ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία: Μία ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη




Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το πακέτο μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός «Κύριος στόχος μας, πως θα μπορέσουμε να έχουμε μία ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη». Όπως είπε ο πρωθυπουργός «διαπραγματευόμαστε όχι μόνο με βάση τις ανάγκες μας αλλά και τα πραγματικά δεδομένα».

«Η οικονομική έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα αποτελεί έναν δίκαιο και ισορροπημένο απολογισμό του τεράστιου κοινωνικού κόστους των πολιτικών που εφαρμόστηκαν την περίοδο 2010-2014, της επιτακτικής ανάγκης για τον σχεδιασμό νέων εργαλείων και θεσμών ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες αυτών των πολιτικών, της ανάγκης να κατανεμηθούν, δίκαια, το κόστος προσαρμογής και οι καρποί της ευημερίας, της σημασίας καταπολέμησης των συμφερόντων που αναπαράγουν πολλαπλές μορφές ανισοτήτων», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την απομείωση του χρέους», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση συμφωνεί με την επισήμανση του ΟΟΣΑ για την αναγκαιότητα διευθέτησης του χρέους, καθώς, επίσης, και ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ και ότι θα πρέπει να τον αυξήσουμε.

Επίσης ανέφερε τα «σωστά σχεδιασμένα συστήματα συλλογικών
διαπραγματεύσεων είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας, και όλα αυτά θα έχουν θετικές αλυσιδωτές αντιδράσεις, ώστε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του 2016».

Από την πλευρά του ο Άνχελ Γκουρία δήλωσε «είναι ευτυχείς στον ΟΟΣΑ που μπορούν να στηρίξουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση».

Ο Άνχελ Γκουρία συμπλήρωσε «χρειάζεται πολλή δουλειά και υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, εκκρεμότητες που η κυβέρνηση διαχειρίζεται, όπως είπε, όμως αποτελεσματικά». Από τη μια πλευρά βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα όμως στο κέντρο πρέπει να μπουν και οι κοινωνικές διαστάσεις και πρέπει και αυτές να συμπεριληφθούν στην ανάπτυξη».

Πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη πολιτική επικοινωνίας ώστε να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων προειδοποιώντας όμως ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίδραση από παγιωμένα συμφέροντα που θα νιώσουν ότι θίγονται από τις μεταρρυθμίσεις. Ο Άνχελ Γκουρία είπε « οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη, θα βελτιώσουν την κοινωνική πρόνοια θα δημιουργήσουν καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον».


Με στοιχεία απο την ΑΥΓΗ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία: Μία ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">