ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τι έγιναν οι δικές μας προτάσεις ''σύντροφοι'' ;

Εμείς πρέπει να θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σήμερα σε παράλληλο σύμπαν, και σαφώς σε καμία περίπτωση στη χώρα και το τόπο μας, σύμφωνα με όσα ισχύουν με την σημερινή κυβέρνηση, βουλευτές, στελέχη, κ.α.

Με βασικό δεδομένο όσα ίσχυαν επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και όσων ισχύουν στα δυο χρόνια περίπου ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αν υπάρχει έστω και ένας από τους αναγνώστες, γνωστούς, φίλους, κ.α., ο οποίος/α γνωρίζει ότι έχει υπάρξει έστω και το ελάχιστο της υποστηρίξεως σε όσα προτείναμε δημόσια, ώστε να επαληθεύεται η εξαγγελθείσα ''αλληλεγγύη'', ''δικαιοσύνη'', και ''δημοκρατία'', να μας παρέχει μια τοποθέτηση ώστε να την δημοσιοποιήσουμε.

Όσων αφορά τον επανειλημμένα κατασχεθέντα ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' 1977 - 2004, δεν έγινε απολύτως τίποτα, όσων αφορά την πρόταση για ένα δημόσιο ΜΜΕ στα νότια προάστια, στα οποία δεν υφίστανται μαζικές δομές ραδιοτηλεοράσεως επίσης δεν έγινε το ελάχιστο, ακόμα και στην πρόταση για εξισορρόπηση όσων αφορά τις Μ.Κ.Ο που ιδρύθηκαν στα χρόνια Νέας Δημοκρατίας - Πασόκ από δικά τους στελέχη και φίλους, με διαμόρφωση όρων για νέες, δεν έγινε το ελάχιστο.

Δεν έγινε απολύτως τίποτα και για την εξισορρόπηση όσων αφορά όσα διαμόρφωσαν τα προηγούμενα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και ειδικά με βασικό δεδομένο την μονοπωλιακή παραχώρηση της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεόρασης σε μια χούφτα διαπλεκόμενων ιδιοκτητών ραδιοτηλεοράσεων. 

Η εξισορρόπηση προϋποθέτει την αντιστοιχία όσων αφορά την Ραδιοφωνία

Μήπως αποτελεί πρόθεση της σημερινής κυβερνήσεως, και των στελεχών να παρακάμψουν το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να έρθει αύριο μια άλλη κυβέρνηση που θα παραχωρήσει και την ψηφιακή πλατφόρμα ραδιοφωνίας στις ίδιες οικογένειες;

Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, και καλούμε άμεσα την κυβέρνηση, και τους καθ' ύλην αρμοδίους, για την επίσπευση δρομολόγησης θεσμικού πλαισίου ( νομοθετικής ρύθμισης ) για ψηφιακή πλατφόρμα Ραδιοφωνίας, αρχικά πιλοτικά για το Ν.Αττικής, και στη συνέχεια για ολόκληρη τη χώρα.

Σαφέστατα με μια διαφοροποίηση όσων ίσχυσαν επί ΝΔ, η οποία μεθόδευσε το ψηφιακό ρουσφέτι στα διαπλεκόμενα, βάζοντας συγκεκριμένους όρους ώστε οι ιδιοκτήτες Ρ/Σ να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με την ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ.

Οι ιδιοκτήτες Ρ/Σ θα πληρώνουν ώστε να μεταδίδεται το πρόγραμμά τους ψηφιακά, από την ψηφιακή πλατφόρμα, και πέραν αυτού τίποτα άλλο.

Επίσης, αποτελεί υποχρέωση της κυβερνήσεως να μην καταργείτε το Σύνταγμα της χώρας, και μέχρι σήμερα είναι το μοναδικό στοιχείο που διαθέτουμε στα 42 χρόνια μεταπολιτεύσεως, έχοντας λίγες οικογένειες με σειρά ΜΜΕ ενημερωτικού και θεματικού χαρακτήρα, της ιδίας και άλλης μορφής, εθνικού και τοπικού χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση μπορεί να πέρασε τη ρύθμιση για τέσσερα εθνικά κανάλια, όμως δεν διαφοροποιείται το ελάχιστο όσων αφορά την διαπλοκή με συγκεκριμένους ιδιοκτήτες πέραν του ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου.

Η θέσπιση για ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, και η συνέχιση της διαπλοκής DIGEA, δεν αποκαθιστά ούτε το δίκαιο ούτε την δημοκρατία στη χώρα μας, και εμείς αξιώνουμε μεταρρυθμίσεις για πραγματική αποκατάσταση.

Ψηφιακή πλατφόρμα Ραδιοφωνίας, αυτή τη φορά ιδιοκτησίας του Ελληνικού λαού, με μόνιμο προσωπικό εργαζομένων, και σε καμία περίπτωση ιδιοκτησίας ( παρόχων )των γνωστών οικογενειών διαπλοκής

Γνωρίζουμε  ότι επί δυο χρόνια κάποιοι επέλεξαν έμμισθες θέσεις και ρόλους με παχυλούς μισθούς, οι ίδιοι ζουν άνετα, και στον αντίποδα οι υποσχέσεις για σαφείς διαφοροποιήσεις έναντι του παρελθόντος έμειναν απλά λόγια.  

Ορισμένοι εξ αυτών που χρησιμοποιούσαν τα ''αριστερόμετρα'', μετρώντας κατά το δοκούν τους υπολοίπους, σήμερα καλούνται να ακολουθήσουν πολιτικές ταυτόσημες όσων προηγήθηκαν, και να νερώνουν το κρασί τους μέχρι του απόλυτου βαθμού πλήρους εναρμονισμού με τον παλαιοκομματισμό. ( Αναφέρομαι σε στελέχη σε πολλούς τομείς )

Με περισσότερη σαφήνεια: Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στο οποίο δεν παρασχέθηκε καμία απολύτως λύση σε εμάς, και χωρίς να γίνονται συνελεύσεις στις τοπικές ΟΜ, υπήρξαν και υφίστανται οι δικές μας τοποθετήσεις για όσα πρέπει άρδην και άμεσα να διαφοροποιηθούν στο τόπο μας.

Εμείς είμαστε κάτοικοι στα Νότια προάστια Αττικής, στα οποία δεν υφίστανται άμεσα μαζικά ΜΜΕ ραδιοτηλεοράσεως, με συνέπεια να εκμαυλίζεται η τοπική μας δημοκρατία και πολιτισμός από συμφέροντα μιας οικονομικής ελίτ, η οποία καθορίζει τα πεπραγμένα στο τόπο μας.

Αν δεν πράξει αποκατάσταση, σύμφωνα των προτάσεων μας, μια κυβέρνηση η οποία διατείνεται για τις αριστερές καταβολές της, ποιοι θα διαφοροποιήσουν την υπαρκτή πραγματικότητα;  Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια;

Υπονομεύτηκαν πέραν του δέοντος συνολικά οι προτάσεις μας, τόσο για αποκατάσταση των διαμορφωμένων παθογενειών του καπιταλισμού στα νότια προάστια, όπως και εμείς οι ίδιοι, ώστε να υπάρξει η ανάδειξη ατόμων που δεν μας συνέδραμαν, ούτε μας συνδράμουν στο πλαίσιο αποκαταστάσεων. 

Επειδή ορισμένοι εξ αυτών έχουν προσβάσιμες πηγές για την δική τους προβολή θα καταργήσουμε την ισχύ των αυτονόητων όσων αφορά την πλειονότητα;

Εκτός όσων έχουν προσβάσιμες πηγές σε μαζικά μίντια (ραδιοτηλεοπτικά, κ.α.) η πλειονότητα έχει κάποια παρουσία σε επίπεδο πολιτικοοικονομικού γίγνεσθαι στα νότια προάστια Αττικής;

Οι κύριοι εφοπλιστές, και οικονομικοί παράγοντες,  έχοντας τη δυνατότητα των εκατομμυρίων πέτυχαν να εκλέγουν τα μέλη των οικογενειών τους, και άλλους στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να εξυπηρετούνται τα προσωπικά - ιδιοτελή τους συμφέροντα, ενώ στον αντίποδα υφίσταται καθολικότητα ελλείμματος εκπροσώπησης της πλειονότητας.

Επίσης, οι προωθημένοι των κομμάτων, οι οποίοι από θέσεις διορισμού αποκομίζουν σεβαστά ποσά, δύνανται να χρησιμοποιήσουν μέρος αυτών των χρημάτων ώστε να διαιωνίζονται σε επίπεδο πολιτικής και των κοινών, ενώ στον αντίποδα ποιες είναι οι δυνατότητες και ευκαιρίες για το σύνολο των υπoλοίπων χωρίς μαζικά και άμεσα ΜΜΕ στα νότια προάστια; 

Ποιοι μας ανέφεραν και υποσχέθηκαν δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, και δημοκρατία; 

Εμείς έχουμε λάβει έστω και μια φορά κρατική διαφήμιση; Έχουμε λάβει έστω και μια φορά οικονομική ενίσχυση από πλευράς δήμου Γλυφάδας; Επίσης, έχουμε γίνει εκβιαστές όπως σειρά άλλων; Επιπροσθέτως, ποιος πολιτικός, η αιρετός, μπορεί να αναφέρει ότι μας χρημάτισε έστω μια φορά;

Έχουμε προβεί σε όσα αποτελούν τις υφιστάμενες παθογένειες του καπιταλισμού στη χώρα μας; Έχουμε αποκομίσει μαύρα ώστε να ενισχύουμε τις ''μετοχές'' μας;

Σαφέστατα όχι, άρα όσοι μας υποσχέθηκαν δικαιοσύνη και δημοκρατία μας τα οφείλουν στο ακέραιο, με συνδρομή στις προτάσεις μας για το κοινωνικό σύνολο και την δημοκρατία που αρμόζει στο τόπο μας.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Το σύνολο όσων φέρω στο νου μου, δεν καθίσταται δυνατόν να υλοποιηθούν χωρίς συνδρομή της πολιτείας, ούτε μπορώ να τα ολοκληρώσω αυτόνομα.

Δείτε το συγκεκριμένο ζήτημα:

Ζητήσαμε η ΟΧΙ την Ψηφιακή πλατφόρμα Ραδιοφωνίας;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι έγιναν οι δικές μας προτάσεις ''σύντροφοι'' ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">