ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γεννηματά - Λεβέντης θέλουν οικουμενική κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης δηλώνει ό, τι δεν αποτελεί λύση

Την θέση του για οικουμενική κυβέρνηση, επαναδιατύπωσε από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, με αφορμή την 103η ιστορική επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

Ο κ. Λεβέντης σε δήλωση του προς του δημοσιογράφους είπε: «Σήμερα πρέπει ένας νέος αγώνας να ξεκινήσει να ελευθερωθούμε από τα κόμπλεξ και τις παθογένειες που δημιούργησε η πολιτική μας ζωή τα τελευταία πενήντα χρόνια. Όσο δεν απελευθερωνόμαστε από αυτά τα νέα δεσμά η χώρα θα κατρακυλάει και περιθώρια άλλα δεν υπάρχουν. Η Ένωση Κεντρώων στηρίζει το ευρώ και την Ευρώπη και ζητάει οικουμενική κυβέρνηση γιατί βλέπει την παρούσα να καταρρέει».

Μια οικουμενική κυβέρνηση σήμερα δεν είναι λύση στα προβλήματα του τόπου, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι δεν εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει μαζί του.

"Εάν ο κ. Τσίπρας χάσει την πλειοψηφία θα γίνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα. Θα επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ακολουθηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και εφόσον δεν προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, θα οδηγηθούμε σε εκλογές".

Ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν ζητά εκλογές καθώς "Δεν συμμετέχω στην εκλογολογία που προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα" Βεβαίως θέτω τον πήχη στην αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξω συνεργασίες".

Την ανάγκη να μην δημιουργηθεί νέα πολιτική κρίση στην Ελλάδα και να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να συννενοηθούν.

«Oι εκλογές δεν είναι λύση για τη χώρα, γιατί σημαίνουν στασιμότητα (…) Οι Έλληνες έχουν κατανοήσει οτι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτη την κατάσταση» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αν συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης θα μπούμε μέσα και εμείς στην κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση για να βελτιώσει αυτό το μνημόνιο» τόνισε.

Εμείς θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός τον Ιανουάριο είχε δηλώσει: «Όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης.

Από τη δική μας πλευρά πιστεύουμε σαφώς ό, τι επί του παρόντος δεν αποτελεί λύση μια οικουμενική κυβέρνηση, και ο ρόλος των κομμάτων είναι να θέσουν το πήχη ψηλότερα ώστε να υπάρξει εκπροσώπηση του συνόλου των πολιτών, καθώς επίσης και οργανωμένες δημόσιες δομές για ισχύ της αναλογικής ισότητας στα ερτζιανά, δεδομένου ό, τι η κατάσταση στο διαδίκτυο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, δεοντολογία, και αρχές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γεννηματά - Λεβέντης θέλουν οικουμενική κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης δηλώνει ό, τι δεν αποτελεί λύση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">