ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν είναι μόνο η Ιδιωτικοποίηση και το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, την οποία δημοσιεύει η «Αυγή», η πλειονότητα των κατοίκων στα νότια προάστια τάσσεται υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όμως, σύμφωνα με δικά μας στοιχεία αυτά που γράφονται στα στοιχεία της δημοσκοπήσεως για εμάς δεν έχουν ιδιαίτερη εγκυρότητα.

Εμείς έχουμε τοποθετηθεί δημόσια πολύ πριν υπάρξουν δημοσιεύματα, δημοσκοπήσεις, συμφωνίες, διεργασίες, κ.α., και έχουμε το προηγούμενο ακόμα και πολλών δημόσιων εκδηλώσεων κατά της ιδιωτικοποιήσεως, όπως σειρά κινητοποιήσεων, πορείες, ομιλίες, εκδηλώσεις, κ.α. 

Σαφώς σε μια δημοκρατία ο κάθε πολίτης μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, να ασκεί κριτική, να προτείνει ότι πιστεύει, σε καμία περίπτωση όμως κάτω από συντονισμένες ενέργειες και επηρεασμό για τα ειδικά συμφέροντα ορισμένων παραγόντων, και ειδικά οικονομικών.

Ακόμα και σε σημερινό δημοσίευμα με τίτλο '' Aποτέφρωση των νεκρών στο δήμο Γλυφάδας και τα νότια προάστια '' τονίζουμε ότι η πολιτεία οφείλει να μην ''φάσκει και αντιφάσκει'' και να τηρεί όσα θέσπισε νομικά για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Προσωπικά δεν θα είμαστε κατά του ιδιωτικού παράγοντα ( Ιδιωτικοποιήσεως ) αν η πολιτεία διασφάλιζε την απόλυτη ομαλότητα και συνταγματικότητα στη περιοχή μας, κάτι που όπως γνωρίζετε αποτελεί ουτοπία, δεδομένων της διαπλοκής μιας χούφτας οικογενειών, και της καθολικής αντισυνταγματικότητας στα ερτζιανά του Ν.Αττικής. 

Γιάννης Κουρδομένος: Θέλετε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων οι κάτοικοι στα Νότια ; Αν θέλετε διεύρυνση, διότι περί αυτού πρόκειται, για ενίσχυση ορισμένων οικονομικών παραγόντων, και κατάργηση των Συνταγματικών δικαιωμάτων όλων ημών, να μας το δηλώσετε ο κάθε ένας - η κάθε μια ΔΗΜΟΣΙΑ, σε εμάς τους ιδίους.

Δεν είναι μόνο η Ιδιωτικοποίηση και το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, είναι πολύ περισσότερα από όσα επεξεργάζονται οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής μας. Είναι συγκεκριμένοι θεσπισμένοι νόμοι για δημιουργία κοιμητηρίου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι το ζήτημα της ανακύκλωσης, των απορριμάτων, είναι οι φορείς που στεγάζονται εντός του πρώην αεροδρομίου και πολλά ακόμα...

Αν η πολιτεία καλύψει αναλογικά και συνταγματικά το σύνολο, εμάς δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα η ιδιωτικοποίηση, όμως, τονίζουμε ότι χωρίς παρεχόμενες λύσεις για όλους εμάς δεν πρόκειται να δεχτούμε την Ιδιωτικοποίηση.

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, την οποία δημοσιεύει η «Αυγή»

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ, την οποία δημοσιεύει η «Αυγή».

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου τάσσεται περίπου το 60% των ερωτηθέντων, κάτοικοι των δήμων Αλίμου, Γλυφάδα και Αργυρούπολης- Ελληνικού. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 28%. Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Πρωτεύουσας, το 51% συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση και το 36% διαφωνεί.

Ακόμη, 8 στους 10 κατοίκους της περιοχής θεωρούν ότι η παραχώρηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό (στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Πρωτεύουσας το αντίστοιχο ποσοστό είναι 74%), ενώ το 72% πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη των δήμων της περιοχής (69%) και το 65% βλέπει θετικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της περιοχής (58%).

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, το 54% εκτιμά ότι θα είναι θετικές, ενώ το 33% πιστεύει ότι η ιδιωτικοποίηση θα έχει θετικές επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της παραλιακής.

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ κάποιων από τα έργα που περιλαμβάνει το συνολικό project, με το 87% να επιθυμεί την κατασκευή μεγάλου μητροπολιτικού πάρκου και το 55% να θέλει την κατασκευή ιδιωτικών κλινικών και μονάδων Υγείας. Από την άλλη, το 58% διαφωνεί με την κατασκευή καζίνο και το 67% με την κατασκευή ουρανοξυστών. Τέλος, 6 στους 10 πιστεύουν ότι το κράτος μάλλον θα αποκομίσει σημαντικά έσοδα τα επόμενα χρόνια.

Υποσημείωση: Αν το κράτος  αποκομίσει σημαντικά έσοδα τα επόμενα χρόνια
από την Ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου, όπως λέγεται στην δημοσκόπηση, και δεδομένων των δεκάδων εκατομμυρίων που θα κερδίζουν από την διαφημιστική πίτα οι καναλάρχες της οικονομικής ελίτ, που έγκειται το κώλυμα για μια επιπλέον δημόσια δομή ραδιοτηλεοράσεως στα Νότια προάστια;

Θα μας το απαντήσετε οι ''6 στους 10, καθώς και οι κυβερνώντες'';
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν είναι μόνο η Ιδιωτικοποίηση και το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">