ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνέντευξη τύπου και πολιτική διακήρυξη της ΛA.Ε: Ανατροπή τώρα των μνημονιακών πολιτικών

Δημοκρατική Ανατροπή τώρα των μνημονιακών πολιτικών, ήταν ο τίτλος της πολιτικής διακήρυξης της ΛΑ.Ε την οποία παρουσίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Συνέντευξη τύπου της ΛΑ.Ε σχετικά με την πολιτική της διακήρυξη με τίτλο: Ανατροπή τώρα! για τί; με ποιους; πώς;

Ο κεντρικός στόχος του κόμματος είναι η δημοκρατική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. « Το πρόβλημα για την χώρα είναι το ίδιο το μνημόνιο, είναι το τρίτο μνημόνιο, που πρέπει να μην εφαρμοστεί και να ακυρωθεί».

Στη συνέντευξη που έδωσαν στο ξενοδοχείο OSKAR απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, υπό την διεύθυνση του Α. Καλύβη, υπεύθυνου Τύπου της ΛΑ.Ε., και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας Μ. Μπόλαρη, Δ. Σαραφιανός, Π. Σωτήρης, και Π. Μαντάς.




Επίσης παρευρέθηκαν αρκετά μέλη της ΛΑ.Ε, και υποψήφιοι βουλευτές, μεταξύ αυτών η κ. Ν.Βαλαβάνη, ο Δ.Στρατούλης, και πολλοί ακόμα. 




Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση στην παρουσίαση της διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας λέγοντας ότι « το ξήλωμα των μνημονίων δεν θα έρθει μέσα από την παρούσα κυβέρνηση ή από μια οικουμενική».

Συνεχίζοντας στην ομιλία του δήλωσε « αυτήν την ώρα δεν κυβερνάει η Αριστερά στη χώρα, όπως συνηθίζουν οι προπαγανδιστές να λένε, άλλα μια μεταλλαγμένη νεο-μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία ξεπούλησε τις αρχές και τις ιδέες της αριστεράς, και κάλεσε το ΚΚΕ να σταματήσει την αντι-ενωτική του πολιτική».

Ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε και στον Κ.Μητσοτάκη στο νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, υποστηρίζοντας ότι «Κανένας από το μνημονιακό μπλοκ δεν θέλει εκλογές. Θέλουν να μαγειρέψουν μία κυβέρνηση από την παρούσα βουλή, προκειμένου να εφαρμοσθεί το τρίτο μνημόνιο. Θα αποτύχει, όμως, γρήγορα, και οποιαδήποτε διευρυμένη κυβέρνηση ή οικουμενική κυβέρνηση. Απάντηση στο μεταλλαγμένο νεο-μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κατ' εξοχήν εκφραστής των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, της διαπλοκής, και του γερμανικού κατεστημένου».




Ο επικεφαλής της ΛΑΕ ανέφερε ότι η διακήρυξη του κόμματος αποτελεί βάση διαλόγου με την κοινωνία, αλλά και συνεργασίας με όλες τις αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, για τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού αριστερού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού, δημοκρατικού αντι-μνημονιακού μετώπου, και συνεχίζοντας δήλωσε ότι: «Δεν αποτελεί απάντηση μια οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση για την οποία γίνονται διεργασίες παρασκηνίου».




«Το θέμα για την χώρα δεν είναι πόσοι περισσότεροι θα συγκεντρωθούν, προκειμένου να εφαρμόσουν το τρίτο μνημόνιο. Το πρόβλημα για την χώρα είναι το ίδιο το μνημόνιο, είναι το τρίτο μνημόνιο, που πρέπει να μην εφαρμοστεί και να ακυρωθεί από το λαό».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνέντευξη τύπου και πολιτική διακήρυξη της ΛA.Ε: Ανατροπή τώρα των μνημονιακών πολιτικών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">