ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απαλλαγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου για τις μίζες προτείνει ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου από τα αδικήματα της δωροδοκίας και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) προτείνει ο εισαγγελέας, και ουσιαστικά βγάζει ''λάδι'' το άτομο που καλλιεργούσε το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα δίνοντας από 10.000.000 εκ. ευρώ στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Το γράμμα του νόμου συνήθως αδικεί τη πραγματικότητα, δεδομένου ότι εμείς ( η πλειονότητα του λαού ) ποτέ δεν θα παρείχαμε εκατομμύρια σε πολιτικά κόμματα, για οποιοδήποτε λόγο.
Κατά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, καθότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος προέβη σε δωρεές χρημάτων σε πολιτικά κόμματα και όχι σε δωροδοκίες. 

Για εμάς στον ''Γλυφάδα web'' ο Μιχάλης Χριστοφοράκος έκανε δωρεές σε πολιτικά κόμματα, άρα ενίσχυε συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα έναντι των υπολοίπων, εκμαυλίζοντας το πολίτευμα και την εκπροσώπηση των Ελλήνων πολιτών, καλλιεργώντας το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα, κατά δική του ομολογία.

Ένα σημαντικό βήμα για να βγει «λάδι» ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος από τις κακουργηματικές κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποτελεί η πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου προς το Δικαστικό Συμβούλιο.


Mε διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και ειδικά προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμοδίους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρείας Siemens.

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» ως «δωρεά» στα δύο μεγάλα κόμματα Νέα Δημοκρατία και Πασόκ, από δέκα εκατομμύρια ευρώ,  για να κλείνει τις μεγάλες δουλειές της Siemens στην Ελλάδα, άρα ενίσχυε τα εν λόγω κόμματα να παραμένουν στην εξουσία της χώρας χωρίς να εκπροσωπείται επάξια ο Ελληνικός λαός.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας ζητεί να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου .

Σε ό,τι αφορά τη δωροδοκία - δωροληψία κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονταν στην ανάθεση του έργου στην κοινοπραξία SAIC TEAM, αλλά και τη χρηματοδότηση των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, ο εισαγγελέας στην πρότασή του διαπιστώνει:
Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I, 
Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας» , όμως για εμάς στον ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'' καθόριζε την εκλογή και παραμονή συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων στην διακυβέρνηση της χώρας, και στερούσε την είσοδο άλλων πολιτικών δυνάμεων».
Την πορεία της υπόθεσης στο ακροατήριο έχει το δικαστικό Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Υποσημείωση: Και τα εκατομμύρια του Αλαφούζου δωρεά ήταν, όμως καθόρισαν ότι ο Αλαφούζος θα χρησιμοποιεί σειρά δημόσιων αγαθών ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, και σε αυτές των περιπτώσεων καταργείτε στη πράξη το Ελληνικό Σύνταγμα και ουδείς παρεμβαίνει. Το επιχείρημα διαβίωσης των εργαζομένων που απασχολούνται στους ομίλους διαπλοκής, σήμερα δεν πείθει κανένα, δεδομένου ότι υφίστανται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ανάλογων προσόντων εκτός των θέσεων εργασίας, και με καταργημένα τα συνταγματικά τους δικαιώματα._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απαλλαγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου για τις μίζες προτείνει ο εισαγγελέας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">