ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Ινστιτούτο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ» σχεδιάζει διάλεξη «Ποικίλου Ιαπωνικού Ενδιαφέροντος»

Το παράρτημα Ελληνικού επιστημονικού ινστιτούτου θεάτρου και αρχαίου δράματος «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ» που εδρεύει στην Αργυρούπολη την άνοιξη θα διοργανώσει διάλεξη σχετικά με ένα «Ποικίλου Ιαπωνικού Ενδιαφέροντος» θέμα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2016 στην Αργυρούπολη
με αντικείμενο το «KODOKAN JUDO» και τον εκπαιδευτικό Τζιγκόρο Κάνο θεμελιωτή του Τζούντο.

Ο Τζιγκόρο Κάνο (Ιαπωνικά: 嘉纳 治 五郎) (28 Οκτωβρίου 1860 - 4 Μαΐου του 1938) ήταν Ιάπωνας εκπαιδευτικός που έμεινε γνωστός σαν ο ιδρυτής του Τζούντο.

Στην επαγγελματική ζωή του ήταν ένας εκπαιδευτικός. Υπηρέτησε διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το Υπουργείο Παιδείας από το 1898 έως το 1901. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη καθιέρωση του Tζούντο και του Κέντο ως μέρος του ιαπωνικού δημοσίου σχολικού προγράμματος το 1910.

Το Τζούντο ήταν η πρώτη ιαπωνική πολεμική τέχνη που κέρδισε ευρεία διεθνή αναγνώριση, και η πρώτη που έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα. Παιδαγωγικές καινοτομίες που αποδόθηκαν στον Κάνο περιλαμβάνουν τη χρήση της μαύρης και λευκής ζώνης, καθώς και η εισαγωγή του συστήματος Νταν για να δείξει τη σχετική κατάταξη μεταξύ των μελών του μια πολεμική τέχνη.

Ο Κάνο ήταν επίσης ένας πρωτοπόρος του διεθνούς αθλητισμού. Ήταν το πρώτο ασιατικό μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) (υπηρέτησε από το 1909 μέχρι το 1938) εκπροσωπώντας επίσημα την Ιαπωνία, στην πλειοψηφία των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν μεταξύ 1912 και 1936 και λειτουργώντας ως ο κορυφαίος εκπρόσωπος για την Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς του 1940.

Έπειτα από ενημέρωση που θα μας γίνει προσεχώς θα σας ενημερώσουμε σχετικά, μέχρι τότε όσοι ενδιαφερόμενοι θέλουν περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορούν να επικοινωνήσουν με το σωματείο.




Παράρτημα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ
ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ»
Έδρα: Αργυρούπολη, 
Τηλ. Επικοιν.: 6996093471, 
e-mail: hikarikwai@yahoo.gr

Θέμα : «Ενημέρωση Σας για Ιαπωνική Εκδήλωση»

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,
Σας Ενημερώνουμε – Προσκαλούμε στη Διάλεξη που διοργανώνει το Σωματείο μας σχετικά με ένα «Ποικίλου Ιαπωνικού Ενδιαφέροντος» Θέμα και για Πρώτη Φορά στην Ελλάδα!

Η, Τιμητική για εμάς, παρουσία Σας, τόσο μία καλή ευκαιρία Γνωριμίας, μεταξύ μας, όσο και μία Πρώτη Επαφή Σας με τον Ιαπωνικό Πολιτισμό και την Ιαπωνική Παράδοση, «Γνωστικά Αντικείμενα» που το Σωματείο μας πραγματεύεται καταστατικά από το 1981 (έτος ίδρυσης του Judo Αργυρούπολης από το Στέλεχος μας, κ. ΜΑΝΟ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ), κατά αποκλειστικότητα Πανελληνίως.

Περιμένοντας Σας, διατελούμε με Τιμή

            - Η -                                                         - Η -
    Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΡΟΝΤΗΡΗ                                    ΑΝΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ
   Τηλ: 6944508188                                      Τηλ: 6978845826


Πληροφορίες: Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος (Έφορος Δραστηριοτήτων Δ.Σ.) Τηλ.: 6996093471 (e-mail: eratosthenis@mail.com)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Ινστιτούτο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΝΤΗΡΗΣ» σχεδιάζει διάλεξη «Ποικίλου Ιαπωνικού Ενδιαφέροντος» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">