρη τη χώρα, πρέπει να θεσπιστούν κανόνες, δεδομένου ότι ελλείψει όσων όφειλε η πολιτεία, ξαφνικά ολόκληρη η χώρα και κυρίως ο Ν.Αττικής γέμισε με ''εκδότες'', οι οποίοι δεν είχαν ως βασική δραστηριοποίηση είτε την δημοσιογραφία, είτε την έκδοση, όμως λόγω κομματικών η πολιτικών σκοπιμοτήτων, επαγγελματίες πολλών επαγγελμάτων στράφηκαν προς την έκδοση τοπικών εφημερίδων, ( & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ)  και στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολήθηκαν με την δημοσιογραφία.

Πολλοί εξ αυτών, όπως προανέφερα, λόγω κομματικής ιδιότητας, η ακόμα και φιλικών σχέσεων με πολιτικά πρόσωπα, μακροπρόθεσμα αυτοαναγορεύτηκαν σε εκδότες - δημοσιογράφους, και έτσι τους παρουσιάζουν οι φίλοι τους από τοπικά κανάλια του Ν.Αττικής, τα οποία σημειωτέων ουδέποτε παρουσίασαν όσους πρωτοστάτησαν στη χώρα μας ώστε να υπάρξει ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Οι παθογένειες στη χώρα μας είναι χιλιάδες, και κυρίως στα διαδικτυακά media, τα οποία σαφώς αποτελούν την συνέχεια της ραδιοτηλεοράσεως, δεδομένου ότι σήμερα συνολικά οι φερόμενοι εκδότες περιορίζονται κυρίως στο διαδίκτυο, και συνεχίζοντας την κάκιστη παράδοση, χωρίς κανείς εξ αυτών να αξιώνει όσα απαιτούνται στη χώρα μας, τα οποία όφειλαν εξ αρχής τα κόμματα - κυβερνήσεις, με σχεδιασμό κάλυψης του κοινωνικού συνόλου με μαζικά - πλουραλιστικά - δημοτικά και δημόσια ΜΜΕ στις τοπικές κοινωνίες.

Το διαδίκτυο ισχυροποίησε το άναρχο επίπεδο που υπήρχε στον παρελθόντα χρόνο στις τοπικές κοινωνίες, με τους φερόμενους εκδότες, και σαφώς εμφανίστηκαν και πολλοί ακόμα στη συνέχεια, οι οποίοι εξυπηρετούσαν πολιτικά συμφέροντα - σκοπιμότητες, άρα για ορισμένα κόμματα θεωρήθηκαν χρήσιμοι και άφησαν την κατάσταση να εξελίσσεται σε άναρχη βάση. 

Σε πλήρη αντιδιαστολή με όλους αυτούς, εμείς δεν επικαλεστήκαμε ούτε μια φορά ότι είμαστε εκδότες, δεν κινούμαστε στη βάση να αποκομίσουμε μαύρα ως έσοδα από επιχειρηματίες, ούτε να δημιουργήσουμε στόλο από ιστοσελίδες ώστε να εκβιάζουμε, άρα πρέπει να εισακουστούν οι προτάσεις μας, οι οποίες σημειωτέων υφίστανται πολλές δεκαετίες, και πολύ πριν υπάρξουν διαδικτυακοί εκδότες. 

Σαφώς προτάσεις σοσιαλιστικού προσανατολισμού, οι οποίες θεωρούμε ότι μπορούν να πετύχουν στη χώρα μας να επαναφέρουν σε ένα βαθμό τον κατακερματισμό που πέτυχαν τις τελευταίες δεκαετίες ο καπιταλισμός, οι οικονομικές ελίτ, και τα διαπλεκόμενα, ( όπως και τα κόμματα ) και να ενώσουν περισσότερο τον Ελληνικό λαό, με συγκροτημένα σημεία αναφοράς η αλλιώς ''τοπικές πλουραλιστικές ταυτότητες''.

Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι, ( αν εξαιρέσουμε τα ιδιοτελή συμφέροντα ) για ποιους λόγους χρειάζεται να επικροτούμε τον πλήρη κατακερματισμό με δεκάδες, η εκατοντάδες εκδότες διαδικτύου, ( σε μια τοπική κοινωνία ) τη στιγμή που μπορούν συνολικά να συμμετάσχουν σε μια οργανωμένη δομή υπό την αιγίδα της πολιτείας, και να υφίσταται αρτιότερο επίπεδο καθώς και αποτέλεσμα.

* Ακόμα και στη βάση των ιδιοτελών συμφερόντων, οι περισσότεροι ασφαλώς κάνουν λάθος, δεδομένου ότι από μια πλήρως οργανωμένη δομή μαζικού χαρακτήρα, στην οποία θα συμμετείχαν από κοινού, θα αποκόμιζαν περισσότερα, τόσο οι ίδιοι, όσο και το σύνολο.

* Όσοι εκ των συμπολιτών μας, δηλώνουν Αριστεροί και Αριστερά, ελλείψει της δικαίωσης του συνόλου κρίνονται συνολικά, και ειδικότερα όσοι συνεργούν ώστε να μην υπάρξει η δικαίωση του συνόλου, για ειδικούς και προσωπικούς λόγους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει το μαύρο χάλι των μιντιαρχών στη χώρα μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">