ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ορθή θεσμική αναμόρφωση αποτελεί αναγκαιότητα

Του Γιάννη Κουρδομένου

Σταθμίστηκαν Συνταγματικά οι κατοχυρωμένες αξίες στη χώρα μας με όσα ισχύουν νομικά επί του παρόντος;

Μήπως οφείλουμε σημαντικές αναπροσαρμογές σε όσα υποστηρίζουν οι υποστηρικτές της ναρκομαφίας, του δόγματος της μηδενικής ανοχής, των μεγάλων ποινών, και των φυλακίσεων;

Σε πλήρη αντιδιαστολή των εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών στην Ελλάδα, υπάρχουν και χιλιάδες πολιτών στους οποίους χορηγήθηκαν σύννομα από το ΙΚΑ είτε αντικαταθλιπτικά, είτε και ηρεμιστικά, για θεραπευτικούς λόγους, και σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουμε είναι εφικτό σε ένα αστυνομικό έλεγχο ένας ασφαλισμένος να βρεθεί κατηγορούμενος για παράνομη αγορά, παράνομη κατοχή, και πρόθεση για διάθεση, ( ελλείψει όσων απαιτούνται ) με απόρροια να ταλαιπωρείται επί δεκαετίες προς χάριν συμφερόντων όσων μετέχουν στο εδραιωμένο σύστημα της χώρας μας.

Επίσης, στη χώρα μας υπάρχει ένα κύκλωμα αστυνομικών, είτε οργανωμένο, είτε με λειτουργία λίγων ''κολλητών'' αστυνομικών, έχοντας βασικό κίνητρο την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών από την διακίνηση σκληρών ναρκωτικών ( ηρωίνης - κοκαΐνης ) από εμπόρους οι οποίοι τυγχάνουν καλύψεως με το αζημίωτο, ενώ κατασκευάζει κατηγορίες κατά όσων κινούν υποψίες, βασικά ώστε να τους ληστεύουν, και να επιδεικνύουν έργο.

Η διαφθορά των κυκλωμάτων των αστυνομικών, εισαγγελέων, δικηγόρων και δικαστών, τα υπέρογκα κονδύλια για τη καταστολή αντί για την πρόληψη και τη θεραπεία, η διαπόμπευση και η ταλαιπωρία, η εγκληματικότητα, αλλά και οι χαμένες ώρες ανθρώπινου δυναμικού, δεν αντιμετωπίζονται εύκολα στη χώρα μας και χρειάζεται ορθότερη αναπροσαρμογή του νομικού πλαισίου.

Η Πολιτεία αφήνει δικλείδες προστασίας στα κυκλώματα, και όσο δεν αναλαμβάνει μια νομική ρύθμιση η οποία να δίνει τη δυνατότητα στο προκαταρκτικό στάδιο οι πολίτες να προσκομίσουν τα αποδεικτικά αθωότητάς τους, αφήνει την τύχη των πολιτών στα χέρια τη μαφίας.

Σαφώς έχετε γίνει μάρτυρες σειράς δημοσιευμάτων σε αριστερά site, και έντυπα, για την δράση αστυνομικών, οι οποίοι με ποικίλους τρόπους λήστευαν είτε αλλοδαπούς είτε Έλληνες πολίτες, και σε κάποιες περιπτώσεις εξ αυτών τους φόρτωναν και κατασκευασμένες κατηγορίες. 

Το υπουργείο δικαιοσύνης, όπως και ο υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος έχει συμβάλει καθοριστικά σε ένα βαθμό, οφείλουν  σήμερα έχοντας και τα βοηθήματα που απαιτούνται, να διαμορφώσει ένα νομικό πλαίσιο ώστε να μην υφίστανται ασαφούς χαρακτήρα αποφάσεις, και κυρίως, να μην σέρνονται οι πολίτες κατηγορούμενοι για αδικήματα τα οποία ουδέποτε διέπραξαν.

Προσωπικά έχω προβεί επανειλημμένα σε ενημέρωση στελεχών του κόμματος, και σημερινής κυβέρνησης, για τις περιπτώσεις εκατοντάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι υπέστησαν άδικες κατηγορίες σύμφωνα όσων ίσχυαν νομικά στη χώρα μας, και αποτελούσε βασικό κίνητρο η ανατροπή του παλαιοκομματισμού ώστε να δρομολογήσουμε στη χώρα μας ένα κράτος δικαίου και διαφάνειας.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός "Σύμβολο της Δικαιοσύνης είναι η ζυγαριά και πρέπει να σταθμιστούν συνταγματικά κατοχυρωμένες αξίες. Από τη μια το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων, και από την άλλη το δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφεύγει στα δικαστήρια για να βρει το δίκιο του".

Εμείς τονίζουμε ότι αυτό αποτελεί το τελικό στάδιο, με υφιστάμενες παθογένειες, και πρέπει να προσεχθούν ειδικότερα τα προκαταρκτικά στάδια.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι διεξάγουμε έρευνες στη χώρα μας επί δεκαετίες, και είμαστε γνώστες όσων παθογενειών ισχύουν, εδραιώθηκαν, εξυπηρετούν σκοπιμότητες, κ.α. ( Όσα γνωρίζουμε δεν τα γνωρίζει η πλειονότητα των Ελλήνων ) 

Κάλλιστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένους αστυνομικούς ώστε να αποδείξουμε ότι στη χώρα μας ισχύουν κυριολεκτικά σημεία και τέρατα, δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικά όργανα έφερναν σε προσωρινά κρατουμένους ( μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως τους ) τα φάρμακα που τους είχαν χορηγήσει από το ΙΚΑ  για την θεραπεία τους, και αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους για τακτική δικάσιμο, άλλοι συνάδελφοί τους τους ασκούσαν έρευνα και τους φόρτωναν κατηγορίες για παράνομη αγορά, παράνομη κατοχή, και πρόθεση για διάθεση. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ορθή θεσμική αναμόρφωση αποτελεί αναγκαιότητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">