ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το προσφυγικό απασχόλησε το Δ.Σ του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ( VIDEO )

Με βασικό ζήτημα το προσφυγικό  στις 9/03/2016 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντάτος, η αίθουσα του πρώην αεροδρομίου ( αναχωρήσεων ) ήταν κλειστή για 12 χρόνια, με ότι συνεπάγεται αυτό, και πήγε η Ελληνικό Α.Ε και τοποθέτησε ντουζ τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν καλά γιατί υπάρχει πρόβλημα με το νερό.



Επίσης επισήμανε ότι το σύστημα του αεροδρομίου είναι σαθρό, είναι κλειστό επί χρόνια, και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες 1200 ατόμων που βρίσκονται στο χώρο, δεδομένου ότι ήταν προσαρμοσμένα για αποκλειστική χρήση από τους αθλητές. 

Ο χώρος ήταν για προσωρινή χρήση, και δεν ανταποκρίνεται σε κατάλληλες συνθήκες για τους ανθρώπους αυτούς, βέβαια σε σχέση με την Ειδωμένη που κοιμούνται στο χώμα ο χώρος του πρώην αεροδρομίου είναι κλάσεις ανώτερος. 

Να μη τα λέμε αυτά επειδή είμαστε έτσι ρατσιστές και ξενόφοβοι; Ας είμαστε ρατσιστές και ξενόφοβοι, εμείς θα τα λέμε! τόνισε ο δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος.

Ο δήμαρχος μίλησε για απίστευτες καταστάσεις με ομάδες Μαροκινών το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, και αναφέρθηκε σε συμπλοκές ανάμεσα σε Μαροκινούς και Αφγανούς.

Σύμφωνα με τον κ.  Κωνσταντάτο η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη.   

Ο τέως δήμαρχος κ. Κορτζίδης, από τη δική του πλευρά, ανέφερε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και δύσκολα διαχειρίσιμο, και αναφέρθηκε σε πέντε ουσιαστικά ζητήματα.

1) Καταγραφή 
Όπως ανέφερε ο κ. Κορτζίδης ''Πιστεύουμε ότι όσοι πρόσφυγες έρχονται στη χώρα μας πρέπει να καταγράφονται, και να φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρους ανοικτής φιλοξενίας με ικανοποιητικούς όρους υγιεινής και ασφάλειας, τονίζοντας ότι οι χώροι αυτοί πρέπει να λειτουργούν με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης,  και η κυβέρνηση για το σκοπό αυτό πρέπει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της, και να διαθέσει τους ανάλογους πόρους και το προσωπικό. Επίσης πρέπει να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις για πρόσληψη προσωπικού στους ΟΤΑ''.

2) Το Ελληνικό ως χώρος φιλοξενίας
Όπως δήλωσε ο τέως δήμαρχος το Ελληνικό μπορεί να λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας, χωρίς να αποτελεί επιθυμία μας η συγκέντωση χιλιάδων προσφύγων στο Ελληνικό. Οι χώροι φιλοξενίας πρέπει να είναι μικρής κλίμακας. Η κυβέρνηση οφείλει να συνεργαστεί με την Τ.Α ώστε να δημιουργηθούν πολλοί χώροι φιλοξενίας. 

3) Ανοιχτά σύνορα
Χρειάζεται οι χώρες να συμφωνήσουν και να δεχθούν αναλογικά τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. Το κλείσιμο των συνόρων είναι απάνθρωπη ενέργεια.
Οι φράκτες πρέπει να πέσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη και στον Εβρο.

4) Πολιτική λύση - Τερματισμός του πολέμου στην Συρία.
Η χώρα μας να αναλάβει πρωτοβουλίες για τερματισμό του πολέμου στην Συρία.

5) Λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα
Καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των ανωτέρω, και την ένωση του λαού, με αληθινή *αλληλεγγύη (...) προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και σαφώς χωρίς να χωρίζεται ο κόσμος από ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις. Όπως τόνισε ο τέως δήμαρχος Χ.Κορτζίδης η δράση μας πρέπει να είναι να ενώσουμε τους απλούς ανθρώπους.

Υποσημείωση του Γλυφάδα web: Εμείς ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Γλυφάδας, ( '' καμαρώνουμε'' ) ο οποίος επί δεκαετίες στρέφεται κατά ημών που πρωτοστατήσαμε στα ερτζιανά κύματα, καθώς επίσης και στις αιτήσεις δεκαετιών για ένα μαζικό ΜΜΕ όλων των δημοτών στα νότια προάστια. 

* Την αλληλεγγύη εμείς δεν την διαπιστώσαμε ποτέ επί δεκαετίες από όσους διοίκησαν την Γλυφάδα. ( Αντιθέτως ισχύουν πολλές ''παρδαλές'' καταστάσεις )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το προσφυγικό απασχόλησε το Δ.Σ του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ( VIDEO ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">