ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συντονισμένες δράσεις κατά των εκποιήσεων στο Ελληνικό

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α στο Ελληνικό η συνάντηση συλλογικοτήτων που αγωνίζονται εναντίον των εκποιήσεων του Λιμανιού του Πειραιά, του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, και της χερσονήσου της Βουλιαγμένης. 

Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο γνωστός νομικός, πολιτειολόγος και πανεπιστημιακός, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Κασιμάτης Γεώργιος. 

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο πρ. Δήμαρχος Ελληνικού και μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το Ελληνικό Χρίστος Κορτζίδης και στη συνέχεια μίλησαν ο Πάνος Τότσικας για το Ελληνικό και τον Άγιο Κοσμά, ο Μάκης Σταύρου για τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης και η Ολυμπία Γεράρδη για το Λιμάνι του Πειραιά και αναφέρθηκαν στις αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές, οικολογικές και πολιτιστικές επιπτώσεις από την πιθανή πραγματοποίηση των εκποιήσεων και παράλληλα πρότειναν το συντονισμό των εκδηλώσεων και των κινητοποιήσεων για την αποτροπή τους. 


Ο κ. Κασιμάτης στην τοποθέτησή του συνεχάρη τους οργανωτές για την πρωτοβουλία τους να συντονίσουν τους αγώνες τους εναντίον της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και τόνισε είναι πλέον ανάγκη για έναν πανελλαδικό συντονισμό εναντίον της εκποίησης του εθνικού πλούτου της χώρας. Για το σκοπό κάλεσε τις συλλογικότητες και τα κινήματα που οργάνωσαν και συμμετείχαν στη συνάντηση σε μια κεντρική εκδήλωση εναντίον του ΤΑΪΠΕΔ και της πολιτικής των εκποιήσεων που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και μεμονωμένοι πολίτες που καταφέρθηκαν εναντίον των σχεδιαζόμενων εκποιήσεων και τάχθηκαν υπέρ των συντονισμένων τοπικών και κεντρικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων.

Στο τέλος οι διοργανωτές φορείς κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη προγραμματισθεί και για το Ελληνικό και για τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης και παράλληλα δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια για συντονισμένες δράσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συντονισμένες δράσεις κατά των εκποιήσεων στο Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">