ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Προγραμματίζονται θεσμικές αλλαγές στους ΟΤΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατά την οποία ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται θεσμικές αλλαγές στους ΟΤΑ.
Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα στον Γλυφάδα web, τη τοπική ιστοσελίδα, εμείς συνήθως επί αρκετά χρόνια δεν κάνουμε συνεντεύξεις, δεδομένου ότι δεν υφίσταται η λειτουργία του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' ώστε οι συνεντεύξεις να τυγχάνουν μαζικότητας στη τοπική μας κοινωνία των Νοτίων προαστίων, όμως, βασικό ζητούμενο αποτελεί το σύνολο των κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, να μας παράσχει τη δυνατότητα λειτουργίας μιας μαζικής δημόσιας δομής στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής.
Μας ενδιαφέρει απόλυτα το πλαίσιο αλλαγών όσων αφορά τους ΟΤΑ, δεδομένου ότι αποτελούσε βασικό ζητούμενο να υπάρξει αλλαγή του Καλλικράτη, ο οποίος δημιουργεί πολλές παθογένειες στην τοπική αυτοδιοίκηση, και κατά πολύ περισσότερο μας ενδιαφέρει μια μαζική δομή στα ερτζιανά των Νοτίων προαστίων, η οποία θα επικεντρώσει σε ζητήματα περιφέρειας Αττικής,  των Ο.Τ.Α., καθώς και στις τοπικές κοινωνίες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού με τα μέλη του Δ.Σ. της ένωσης δημάρχων συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση και στους Αιρετούς της, στην ενδεχόμενη αλλαγή του Εκλογικού Νόμου και στο σπάσιμο των μεγάλων Εκλογικών Περιφερειών ως και στο φλέγον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
Επίσης από πλευράς της Ένωσης, κατατέθηκε υπόμνημα με προτάσεις για αναβάθμιση του θεσμού της Τ.Α. και της καταστατικής θέσης των Αιρετών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Π. Καμάρας «η προσέλκυση ποιοτικού πολιτικού προσωπικού με την δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος, είναι προτεραιότητα για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στο χώρο αυτό, αφού οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης είναι το διακριτό στοιχείο του θεσμού σε σχέση με την υπόλοιπη Δημόσια Διοίκηση».
Τέλος ο κ. Υπουργός εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή που έχει, όπως είπε προς τους ανθρώπους που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την Τ.Α. με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, και δεσμεύτηκε για συνεργασία με την Ένωση, στον διάλογο που θα ακολουθήσει για τις θεσμικές αλλαγές, που προγραμματίζονται.
πηγή: myota.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παναγιώτης Κουρουμπλής: Προγραμματίζονται θεσμικές αλλαγές στους ΟΤΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">