ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εισαγωγή στον Γαλιλαίο του Μπρεχτ: Συζήτηση με την Νάντια Βαλαβάνη στο Cine ΑΛΚΥΟΝΙΣ


Πρόσκληση σε εισήγηση και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη για τη "Ζωή του Γαλιλαίου" του Μπρεχτ - Προβολή της ταινίας "Γαλιλαίος" του Τζότζεφ Λόουζι - Cine ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

«Τρώγοντας τα φρούτα απ’ το δένδρο της γνώσης - Εισαγωγή στον  Γαλιλαίο του Μπρεχτ». Εισήγηση και συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη.

Με αφορμή την προβολή της ταινίας «ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ» του Joseph Losey, την Τετάρτη 24/2 στις 19:00 στο Αλκυονίς new starart cinema, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη Νάντια Βαλαβάνη- «Τρώγοντας τα φρούτα απ’ το δέντρο της γνώσης - Εισαγωγή στον Γαλιλαίο του Μπρεχτ». 

Η Νάντια Βαλαβάνη μελετά πολλά χρόνια το έργο του Μπρεχτ, δημοσιεύοντας σημειώματα και δοκίμια σε  λογοτεχνικά και επιστημονικά, ελληνικά και διεθνή περιοδικά.  Έχει συμμετάσχει σε διεθνή Συμπόσια και ημερίδες για τον Μπρεχτ, ανάμεσα στα οποία και στο κεντρικό γεγονός για τα 50 χρόνια από το θάνατο του, που οργάνωσε η Διεθνής Ένωση για τον Μπρεχτ (IBS) το 2006 στην γενέτειρα του, το Άουγκσμπουργκ της Βαυαρίας, με θέμα «O Μπρεχτ και ο θάνατος», με ανακοίνωση της για τα διδακτικά θεατρικά έργα του.

Είχε την ιδέα, οργάνωση και επιμέλεια του βιβλίου « Μπέρτολτ Μπρεχτ – Κριτικές προσεγγίσεις» (Στάχυ 2002 και Πολύτροπο 2004), μιας διεθνούς έκδοσης με δοκίμια για τον Μπρεχτ, ένα δικό της και 15 γνωστών ειδικών, πανεπιστημιακών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά και μεγάλων καλλιτεχνών, όπως η Γκιζέλα Μάι και οι τότε βοηθοί σκηνοθέτες του Μπρεχτ στο Μπερλίνερ Ανσάμπλ, Μ. Βέκβερτ και Κ. Βέμπερ. 

Τα περισσότερα απ’ αυτά τα δοκίμια γράφτηκαν ειδικά για την παραπάνω έκδοση. Το βιβλίο έχει συμπεριληφθεί ως διδακτικό εγχειρίδιο στη βιβλιογραφία σεμιναρίων στα Τμήματα Θεατρολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πατρών και Θεσσαλονίκης.

19 δοκίμια, ομιλίες και άρθρα για το θέατρο, την πρόζα και τον κινηματογράφο του Μπρέχτ  συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση «Ψωμί και τριαντάφυλλα – Θέματα τέχνης  και πολιτικής»,  εκδ. Ταξιδευτής, 2011.

Έχει μεταφράσει ποιήματα του Μπρεχτ (Σύγχρονη Εποχή), δύο βιβλία με διηγήματα του (Καστανιώτης) και το διδακτικό θεατρικό έργο «Η εξαίρεση και ο κανόνας»  (Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης του Γιάννη Καλατζόπουλου, θεατρική σεζόν 1998-1999).

Μεταξύ 2005 και 2011 δημιούργησε, σε συνεργασία  με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, 5 παραστάσεις  λόγου, μουσικής και video – art βασισμένες  στο έργο του Μπρέχτ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εισαγωγή στον Γαλιλαίο του Μπρεχτ: Συζήτηση με την Νάντια Βαλαβάνη στο Cine ΑΛΚΥΟΝΙΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">