ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τραγωδία στο Αιγαίο: Συντριβή ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Eντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοροί των δύο εκ των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου AB-212 που κατέπεσε τα ξημερώματα στην περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα. Οι σοροί φέρονται να βρέθηκαν στην πλαγιά της απόκρημνης περιοχής της Κινάρου σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή όπου είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

Στο μεταξύ, αναμένονται από το ΓΕΕΘΑ οι επίσημες ανακοινώσεις. Νωρίτερα, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν συντρίμμια, αλλά όχι σοροί των τριών μελών του πληρώματος.



Οι έρευνες γίνονται σε βάθος 50 έως 100 μέτρων στη θάλασσα και την ξηρά, βορειοδυτικά της Κινάρου. Συμμετέχουν οι φρεγάτες «Ύδρα», «Σπέτσαι», «Έλλη», «Νικηφόρος Φωκάς», «Αδρίας», τα οργανικά ελικόπτερα Sikorsky της φρεγάτας «Σπέτσα» και ΑΒ-212 της φρεγάτας «Αδρίας» και δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν απογειωθεί από τη Χίο και τη Ρόδο.

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε στις 02:45. Το ελικόπτερο, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16 (τακτικό παίγνιο- σύνθεση εικόνας επιφανείας).

Κυβερνήτης ήταν ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, συγκυβερνήτης ο υποπλοίαρχος Κων/νος Πανανάς και ναυτίλος ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.

Όπως έγινε γνωστό, ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης γεννήθηκε το 1979, είναι έγγαμος και έχει περισσότερες από 1.300 ώρες πτήσης στα ελικόπτερα. Ο συγκυβερνήτης, Κωνσταντίνος Πανανάς γεννήθηκε το 1982, είναι έγγαμος με παιδιά και ο ναυτίλος ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου γεννήθηκε το 1980 και επίσης έχει παιδιά.

Το ελικόπτερο έπεσε σε απόκρημνη περιοχή, και δεν μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα τίποτα ακόμα για τα αίτια της πτώσης. Όπως ανακοινώθηκε, χάθηκε συγχρόνως η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, ενώ δεν είχε αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου.

Στο μεταξύ, νέα τουρκική πρόκληση εκδηλώθηκε με αφορμή το περιστατικό, καθώς η Τουρκία χαρακτηρίζει «παράνομη» την έρευνα εντοπισμού και διάσωσης στο Αιγαίο.

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τραγωδία στο Αιγαίο: Συντριβή ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">