ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ολγα Γεροβασίλη: Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση

Με δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κάνει αναφορά σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν στην Λίστα Λαγκάρντ το περιβάλλον του Αντ. Σαμαρά.

Σαφώς, όσα γράφονται στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο απασχολούν την κοινωνία σε ένα βαθμό, όμως, το μείζον για τον Ελληνικό λαό είναι η δικαίωση του. 

Με βασικό δεδομένο την αλλαγή σελίδας σε πολιτικό επίπεδο, και την απόφαση του Ελληνικού λαού να αφήσει εκτός εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, και το εν λόγω κόμμα παρουσιάστηκε στον λαό ως ριζοσπαστική αριστερά. 

Η ριζοσπαστική αριστερά έχει άλλου τύπου προσανατολισμούς, πέραν από τις κόντρες πολιτικών εντυπώσεων, και το ζητούμενο του Ελληνικού λαού είναι οι πολιτικές δικαιοσύνης με αναπροσαρμογές και μεταρρυθμίσεις επί παντός επιστητού.

Καθίσταται αυταπόδεικτο ό, τι όσα αναφέρονται από την κυβερνητική εκπρόσωπο η οποία επικαλείται δημοσιεύματα του τύπου, η διαπλοκή επί ημερών παλαιοκομματισμού ήταν δεδομένη, και με συνέπειες στον Ελληνικό λαό.

Δεν μπορεί να περνά ο χρόνος με συνέχιση της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να υπάρξει άμεσα κάθαρση, και αποτελεί υποχρέωση και της ηγεσίας της ΝΔ. 

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου 

Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, έσπευσαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα.

Όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη.


Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση.

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα


Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.


Τα Παραπολιτικά αναφέρουν ότι ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS και η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο είναι ο λόγος που δεν δημιουργήθηκαν υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Τελικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προκύπτει ότι ο Γιάννης Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυτόν τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία και μια χρηματοπιστωτική εταιρεία της Γενεύης, η AGEFOR.



Ως καταγωγή του Παγίδα εμφανίζεται η MYTILIFI αντί του ορθού ΜYTILINI , λάθος που επίσης έπαιξε ρόλο στο να μην εντοπιστεί αρχικά ο Γιάννης Παγίδας. Ωστόσο, στην σχετική καταχώρηση υπάρχει δηλωμένη η διεύθυνση Φιλαδελφέως 62, Κεφαλάρι η οποία αντιστοιχεί σύμφωνα με τους τηλεφωνικούς καταλόγους στο σπίτι της οικογένειας Παγίδα.

Όπως γράφει το Κουτί της Πανδώρας, ο Γιάννης Παγίδας είναι επίσης επιστήθιος φίλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και εκείνος είχε παρέμβει επί Σαμαρά για την υπουργοποίησή του. Παράλληλα φέρεται να έχει σχέσεις με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.



Η Ευτυχία ή Έτα Παγίδα, σύζυγος του Αλέξανδρου Σαμαρά, έχει διοριστεί στο Μπενάκειο Ινστιτούτο ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ., ενώ από το 2009 έχει αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις και την προβολή του ΔΟΛ, μετά την ανάληψη του συγκροτήματος από τον Σταύρο Ψυχάρη.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ολγα Γεροβασίλη: Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">