ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Σ.Π.Α.Ζ. καταγγέλλει τον Δήμο Γλυφάδας

Σε δημοσίευμα της notiapress.gr καταδεικνύεται η παντελής έλλειψη πολιτικών όσων αφορά τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, και υφίσταται η καταγγελία της κ. Δημητριάδου από το φιλοζωικό σωματείο του Δήμου Γλυφάδας, η οποία αναφέρει όσα πλέον γνωρίζουν οι συμπολίτες μας με σπατάλη του δημοτικού χρήματος χωρίς ορθές πολιτικές.

Εμείς τονίζουμε: Mε βασικό δεδομένο χτυπημένο αδέσποτο στείλαμε πρόσφατα αίτηση στο δήμο Γλυφάδας, και κανείς δεν μας απάντησε μέχρι που το ζώο απεβίωσε. Εμείς έχουμε τις αποδείξεις πλήρους άρνησης ενδιαφέροντος για τους ανθρώπους συμπολίτες μας από τον εν λόγω επαγγελματία πολιτικό Παπανικολάου και την παρέα του, θα υπάρχει το ενδιαφέρων για τα ζώα ;

Το δημοσίευμα: Μέσω μιας ανοιχτής επιστολής η Φώφη Δημητριάδου πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) καταγγέλλει τον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου για το υποκριτικό ενδιαφέρον του αναφορικά με την ορθή διαχείριση των αδέσποτων καθώς όπως τονίζει δεν έχει δεχτεί να συναντήσει τους εκπροσώπους του συλλόγου τους, που αφιλοκερδώς φροντίζουν ζώα εκεί εκεί για 30 χρόνια ενώ μάλιστα στον ιστότοπο του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου αναρτήθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος – εν μέσω αργίας – για κατάθεση προσφορών για στειρώσεις, ενώ το κονδύλι του Δήμου Γλυφάδας για κτηνιατρικές πράξεις φτάνει τις 24.600 ευρώ και συγκεκριμένα 22.600 ευρώ για το 2016 και μόλις 2.000 ευρώ (!) για το 2017.
Ποιους δουλεύει ο Δήμος Γλυφάδας;


  Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με την 161/2015 απόφασή του στις 5/11/2015 το ποσόν των 24.600 ευρώ και με την 20/2016 απόφασή του στις 26/2/2016 πάλι το ποσόν των 24.600 ευρώ για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Και οι δύο δαπάνες ενεγράφησαν στον προϋπολογισμό με ΚΑ: 15/6142.0004 η μία για το 2015 και η άλλη για το 2016. Αν θυμόμαστε καλά ως υπεύθυνος για τα χρήματα αυτά να κατανεμηθούν σωστά ορίστηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δημάρχου κ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δήμου για την πολιτική προστασία.
  Τι έγινε κ. Θεοδοσόπουλε; Που βρίσκονται τώρα αυτά τα χρήματα; Έχουν διατεθεί; Και πού ή σε ποιούς; Μια απάντηση δεν θα βλάψει.

  Η κα Δημητριάδου καταγγέλλει: «Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, την πρόσκληση του Δήμου Γλυφάδας για υποβολή προσφορών σχετικά με το πρόγραμμα «Φροντίδα αδέσποτων ζώων συντροφιάς» που αναρτήθηκε σήμερα 24/3/2016 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών τη Δευτέρα 28/3 στις 10 το πρωί!!! Μας δουλεύετε κύριε Δήμαρχε; 'Η μήπως - λέω μήπως - υπάρχει λόγος που το κάνατε αυτό;

  Κύριε Δήμαρχε,

  Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2014, λίγες μόνο μέρες αφού αναλάβατε τον Δήμο, συναντηθήκαμε εγώ και η Γραμματέας του Συλλόγου μας με τον κύριο Θεοδοσόπουλο και του δώσαμε γραπτώς τις προτάσεις μας για το πρόγραμμα που ο Δήμος έχει υποχρέωση από τον Νόμο να τρέχει για τα αδέσποτα ζώα. Τις διαβάσατε ποτέ τις προτάσεις μας; Προφανέστατα ΟΧΙ!!!

  Από τότε, προσπαθούμε να κλείσουμε ένα ραντεβού μαζί σας. Εδώ και ενάμισι χρόνο δεν το έχουμε καταφέρει. Προφανώς δεν βρίσκετε αρκετά σημαντικό να συναντηθείτε με το παλαιότερο φιλοζωικό σωματείο του Δήμου Γλυφάδας. Το 2016 είναι η 30η χρονιά που ο ΣΠΑΖ στειρώνει και φροντίζει τα αδέσποτα ζώα του Δήμου. Χωρίς επιδότηση από τον Δήμο. Χωρίς καμία συμπαράσταση από τον Δήμο. 30 χρόνια ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ, ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

  Εύγε λοιπόν κύριε Δήμαρχε!!! Βγάζετε ένα πρόγραμμα 24.600 ευρώ (22.600 για το 2016 και 2.000 (!) για το 2017) που σίγουρα δεν θα βοηθήσει τα ζώα του Δήμου. Διότι απλά δεν ενδιαφερθήκατε να συζητήσετε μαζί μας.

  Διότι προφανώς πιστεύετε ότι ένας Δασολόγος, μία Γεωπόνος και ένας Αρχιτέκτων Μηχανικός γνωρίζουν καλύτερα από το Φιλοζωικό σωματείο που λειτουργεί 30 χρόνια πώς θα μειωθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων, γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των ζώων και φυσικά γνωρίζουν καλύτερα πως να εξοικονομούν χρήματα από το πρόγραμμα για τα αδέσποτα.

  Όταν κάποιος θέλει να πετύχει ένα στόχο, η δική μου λογική λέει ότι ρωτάει τους ειδικούς πώς να το κάνει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ειδικοί δεν είναι ούτε οι δημοτικοί υπάλληλοι ούτε οι κτηνίατροι. ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!

  Πηγαίνετε αύριο στη παρέλαση, όπως πήγατε και στο Καρναβάλι την προηγούμενη εβδομάδα. Και μετά, «τρέξτε» και το πρόγραμμα του Δήμου για τα αδέσποτα. Τρέξτε το όπως εσείς ξέρετε. Γιατί προφανώς και γνωρίζετε και μπορείτε να το τρέξετε. Σας το υπογράφω … θα σπαταλήσετε τα χρήματα ΜΑΣ χωρίς κανένα αποτέλεσμα. ΕΥΓΕ !!!

  Φώφη Δημητριάδου

  Πρόεδρος του ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων - έδρα Γλυφάδα)
  Αντιπρόεδρος της ΠΦΟ (Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία)».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ο Σ.Π.Α.Ζ. καταγγέλλει τον Δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
  f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">