ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η αρμονική συνύπαρξη στην Γλυφάδα

Στην πόλη της Γλυφάδας διαχρονικά έχουμε την αρμονική συνύπαρξη ''όλων των φυλών του Ισραήλ'' και σε καθημερινή βάση ισχύουν πολλά και διάφορα τα οποία σαφέστατα ποτέ δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πρόσφατα, κατά της νυκτερινές ώρες, συμπολίτες μας στην Τερψιθέα Γλυφάδας, έγιναν μάρτυρες πυροβολισμών από διερχόμενο αυτοκίνητο το οποίο πυροβολούσε κατά βούληση.

Την ίδια στιγμή στο κέντρο της πόλης το παραεμπόριο βρίσκονταν σε πλήρη άνθηση, με τα αστυνομικά όργανα από τη μια πλευρά της λεωφόρου Α.Μεταξά, και από την άλλη καθημερινούς ανθρώπους οι οποίοι το παλεύουν με πώληση ειδών εκτός καταστημάτων.  

Γνωστά φαινόμενα σε όλους, και απόρροια όσων διαμορφώθηκαν στη χώρα μας έπειτα του κύματος άκρατου καπιταλισμού - νεοφιλελευθερισμού.

Κατά τον ίδιο χρόνο, και στην ίδια περιοχή, ενώ συνολικά οι κάτοικοι γνωρίζουν ποιοι ασχολήθηκαν επί μακρόν με την εμπορία παράνομων ουσιών - και ειδικά σκληρών ναρκωτικών - κερδίζοντας πολλά χρήματα και διαμορφώνοντας επαύλεις, σε άλλους συμπολίτες μας μοιράζονται απλόχερα από την Ελληνική Δικαιοσύνη αρκετά χρόνια, τα οποία δεν τα διαπιστώσαμε ούτε στις περιπτώσεις εμπόρων σκληρών ναρκωτικών οι οποίοι συνελήφθησαν με τεράστιες ποσότητες. 

Παράλληλα σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα μπράβοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, συνυπάρχουν παράλληλα ενάντια στους Γλυφαδιώτες.

Φυσικά σε ένα περιβάλλον αρμονικής συνυπάρξεως, στο οποίο μπορούν παράλληλα να υπάρχουν όλα, υφίστανται μαζί με τα νεωτερίστηκα στοιχεία και τα κατάλοιπα του παρελθόντος.

Ενδεικτικά: Άγνωστοι προβαίνουν σε ''κλοπή μοτοποδηλάτου'', το οποίο δεν διέθετε κλείδωμα στο τιμόνι, και έπειτα από μήνες το εν λόγω βρίσκεται ''όλος τυχαίως'' σε τοπικό Α.Τ. του παρελθόντος, και ενώ υφίσταται το προηγούμενο ''κλοπής'', η αν προτιμάτε μετακινήσεως ενός μοτοποδηλάτου από ένα σημείο της πόλης στο Α.Τ., έπειτα από μερικούς μήνες ο ιδιοκτήτης αυτού καλείται να αποδείξει ότι όσο το εν λόγω ήταν αφαιρεμένο  δεν έχει προβεί σε κλοπές.

Το περίεργο της ιστορίας στη πόλη της Γλυφάδας είναι ότι όσοι έπρεπε να όφειλαν να συνηγορούν για ουσιαστικές αλλαγές αναλώνονται στα ιδιοτελή τους συμφέροντα χωρίς να αλλάζει καθοριστικά το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.

Η τοπική πραγματικότητα μας αφήνει έκπληκτους διαχρονικά, και πολύ περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα, που διαρκώς γίνονται πιστώσεις επί πιστώσεων στον Δήμο Γλυφάδας, ακόμα και σε περιπτώσεις με πολιτικό καθαρά κίνητρο, και κριτήριο, όπως είναι το ξήλωμα των πινακίδων των οδών που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή ( χρώματος πράσινου ) με γαλάζιου χρώματος.

Το άκρως παράλογο της Ιστορίας στη πόλη μας, είναι και το καθεστώς της τοπικής δημοκρατίας, η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων χαρακτηρίζεται αλλοπρόσαλλη, ακόμα και με το σύνολο των κομμάτων στα έδρανα του δήμου.

Η εκπροσώπηση των δημοτών αποκτά διφορούμενο χαρακτήρα σε τοπικό επίπεδο, και τουλάχιστον εμείς διαθέτουμε τα αποδεικτικά δεκαετιών της πλήρους άρνησης εκπροσώπησης, ενώ ισχύουν εξωπραγματικές καταστάσεις.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, κάποιοι κύριοι άφησαν τα του οίκου τους, ώστε να ασχοληθούν με τα κοινά και την εκπροσώπηση του κοινωνικού συνόλου, η οποία σύμφωνα με εμάς παραμένει ουτοπιστικού χαρακτήρα και ελλιπέστατη.

Το έλλειμμα εκπροσώπησης σύμφωνα με εμάς, κυρίως το καταμαρτυρούν, τόσο η αδράνεια του συνόλου αιρετών να τοποθετηθεί για υπαρκτές καταστάσεις στο τόπο μας, οι οποίες σημειωτέων με τη πάροδο του χρόνου οδήγησαν σε πλήρη εκμαυλισμό, όσο και σε όσα διαμορφώνονται και ισχύουν ελλείψει των δικών τους παρεμβάσεων.

Ορισμένοι εκ των συμπολιτών μας, οι οποίοι σημειωτέων ήρθαν τις τελευταίες δεκαετίες τοπικά, έχουν προσαρμοστεί σε μια εκμαυλισμένη τοπική πραγματικότητα, όμως, έχουν τη δυνατότητα κρίσεως, όπως έχουν και τα εφόδια που απαιτούνται να κρίνουν επαρκώς τι ίσχυε τοπικά με επιπτώσεις μέχρι και σήμερα.

Αν όσοι αξιώνουν τα έδρανα του δήμου, είναι καθαρά προσαρμοσμένοι στα νεωτερίστηκα αλλοιωμένα χαρακτηριστικά της κοινωνικοπολιτικής μας πραγματικότητας, και ''πετάξουν'' τα υγιή στοιχεία κρίσεως, ακόμα και αύριο δεν θα διαφέρουν από όσους, τουλάχιστον για εμάς, κακοδιοίκησαν και κακοδιοικούν.  

Ενώ εμείς πρέπει να δεχθούμε όσους αξίωσαν την εκλογή τους, όπως και τις χιλιάδες πιστώσεις του δημοτικού χρήματος για όσα οι ίδιοι θεωρούν ότι χρειάζονται στην Γλυφάδα, από τη δική τους πλευρά δεν υφίσταται το ανάλογο, άρα οι διαχρονικά παρανομίες σε σύννομες αιτήσεις μας, όπως και η καθολική αποσιώπηση από τη πλευρά όλων των παρατάξεων - αιρετών, αποτελεί την ουσιαστική διαχρονική τοπική παθογένεια, που εκδηλώνει με τον χειρότερο τρόπο την ελλειμματική τοπική δημοκρατία και αντιπροσώπευση.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004

Δεδομένης αυτής της αρμονικής συνυπάρξεως, αυταπόδεικτα ένα τοπικό στοιχείο δεκαετιών, και σαφώς ενδογενούς χαρακτήρα... δεν υφίσταται.

Η αμφισβήτηση είναι η αρχή της σοφίας, και μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι στη χώρα μας που γεννήθηκε η φιλοσοφία, σήμερα δεν διαθέτουμε φιλοσόφους, διότι οι περισσότεροι προσαρμόστηκαν στους νεωτερισμούς και στις αλλοιώσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η αρμονική συνύπαρξη στην Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">