ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χρ. Σπίρτζης: Επτά εξώδικα σε ΜΜΕ

Επτά εξώδικα ετοιμάζει προς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που συνεχίζουν να «πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα» ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του σε ραδιοσταθμό.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ του Γιάννη Κουρδομένου: ''Πάντως δεν πρέπει να έχετε παράπονο κ. Υπουργέ δεδομένου ότι η ''μισή'' κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και εμείς σε πλήρη αντιδιαστολή των ΜΜΕ, δεν πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα, γράφουμε και λέμε απόλυτα την αλήθεια. Επίσης σας θυμίζω ότι επί 29 σχεδόν χρόνια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αντιβαίνουν του Ελληνικού Συντάγματος και των θεσπισμένων νόμων όσων αφορά τις τηλεπικοινωνίες

Η υποχρέωση του υπουργείου σας όπως και εσάς του ιδίου είναι να παρέχετε ένα χάρτη συχνοτήτων ο οποίος να τηρεί απόλυτα τα θεσπισμένα, και αυτό μέχρι σήμερα δεν το έχουμε δει. Αναφέρω χαρακτηριστικά το Ν.1730/87 για κατανομή συχνοτήτων σε τοπικούς σταθμούς τοπικής εμβέλειας. ( Δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα σαφής Χάραξη ζώνης συχνοτήτων για τοπικούς -  - τοπικούς - Ραδιοφωνικούς σταθμούς.)


Έχοντας το προηγούμενο σειράς διώξεων και κατασχέσεων έπειτα από αιτήσεις και παράβολα για ίδρυση, εγκατάσταση και λειτουργία αυτής της μορφής σταθμών, στα νότια προάστια Αττικής, όπως και εις βάρος εμού του ιδίου, ελλείψει άμεσης αποκαταστάσεως θα σας πάρω συνολικά με τις πέτρες. 


Δεν μπορεί από τη μια να διορίζεται κάποιους στο τομέα συγκοινωνιών και στο τομέα επικοινωνιών να παριστάνεται συνολικά ως κόμμα και κυβέρνηση τους Κινέζους. Τέλος μη ξεχνάτε, ότι εμείς ζητούσαμε ΔΗΜΟΣΙΑ προ δεκαετιών τη νομιμότητα στις ραδιοτηλεοράσεις, ώστε να δεχόμαστε διώξεις και κατασχέσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κυβερνήσεις οι οποίες άφηναν το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο σε φάση Αναρχίας''.


Ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι είναι άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η λάσπη και αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο, με συγκεκριμένα δημοσιεύματα τα οποία συνοδεύονται από επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών συνήθως της Νέας Δημοκρατίας όπως ανέφερε, χαρακτηρίζοντας στημένο το όλο σκηνικό. Μάλιστα, κατονόμασε περιπτώσεις, αναφέροντας τον συντάκτη της στήλης του «Βηματοδότη» και τον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι, στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση και η θέσπιση κανόνων λειτουργίας της τηλεοπτικής αγοράς, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν κάποιοι να τυγχάνουν ιδιαίτερης περίθαλψης περί των τραπεζικών τους δανείων σε βάρος της κοινωνίας.

Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στις ραδιοφωνικές άδειες, έκανε λόγο για την αρχή ενός μεγάλου διαλόγου με τις αρμόδιες Ενώσεις, τόσο για τον χάρτη συχνοτήτων, όσο και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να θωρακιστούν στην πράξη οι ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας δέχονται τις παρεμβολές σταθμών γειτονικών χωρών, χαρακτηρίζοντας το θέμα εθνικής σημασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χρ. Σπίρτζης: Επτά εξώδικα σε ΜΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">