ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνέντευξη του Τάσου Ταστάνη στον «Π»


Του Γιάννη Κουρδομένου

Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, κ. Τάσος Ταστάνης, συμπληρώνει δύο μήνες στο τιμόνι του ΟΑΣΑ, και μίλησε για πρώτη φορά και αποκλειστικά στον «Π» για την υφιστάμενη κατάσταση του ΟΑΣΑ.

Πρέπει να τονιστεί ότι εμείς στο τοπικό web ( κυρίως ως ιδιάζουσας μορφής και χαρακτήρα αντισυστημικοί ) σπάνια μετέχουμε σε διαδικασίες «Π»ροσωπικών συνεντεύξεων, δεδομένου ότι αυτές συνήθως υποκρύπτουν καταστάσεις τις οποίες αδυνατούν να γνωρίζουν οι αναγνώστες.

Επιλέγουμε να βρισκόμαστε κυρίως σε συλλογικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, η συνεντεύξεις, όπου αναδεικνύεται ο χαρακτήρας συλλογικότητας, και παρουσιάζονται πλην των απαντήσεων η τοποθετήσεων ενός η περισσοτέρων προσώπων, και ερωτήματα η τοποθετήσεις πολλών δημοσιογράφων, η ακόμα και των παρευρισκομένων πολιτών.

Ήταν και παραμένει για εμάς ένα βασικό δεδομένο, από την εποχή λειτουργίας του τοπικού κατασχεθέντα ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', να υπάρχει συλλογικός χαρακτήρας με τη συμμετοχή εκατοντάδων, η και χιλιάδων συμπολιτών μας, στην συν-διαμόρφωση και τον πλουραλιστικό χαρακτήρα. 

Αξίζει να τονιστεί ότι όσοι συνέδραμαν στο κλείσιμο αυτής της τοπικής δομής, η οποία είχε κυρίως τοπικό μαζικό χαρακτήρα, διέλυσαν κυριολεκτικά τη τοπική μας κοινωνική συνοχή, και την ομαλή μετάβαση στην μετά ραδιοτηλεοράσεως εποχή.

Σε αυτήν τη μετά ραδιοτηλεοράσεως εποχή στο τόπο μας, ισχύουν ''παρδαλές'' καταστάσεις, τις οποίες άλλοτε επισημάναμε επιδερμικά, και άλλοτε τις αφήσαμε σε καθεστώς εν λευκώ αδιαφάνειας.

Η ριζοσπαστική αγωνιστικότητα, κυρίως, διέπει όσους βρίσκονται εκτός των θεσμικών θέσεων, και συνήθως διαπιστώνουμε ότι όσοι βρίσκονται σε ενεργές θεσμικές θέσεις, είτε θίγονται, είτε επιθυμούν καθαρά συστημικού χαρακτήρα δομές ενημέρωσης.

Εμείς αδυνατούμε να ακολουθήσουμε καθαρά συστημικού χαρακτήρα δομή λειτουργίας, δεδομένου ότι θα πρέπει να ''σβήνουμε'' πολλούς οι οποίοι αντιτίθενται είτε σε διοικητικά σχέδια, είτε σε κυβερνητικά, και βασικό μας ζητούμενο ήταν και παραμένει μια μαζική δομή στο τόπο μας, η οποία να συν-διαμορφώνεται από το σύνολο, ώστε να υφίσταται ο αντιπροσωπευτικός καθρέφτης της κοινωνίας μας.

Δεδομένου ότι επί δεκαετίες διαπιστώνουμε τον διαμελισμό και τον κατακερματισμό στην τοπική μας κοινωνία, και αυτό δημιουργήθηκε από αντιπροσώπους της νέας τάξης πραγμάτων για συγκεκριμένους λόγους και συμφέροντα, δεν αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη, διότι ουδέποτε οι περισσότεροι ''λειτουργοί'' ενημέρωσης στο τόπο μας αναφέρθηκαν σε αυτόν που προηγήθηκε όλων, και ποτέ δεν δημοσίευσαν ούτε ένα δικό μας ζήτημα.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΑ μπορούσε να δώσει μια συνέντευξη τύπου, και να καλέσει όλους τους ενδιαφερόμενους για ενημέρωση, όπως και για ερωτήματα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνέντευξη του Τάσου Ταστάνη στον «Π» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">