ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ενέργειες της Εναλλακτικής Δράσης για τα Ιστορικά μνημεία της Αίγινας

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Δράσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αίγινας η δεύτερη ανοιχτή συνάντηση πολιτών για τη συγκρότηση ομάδων που θα ασχοληθούν συστηματικά με τα ιστορικά μνημεία του νησιού. 

Το πλαίσιο και το περιεχόμενο των ομάδων έθεσε εισηγητικά ο ιστορικός Μάκης Σταύρου. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι συμφώνησαν ότι η πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Δράσης είναι πάρα πολύ σημαντική για το νησί και ότι θα έχει πολύ μεγάλη απήχηση στους φορείς και στους πολίτες.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε

α) Να συγκροτηθούν τρείς ομάδες πολιτών που θα ασχοληθούν με τα ιστορικά μνημεία: Μία που θα ασχοληθεί με τα αρχαία μνημεία, μία για τα βυζαντινά και μία για τα νεότερα μνημεία. Συντονίστρια της ομάδας για τα αρχαία μνημεία θα είναι η Πολυξένη Τσαγκάρη και θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντησή της την Τετάρτη 9 Μαρτίου, συντονίστρια της ομάδας για τα βυζαντινά μνημεία θα είναι η Άννα Ρόδη και θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 7 Μαρτίου και συντονιστής της ομάδας για τα νεότερα μνημεία θα είναι ο Χρήστος Ρέππας και θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 4 Μαρτίου Φυσικά οι ομάδες είναι ανοιχτές και θα συμμετέχουν και άλλοι πολίτες που δε μπόρεσαν να παραβρεθούν στη σημερινή συνάντηση.

β) Θα γίνουν από τον κ Σταύρου στην Αίγινα συνοπτικά σεμινάρια ιστορίας και για τις τρείς ιστορικές περιόδους, με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών

γ) Όπως ανέφερε ο Χρήστος Ρέππας, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών θα γίνει συζήτηση για την πρωτοβουλία αυτή στο ΔΣ του Συλλόγου και θα προταθεί η πραγματοποίηση ανοιχτής εκδήλωσης για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για το περιεχόμενο των δράσεων σχετικά με τα ιστορικά μνημεία και να τις στηρίξουν. Το ίδιο θα επιδιωχθεί να γίνει και για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

δ) Θα ενημερωθούν από τους παραβρεθέντες και οι υπόλοιπες συλλογικότητες του νησιού, με σκοπό να συμμετέχουν στις δραστηριότητες.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γνωρίσουν οι πολίτες και οι μαθητές του νησιού την τοπική ιστορία μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και να συμβάλλουν στην προστασία και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ενέργειες της Εναλλακτικής Δράσης για τα Ιστορικά μνημεία της Αίγινας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">