ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άλλη μία συρρίκνωση του «Επικοινωνία 94 FM»

Εδώ και ενάμισι χρόνο η διοίκηση του Δήμου μας φέρνει προ τετελεσμένων δυσμενών γεγονότων σε ό,τι αφορά το ραδιόφωνο. 

Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του ραδιοφώνου και του Δήμου και κυρίως ο Δήμαρχος φάνηκαν μη ειλικρινείς ως προς τις προθέσεις τους για το ραδιόφωνο και τους εργαζόμενους σ΄αυτό. 

Ποτέ δε μάθαμε με τι κριτήρια έγιναν οι προηγούμενες απολύσεις και τώρα, πάντα με την εύκολη δικαιολογία της εξυγίανσης, ουσιαστικά αποφασίζει να προχωρήσει σε εκ΄ περιτροπής εργασία 3 ημερών την εβδομάδα και μείωση του μισθού κατά 40% των εργαζομένων που έχουν απομείνει.

Δυστυχώς η διοίκηση ποτέ δεν προσπάθησε να βρει τρόπους ώστε να αναβαθμίσει πραγματικά το ραδιόφωνο και να το αποδώσει στους πολίτες του Ηρακλείου σαν εργαλείο πολιτισμού, επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Πολλές φορές στο παρελθόν ο Δήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια της Περιφέρειας για άλλα ελάσσονα ζητήματα και βρήκε ανταπόκριση, αλλά ποτέ για το ραδιόφωνο όπως όφειλε.

Το «Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο» καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική μεθόδευση και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του «Επικοινωνία 94FM»

Η συχνότητα του «Επικοινωνία 94FM» είναι δημόσια περιουσία, δεν εκχωρείται και δεν πωλείται.

Ζητάμε:

1) Να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ανάπτυξης για τον σταθμό με τη συμμετοχή των εργαζομένων, των κοινωνικών φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης και των ίδιων των κατοίκων της.

2) Εκσυγχρονισμό και βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού, για να μπορεί να εκπέμπει και να ακούγεται τουλάχιστον σε όλα τα σημεία της πόλης.

3) Ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος και άνοιγμα του στην τοπική κοινωνία και τους φορείς.

4) Απ’ ευθείας αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίουΣυνεργασία με άλλους Δήμους και την Περιφέρεια ώστε να γίνει η φωνή όλης της Βόρειας Αθήνας.

5) Διεκδίκηση κρατικής διαφήμισης και σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων προβολής των εμπορικών επιχειρήσεων και κάθε δραστηριότητας της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών.

Υποσημείωση του Γλυφάδα web: Τι να πούμε και εμείς στα νότια της Αθήνας που δεν διαθέτουμε ραδιόφωνο λόγω των ασκούμενων πολιτικών υπέρ της διαπλοκής;

Τι να πούμε και εμείς, για όλα αυτά που ζητούν οι εργαζόμενοι του «Επικοινωνία 94FM», δεδομένου ό, τι τα ζητήσαμε πολλά χρόνια πριν, και το αποτέλεσμα ήταν να βιώνουμε διώξεις και κατασχέσεις και το παντελές έλλειμμα μέριμνας και αρωγής από τη πλευρά των αιρετών και πολιτικών μας;

Τι να πούμε και εμείς για τις πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην συρρίκνωση της δημοκρατίας για τα οφέλη μιας ολιγαρχίας και της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής;

Τι να πούμε και εμείς στα νότια - νοτιοανατολικά της Αθήνας που την συχνότητά μας την κατέλαβε μεταφερόμενο πολιτικό κόμμα το οποίο άλλαξε την επωνυμία του σταθμού και παράλληλα και την συχνότητα από τους 102,7 mhz στους 90,6 mhz;

Οι εξαίρετοι πολιτικοί στη χώρα μας φρόντισαν επί δεκαετίες οι ημέτεροι τους και οι ίδιοι να λειτουργούν δωρεάν στα δημόσια αγαθά, και παράλληλα να διώκουν τους υπολοίπους δεδομένου ό,τι αυτοί τα δημόσια αγαθά ''τα είχαν βρει από τον παππού τους'', και ''ήταν οι πρωτεργάτες'' του χώρου.

Τι να πούμε και εμείς που μας υποσχέθηκαν δικαιοσύνη και αλληλεγγύη και ακόμα τα περιμένουμε; Όσο περιμένουμε ενδέχεται να προκύψει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη, ώστε τα δυο κόμματα με ραδιοτηλεοράσεις να ενισχύσουν την ακροαματικότητα τους!

Τελικά ρε παιδιά δεν κάνετε καμιά αίτηση στην Τουρκία ώστε να λειτουργήσει ο σταθμός με συνεργαζόμενη διοίκηση Τούρκων, δεδομένου ό, τι στη γείτονα χώρα ισχύει ''άλλο'' καθεστώς για την ραδιοφωνία; Να υπάρξει μια σύμπτυξη των σχέσεων και ο επικοινωνία να βγει από τα στενά όρια της βόρειας Αθήνας και να μεταδώσει πρόγραμμα στην γείτονα χώρα, όπως και το αντίστροφο.

Με πλήρη σαφήνεια, αν υπήρχαν οι κατάλληλοι χειρισμοί από τη πλευρά της πολιτείας, και των αιρετών, ακόμα σε ένα ραδιόφωνο, σε μια συχνότητα μπορεί να δημιουργηθεί η κάλυψη ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άλλη μία συρρίκνωση του «Επικοινωνία 94 FM» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">