ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το κανάλι της Βουλής, το ATTICA TV, η Γλυφάδα και τα νότια προάστια

Η ιστορία του σταθμού της Βουλής ξεκινάει το 1999 όταν επί κυβερνήσεως Σημίτη οργανώνουν σε τοπικό επίπεδο το κλείσιμο του τοπικού ραδιοσταθμού ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004''

Το Ελληνικό Δημόσιο, μαζί με τη Βουλή των Ελλήνων, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα κανάλι για να μπορεί ο ελληνικός λαός να βλέπει απευθείας τις ελληνικές συνεδριάσεις και ολομέλειες.

Αξίζει να τονιστεί ότι πολλά χρόνια πριν είχε πέσει η δική μας πρόταση για δημιουργία της ΕΡΤ 4 την οποία κανείς δεν έλαβε υπόψιν.

Σαφώς από την δεκαετία του 80 υπήρχαν προτάσεις μας για ένα μέσο στα νότια προάστια και την Γλυφάδα, δεδομένου ότι τοπικά στα νότια προάστια πλην ημών υπήρχαν και αρκετοί ακόμα από τους ερασιτέχνες πρωτεργάτες των FM κυμάτων.

Στα τέλη της δεκαετίας του 80, και στην αυγή του 90, υπήρξε το πρώτο εγχείρημα για σύννομο μαζικό ραδιόφωνο στα νότια προάστια και την Γλυφάδα, το οποίο λειτούργησε από την περιοχή του Καλαμακίου με την ονομασία ''RADIO GLYFADA''

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα λειτούργησε και ο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' σε καθημερινή 24ώρη βάση από την περιοχή της Τερψιθέας Γλυφάδας. Και στις δυο περιπτώσεις είχαν κατατεθεί αιτήσεις, παράβολα, μελέτες για ίδρυση, εγκατάσταση, και λειτουργία τοπικών σταθμών.

Το Κλείσιμο όλων των τοπικών σταθμών στη Γλυφάδα

Το ''RADIO GLYFADA'' έπειτα από λίγα χρόνια λειτουργίας κατασχέθηκε, και στη συνέχεια ακολούθησε και η κατάσχεση του   ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' το 1999, ακριβώς την περίοδο που η πολιτεία δια μέσω κομμάτων υπηρέτησης του Ελληνικού λαού δημιουργούσε το κανάλι της Βουλής.

H Βουλή - Τηλεόραση είναι το μόνο κανάλι του είδους του στην Ευρώπη

Επισημαίνεται ότι τα απαράδεκτα κόμματα - πολιτικοί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν να φιμώσουν τη τοπική μας δημοκρατία και να δημιουργήσουν με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου ένα κανάλι που δεν χρειαζόταν, δεδομένου ότι η ΕΡΤ παρείχε τις συνεδριάσεις της Βουλής σε όλα τα ΜΜΕ.

Ο σταθμός ATTICA TV τον Μάρτιο του 2009 πήρε το τρέχον όνομά του. Είναι το δημοτικό κανάλι του Δήμου Ασπροπύργου. Από τον Ιούλιο του 2010 ο σταθμός εκπέμπει ψηφιακά μέσω της Digea. Στις 7 Μαΐου 2015, ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης αγόρασε το 51% των μετοχών του σταθμού, και έτσι εντάχθηκε στο νεότευκτο τηλεοπτικό δίκτυο της HellasNet ιδιοκτησίας του ίδιου του εφοπλιστή.

Στη δική μας περιοχή ( Νότια προάστια ) παίχτηκε το πιο βρώμικο πολιτικό παιχνίδι όλων των εποχών των ερτζιανών κυμάτων στη χώρα μας, διότι εμείς πρωτοστατήσαμε στο χώρο, εμείς υψώσαμε τη σημαία κατά των μονοπωλίων και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης που εξυπηρετούσε συγκεκριμένα κόμματα - πολιτικούς.

Η πολιτεία, κόμματα - πολιτικοί,  που όφειλαν συνταγματικά ισοκατανομή, αναλογικότητα, και δημοκρατικότητα των ερτζιανών στο Ν.Αττικής, διαμόρφωσαν ένα νεοφιλελεύθερο έκτρωμα το οποίο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας οικονομικής ελίτ πετσοκόβοντας στην κυριολεξία την δημοκρατία.   

Όπως έλεγα πριν από δεκαετίες δημόσια, σε μια περιοχή που δεν υπήρχε απολύτως τίποτα, κόμματα και πολιτικοί αδράνησαν στο να διαμορφωθεί η δημοκρατικότητα στο τόπο μας.

Το καθεστώς της ΕΡΤ στα βόρεια προάστια Αττικής, και η παντελής έλλειψη έστω και μιας (1) μαζικής ραδιοτηλεοπτικής δομής στα νότια προάστια, παρέχει τις αποδείξεις ενός κάκιστα διαμορφωμένου πολιτικοοικονομικού καθεστώτος, καθώς και πολιτεύματος. 

Επειδή ορισμένοι ξεχνούν τις δημόσιες διακηρύξεις μας πριν από δεκαετίες, θα τις ξεχάσουμε και εμείς;

Το τερατούργημα της πολιτικής

Προτείναμε μια δημόσια μαζική δομή στα νότια προάστια ( ΕΡΤ 4 ) και η πολιτεία αδράνησε δημιουργώντας κανάλια της βουλής, ραδιόφωνα, και διορισμούς, ενώ στράφηκε στη συνέχεια και κατά των προσωπικών μας δημιουργιών.

Τονίζεται ότι η πρόταση για το τέταρτο δημόσιο κανάλι στα ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ είχε γίνει και στην κυβέρνηση Καραμανλή το 2004.

Τέλος να σημειωθεί, ότι κατά τόπους ορισμένοι οικονομικοί παράγοντες υιοθέτησαν ετεροχρονισμένα τις δικές μας προτάσεις και στη συνέχεια έγιναν στο ιδιότυπο καθεστώς διαπλοκής μιντιάρχες του Ν.Αττικής, ενώ σε εμάς η πολιτεία, κόμματα, πολιτικοί, ακόμα και σήμερα δεν παρέχουν καμία λύση.

«Είμαστε στην εποχή των Δεινοσαύρων»

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Καλούνται να απαντήσουν δημόσια οι τέως δήμαρχοι Γλυφάδας ποιοι ήταν οι λόγοι που υπονομεύτηκαν οι δικές μας αιτήσεις, προτάσεις, και μελέτες, και παράλληλα να παρασχεθεί μια σαφής απάντηση από τον παρανομούντα δήμαρχο του παρόντος Γιώργο Παπανικολάου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το κανάλι της Βουλής, το ATTICA TV, η Γλυφάδα και τα νότια προάστια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">