ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρέπει να μπουν κανόνες στο διαδίκτυο

Καλούμε δημόσια την κυβέρνηση, τους αρμόδιους υπουργούς, όπως και το σύνολο των διορισμένων σε τομείς που άπτονται της ''αδειοδοτήσεως'' να προβούν σε πλαίσιο θεσπισμένων κανόνων.

Να εξηγήσουμε καλύτερα το σκεπτικό μας: Δεν αναφερόμαστε στον δεδομένο ιντερνετισμό που έχει επικρατήσει στην μέση νεοελληνική οικογένεια, εμείς επικεντρώνουμε στα συμφέροντα ορισμένων, οι οποίοι λειτουργούν κατά το δοκούν, καταργώντας απόλυτα την αναλογικότητα ( αναλογική ισότητα ) και αντιγράφοντας απόλυτα την δομή όσων κατοχύρωσαν ένα DOMAIN NAME για συγκεκριμένη δομή λειτουργίας.

Εξηγούμαστε ακόμα καλύτερα: To 2009 στη πόλη της Γλυφάδας επικρατούσε ένα ιδιότυπο καθεστώς, με διοικήσεις του δήμου Γλυφάδας, οι οποίες επέλεξαν μια από τις πλουσιότερες πόλεις της χώρας να μην διαθέτει παρουσία στο διαδίκτυο. Το ανάλογο ισχύει επί δεκαετίες στα ερτζιανά κύματα.

Οι πολιτικές του παλαιοκομματισμού, και των κομμάτων που πέρασαν από το δήμο Γλυφάδας, και σήμερα είναι συνεργαζόμενα στην διοίκηση του δήμου, ήταν μια απόφαση που πάρθηκε ο δήμος να μην διαθέτει παρουσία στο διαδίκτυο ( ιστοσελίδα ) και το ανάλογο ίσχυε και από τη πλευρά κάποιων φερόμενων ''τοπικών εκδοτών'', οι οποίοι είχαν δευτερευούσης σημασίας το διαδίκτυο και την χρήση του.

Εμείς όντας λειτουργούντες τοπικά από τη δεκαετία του 70 στα FM, είχαμε τονίσει την αναγκαιότητα ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δήμου, όπως είχαμε αιτηθεί και την υποστήριξη ώστε στη πόλη μας να υφίσταται μια δομή κάλυψης της τοπικής ενημέρωσης, και τοπικών δραστηριοτήτων, χωρίς τις απαιτούμενες ενέργειες από τη πλευρά του συνόλου διοικούντων.

Με βασικό δεδομένο τη πλήρη αδιαφορία, όπως και παρανομίες από τη πλευρά των εκάστοτε αιρετών στις αιτήσεις μας, οδηγηθήκαμε στην εποχή του internet των wifi και της κινητής τηλεφωνίας, και στο τέλος της δεκαετίας του 2000 ο δήμος ανέπτυξε μια υποτυπώδη ιστοσελίδα χωρίς να παρέχει ενημέρωση.

Ακόμα και αυτή, όμως, έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα επέλεξαν να την κλείσουν, άρα ως δήμος δεν είχαμε καμία παρουσία στο διαδίκτυο, και ήταν η εποχή που επιλέξαμε να κατοχυρώσουμε το ''glyfada web'' ώστε να παρέχονται κάποιες τοπικές ειδήσεις. 

Εμείς είμαστε που θέσαμε πρώτοι δημόσια ως αίτημα την επαναλειτουργία της ιστοσελίδας του δήμου Γλυφάδας σε καθεστώς αναλογικής ισότητας, ώστε να διαπιστώνουμε και να βιώνουμε τις συνέπειες ΛΗΣΤΕΙΑΣ εκ των υστέρων από όσους είχαν εκλεγεί, και αντί αρωγής στα υφιστάμενα αιτήματά μας, πλήρωσαν και πληρώνουν με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου τα χαλκευμένα χωρίς να μας καλύψουν σε δημοκρατική βάση.  

Αμέσως μετά την ύπαρξη του τοπικού ενημερωτικού ''glyfada web'' το 2009, και για τα επόμενα χρόνια - μέχρι σήμερα - ακολούθησαν δεκάδες ''glyfada (...) οτιδήποτε, ανάλογου, παραπλήσιου χαρακτήρα, ως κακέκτυπα - αντίγραφα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα είτε διοικούντων παρατάξεων - κομμάτων, είτε συγκεκριμένων συμφερόντων.

Σε αυτό το σημείο τίθεται ευθέως ζήτημα πολιτείας, αρμοδίων, και ειδικότερα της ΕΕΤΤ, η οποία όφειλε να μην παρέχει τα ίδια  DOMAIN NAME για συγκεκριμένη χρήση.

Αν επιτραπεί το συγκεκριμένο καθεστώς, χωρίς τις ενέργειες που απαιτούνται από τη πλευρά της πολιτείας, αύριο θα κατοχυρώσω DOMAIN NAME ανάλογα των κομμάτων του κοινοβουλίου, των υπουργείων, των ανεξάρτητων αρχών, καθώς και των δημόσιων οργανισμών, κάνοντας χρήση κατά το δοκούν.

Επιτέλους θεσπίστε κανόνες...όσων αφορά τα ''DOMAIN NAME'' από τη πλευρά της ΕΕΤΤ, διότι αύριο κάθε δημότης και δημότισσα Γλυφάδας θα διαθέτει μια ιστοσελίδα glyfada 1 μέχρι το glyfada 120.000 χιλ..., είτε όλων των κομμάτων, υπουργείων, κ.α.

Γλυφάδα web,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Πρέπει να τονιστεί ό,τι ενώ καταθέσαμε αιτήσεις, παράβολα, και μελέτες για ηλεκτρονικό μέσο ραδιοφωνίας με την επωνυμία ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' πολλά χρόνια πριν την εδραίωση του διαδικτύου και wifi στη χώρα μας, καθώς επίσης και της κινητής τηλεφωνίας, και ενώ λειτουργήσαμε επί δεκαετίες ουδέποτε υπήρξε καπηλεία από τη πλευρά μας ώστε να έχουμε πολιτικά οφέλη. (Μείζον λάθος, σύμφωνα όσων ακολουθούνται στη πόλη της Γλυφάδας από αρκετούς οι οποίοι είναι απαράδεκτοι για θεσμικό ρόλο)

Ξέρετε τι σημαίνει κανόνες; Προσωπικά μπορούμε να σας παρέχουμε τους αρτιότερους, τους πλέον δημοκρατικούς, και σαφώς δίκαιους. Εσείς;

Λειτουργία της ιστοσελίδας του δήμου Γλυφάδας, είτε ενός δημοτικού μέσου, σε καθεστώς αναλογικής ισότητας, παρέχοντας πλήρη ενημέρωση, και άμεση παύση όλων των domain name με τον όρο glyfada (...) οτιδήποτε. ( Γιατί δεν το δέχτηκαν τα κόμματα διοικήσεως; Είναι ιδιοκτησία τους ο δήμος;)

Ο Δήμος δεν ανήκει σε κανένα προσωπικά, ανήκει στο σύνολο, όμως, κάποιοι με τις ψήφους μιας μειοψηφίας κατοίκων ( αναλογικά με το σύνολο των υπόχρεων για καταβολή τελών και φόρων ) επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο τόσο των χρημάτων όσο και του δήμου.

* Κάλλιστα με τις ''λογικές'' που διέπουν τους εκάστοτε διοικούντες Γλυφάδας πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή των πράσινων, γαλάζιων, και κόκκινων καφενείων, δεδομένου ότι τα επανέφεραν ετεροχρονισμένα στο διαδίκτυο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρέπει να μπουν κανόνες στο διαδίκτυο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">