ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πού πήγαν τα 120 ΔΙΣ ευρώ των ΕΣΠΑ;

Ένα τρελό πάρτι, ένα απίστευτο φαγοπότι συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας με τα κονδύλια των συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΣΠΑ, στο όνομα της ''ανάπτυξης'', και της προόδου.

Στο μεγάλο φαγοπότι των ΕΣΠΑ συμμετέχουν και εταιρείες όπως η ΑΚΤΩΡ, ΑΘΗΝΑ, ΑΒΑΞ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, VINCI, ΤΕΡΝΑ, CINTRA, HOCHTIEF, κ.α., πολλές από αυτές όπως γνωρίζετε ανήκουν σε συμφέροντα που δραστηριοποιούνται και σε άλλους χώρους - τομείς, όμως, με βασικό δεδομένο ό,τι ένα ποσό των Ευρωπαϊκής ενίσχυσης δίνεται με όρους και κριτήρια ανάπτυξης από τη πλευρά της κοινωνίας - πολιτών, και σαφώς όχι για έργα αυτοκινητοδρόμων, αυτό το ποσό σχεδόν στο σύνολο του είτε κακοδιαχειρίζεται επί πολλά χρόνια, είτε καταλήγει σε ύποπτες διαδρομές με τη συμμετοχή πολλών και διαφόρων.

Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω την περίπτωση των χιλιάδων ROMA του Ν.Αττικής, που διαχρονικά κυριολεκτικά ληστεύονται από τη πλευρά της πολιτείας και των αρμοδίων, με καθολική αδράνεια των πολιτικών που απαιτούνται.

Ο Πολιτισμός στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014‐2020

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υλοποιούνται έργα που αφορούν στην προστασία, ανάδειξη και προβολή των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς, και στην δημιουργία πολιτιστικών υποδομών, 715.880.000 εκ. ευρώ, και ενώ θα περίμενε κάθε κάτοικος Αττικής, και συγκεκριμένα Νοτίων προαστίων και Γλυφάδας το ανάλογο, στην περιοχή μας αλλάζουν άρδην τα δεδομένα.

Χαρακτηρισμένοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως επίσης και χώροι πολλών ευρημάτων, παραχωρούνται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς σε ιδιώτες οικονομικούς παράγοντες.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα Αστέρια Γλυφάδας, ο Αστέρας Βουλιαγμένης κ.α.

«Αντί για φέρτε πίσω τα λεφτά - Φέρτε πίσω το πολιτισμό που ληστέψατε από τα Νότια προάστια και τη Γλυφάδα, ώστε να έχουν εύκολο έργο τα συμφέροντα»

Οι Ευρωπαίοι πριν από δυο χρόνια λέγανε «φέρτε πίσω τα λεφτά», για το ποσό των 120 δις των κονδυλίων, που αντί για έργα, κατέληξαν σε τσέπες, ενώ η ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης απάτης (OLAF), όπως και η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχουν συντελέσει προς την διαλεύκανση όσων αφορά τα κοινοτικά κονδύλια.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ενάντια στη Διαφθορά, Τζιοβάνι Κέσλερ τις προηγούμενες ημέρες δήλωσε ό,τι η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την κατάργηση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, ενώ δεν έχουμε κανένα νεώτερο στοιχείο του επικεφαλής των 300 ντεντέκτιβ για το μεγάλο φαγοπότι των ΕΣΠΑ στην Ελλάδα.

Εμείς έχουμε τις καταγγελίες από τη πλευρά πολιτών στην Ελλάδα, οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά ό,τι η πολιτεία καθώς και πολιτικά πρόσωπα υπόσχονται την αλληλεγγύη και την υποστήριξη στους πολίτες της χώρας, επικαλούμενοι ανάπτυξη, πρόοδο, και εργασία για όλους, όμως, έπειτα της εκλογής τους επικεντρώνουν σε αποφάσεις που ευεργετούν μια ολιγαρχία οικονομικών παραγόντων, αφήνοντας στο έλεος το σύνολο των υπολοίπων που δικαιούνται την ευρωπαϊκή επιδότηση - υποστήριξη.

Προσωπικά μπορούμε να αναφέρουμε το καθεστώς που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, όπου για να εξασφαλίσει κάποιος την χρηματοδότηση ΕΣΠΑ όφειλε να καταβάλει το 30% το ποσού σε ορισμένους φορείς - η διορισμένους, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή, το ενδιαφέρων, και η επιδότηση.

Δεδομένων των στοιχείων των προηγούμενων ετών, όπως και της αδράνειας από τη πλευρά εμπλεκομένων κάλυψης των υποσχέσεων τους, θα καταθέσουμε εκ νέου αιτήσεις για χρηματοδότηση ΕΣΠΑ ώστε να έχουμε το σύνολο των αποδεικτικών τι ισχύει σήμερα.

Να σας θυμίσουμε ό,τι οι ελεγκτές του OLAF εμφανίζονται βέβαιοι ότι ένα τεράστιο ποσό δισεκατομμυρίων, από ένα συνολικό ευρωπαϊκό πακέτο ύψους 120 δισ. ευρώ, το οποίο διατέθηκε στο ΕΣΠΑ, κατέληξε σε τσέπες και στομάχια ημετέρων - πολιτικών και «φίλων» τους. Αφού φαίνεται ότι διατέθηκε για έργα που πληρώνονταν, αλλά δεν έγιναν ποτέ.

Τζιοβάνι Κέσλερ: Δισεκατομμύρια εξαφανίστηκαν, αντί να πάνε στα έργα για τα οποία προορίζονταν. «Οταν ολοκληρωθούν οι έρευνες, θα πρέπει να γνωρίζουμε με ακρίβεια πού πήγε και το τελευταίο ευρώ από τα 120 δισ. και ήδη έχουμε στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς που γέμισαν από έργα τα οποία ουδέποτε εκτελέστηκαν».

Το φέρτε πίσω τα λεφτά το έχουμε μεταδώσει στα νότια προάστια από την δεκαετία του 90 και 2000, όπου σε έρευνες που κάναμε διαπιστώσαμε ότι πολιτικοί, συγγενικά τους και φιλικά τους πρόσωπα ''ξεκοκάλιζαν'' τα ΕΚΠ - ΕΣΠΑ και ειρωνεύονταν όσους προσπαθούσαν να διαλευκάνουν το ισχύον καθεστώς.

Το θέμα είναι ό,τι στην Ελλάδα δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να οδηγηθούμε σε πλήρη και εξονυχιστική έρευνα, και όπως γνωρίζετε είμαστε οι πρώτοι σε διαφθορά, με πολιτικά κόμματα και στελέχη τα οποία έχουν διασυνδέσεις σε όλες τις βαθμίδες και αρχές, και με διαθέσεις κατάργησης του ελεγκτικού ρόλου που πρέπει να ασκείται, ενώ υποστηρίζονται υπέρμετρα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και ιδιοκτήτες με κατασκευαστικές εταιρίες - ομίλους.

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΜΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ... 
( Στα sosial media και τα blogs - site, συνήθως δεν ακολουθούμε κανόνες, ως φορείς ενημέρωσης και πολιτισμού με επιδότηση και μέριμνα από την πολιτεία, όπως και θέσπιση όσων πρέπει να ισχύουν στο διαδίκτυο και την ραδιοφωνία στη χώρα μας, ( ο νομοθέτης είναι ελαστικός και ανύπαρκτος ) αλλάζουν οι όροι, και μπορούμε να είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με την αναλογικότητα )

ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πού πήγαν τα 120 ΔΙΣ ευρώ των ΕΣΠΑ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">