ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέρενς Κουiκ: Καμία ασυλία σε νονούς των Ελλήνων φορολογουμένων

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα για «Τις Υπηρεσίες Εσωτερικού Ελέγχου για τη πάταξη της διαφθοράς» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία για τη πάταξη της διαφθοράς, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Στα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, δεν θυμάμαι πόσες φορές ασχολήθηκα είτε αυτόβουλα, είτε μετά από καταγγελίες τηλεθεατών, ακροατών ή αναγνωστών μου, με υποθέσεις συνυφασμένες με τη διαφθορά στον Δημόσιο τομέα και κυρίως σε Υπηρεσίες άμεσης συναλλαγής με το κοινό. 

Το κακό είναι, ότι ένας ολόκληρος Δημόσιος τομέας μπαίνει στο στόχαστρο από εκείνους τους επίορκους, που είναι μία ισχνή μειοψηφία. Είναι εκείνοι, που είτε έχουν την απόλυτη ελαστική συνείδηση για ίδιον όφελος, είτε υπηρετούν με απόλυτη προσήλωση τα κομματικά, πολιτικά αφεντικά τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Κανείς δεν μπορεί να αποσυνδέσει τη διαφθορά από την πολιτική. Πελατειακές σχέσεις, οι οποίες όμως βάλλουν ευθέως κατά της λειτουργίας του ελληνικού κράτους και κατά της ίδιας της Δημοκρατίας.

Νομίζω, ότι είναι περιττό να αναφερθώ σε κραυγαλέες περιπτώσεις που απασχολούν την Κοινή Γνώμη.

-Στικάκια με λίστες ξεχασμένα σε κάποιο συρτάρι, που όταν ξεθαφτούν από την πίεση για κάθαρση, εξετάζονται με εξοργιστικά αργό ρυθμό χελώνας, ακριβώς για να μην αποκαλυφθεί τίποτα,
-Αποφάσεις υποτίθεται Ανεξάρτητων Αρχών που αργούν για να καθαρογραφούν με την Αγορά να βράζει
-Εκβιασμοί από τον χώρο τον Media, όπου τα πολιτικά συστήματα της εξουσίας έκαναν τα απόλυτα «στραβά μάτια»,
-Ελεγκτικές και Διωκτικές αρχές - εγώ θα το ονομάσω - όπως το ΣΔΟΕ, που στα χέρια κομματικών ημετέρων έκανε τα αδύνατα δυνατά για το απολύτως τίποτα,
-Λαθρεμπόρια καυσίμων, λαθρεμπόρια καπνών, ποτών, χαμένα δισεκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου,

Γιατί, οι νονοί σε όλες αυτές τις κατηγορίες ήταν προστάτες (;) Χρηματοδότες (;) του πολιτικού συστήματος που κρατιόταν στην εξουσία και με τη βοήθεια αυτών των ισχυρών αδίστακτων φίλων τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ
Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο θέμα της πάταξης της διαφθοράς. Και νομίζω, ότι τα πρώτα δείγματα είναι σαφή και συγκεκριμένα, δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και κάθε μέρα που περνάει θα πολλαπλασιάζονται τα αποτελέσματα αυτής της ανυποχώρητης θέσης που έχουμε και η οποία συνοψίζεται σε τρείς λέξεις: ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Με τον Μίμη Παπαγγελόπουλο, αλλά και με τον Γιώργο Βασιλειάδη, έχω μία εξαιρετική σχέση, θα έλεγα μία συναντίληψη, ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την πάταξη της διαφθοράς.

Όχι μόνο ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αλλά και εκπροσωπώντας του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, μετέχοντας πολλών Επιτροπών που αφορούν το τεράστιο αυτό κεφάλαιο.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι νονοί των Ελλήνων φορολογουμένων είναι, ότι αυτή εδώ η Κυβέρνηση, δεν είναι «πιασμένη» από κανένα μεγάλο συμφέρον που θα μπορούσε, έστω και στο παραμικρό, να μας καταστήσει όμηρους και να μας αποτρέψει με απειλές και εκβιασμούς, φανερούς και υπόγειους, να μην κάνουμε το αυτονόητο καθήκον μας και να μην πράξουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στον κόσμο.

ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Σε όλη αυτή τη διαδικασία, θεωρώ πολύ σημαντικές, τις μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου.

Θεωρώ ότι Εσωτερικών Υποθέσεων πρέπει να έχει το ΚΑΘΕ Υπουργείο, αλλά και ο ΚΑΘΕ Οργανισμός του Δημοσίου, Φορέας του Δημοσίου που μπορεί να είναι επιρρεπής σε θέματα διαφθοράς.

Δεν νοείται Υπουργείο Υγείας, όπου γινόταν πάρτυ με τα φάρμακα και με την εμπόρευση της Υγείας, και να μην υπάρχει «Εσωτερικών Υποθέσεων».
Δεν νοείται Υπουργείο Υποδομών, με κατασκευές και όχι μόνο, που να μην έχει «Εσωτερικών Υποθέσεων»,

Δεν νοείται Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου είναι δισεκατομμύρια ο τζίρος, και μάλιστα εκεί κινδυνεύουν και ζωές επιβατών αεροπλάνων, να μην υπάρχει «Εσωτερικών Υποθέσεων». Να μην αναφερθώ σε άλλα παραδείγματα. Φαντάζομαι, ότι έχω γίνει απόλυτα αντιληπτός, ειδικά στο δικό σας ακροατήριο που είναι συνυφασμένο με αυτό που απαρέγκλιτα θα πράξουμε, δηλαδή την πάταξη της διαφθοράς.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΘΕΣ
Και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης θα αντιληφθεί, ότι επιτέλους αυτό το κράτος, με αυτή τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πετάει τους διάφορους νονούς στην άκρη, οδηγεί στη Δικαιοσύνη εκείνους που πρέπει, καθαρίζει το τοπίο της Δημόσιας Διοίκησης και καθιστά τον πολίτη συμμέτοχο σε ένα κράτος όπου λειτουργεί η Δικαιοσύνη και η Ισότητα.

Στο Γενικό Γραμματέα για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργο Βασιλειάδη για αυτήν την ημερίδα και εύχομαι σύντομα ο σχεδιασμός του να γίνει πράξη. Και επειδή είμαι ένα Καραμανλόπαιδο, θα ήθελα να του πω ότι αυτό που σχεδιάζει για αύριο να το κάνει χθες».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέρενς Κουiκ: Καμία ασυλία σε νονούς των Ελλήνων φορολογουμένων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">