ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έκτακτη χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ για αναγνώριση και καταγραφή των προσφύγων

Με έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Ελλάδα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) και ο στόχος της χρηματοδοτήσεως είναι η ενίσχυση της Ελλάδας να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις πρωτοφανείς προσφυγικές ροές στη χώρα, διασφαλίζοντας την ικανοποιητική λειτουργία του συστήματος αναγνώρισης, καταγραφής, και υποδοχής των πολιτών τρίτων χωρών.

Η χρηματοδότηση θα συμβάλει στην κάλυψη των δαπανών για την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού στα πρώτα Κέντρα Υποδοχής που θα συσταθούν στην Λέρο, Κω, τη Λέσβο, τη Σάμο, και τη Χίο.

Η έκτακτη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο θα πρέπει να βοηθήσει να μειωθεί η διάρκεια των διαδικασιών εγγραφής.

Γλυφάδα web: Το θέμα για εμάς που έχουμε κάποιες δεκαετίες συγκεκριμένων προτάσεων, και θέσεων, είναι ποια είναι η εξειδίκευση η οποία απαιτείται;

Η πολιτεία πως θα διαχειριστεί αυτό το κονδύλι;

Με ποια μέσα και σε ποιο καθεστώς θα γίνετε η αναγνώριση, και η καταγραφή;

Μπορεί να μας ενημερώσει το υπουργείο;

Επίσης, πρόσφατα 3,3 εκατ. ευρώ, που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Έκτακτης Χρηματοδότησης του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME). 

Υπεγράφησαν οι δύο προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ (φορέας υλοποίησης του έργου), 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) και Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Οι συμφωνίες αφορούν στην πρόσληψη 141 ατόμων ιατρικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων, σε θέσεις που είχαν προκηρυχθεί μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του ΚΕΕΛΠΝΟ (29/12/2015 Αρ. Πρωτοκ. 4294) και θα καλύψουν τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω των αμείωτων προσφυγικών ροών στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Χίο, Σάμο, Λέρο, Λέσβο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη, καθώς και παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Αιγαίο (Ρόδος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως, Κάλυμνος και Λέρος). 

Με αυτές τις προγραμματικές συμφωνίες καλύφθηκε περίπου το 80% των προκηρυγμένων θέσεων, ενώ όσες έμειναν κενές θα επαναπροκηρυχθούν άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, στην αξιολόγηση των αιτούντων ακολουθήθηκαν διαδικασίες ΑΣΕΠ, χωρίς προσωπική συνέντευξη, καθώς η ηγεσία του Υπουργείου έχει θέσει ως πρωταρχικό σκοπό τη στελέχωση του Συστήματος Υγείας με πιο διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει τους πολίτες της χώρας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη απορρόφηση του κονδυλίου αυτού, ώστε να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έκτακτη χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ για αναγνώριση και καταγραφή των προσφύγων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">