ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παπαδημούλης: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να συνοδευτεί με επενδύσεις

Την ανάγκη να συνοδευτεί με επενδύσεις η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης επισημαίνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του στο βρετανικό digital media website Social Europe.

«Εδώ και παραπάνω από ένα μήνα η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συμφωνήσει για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με το ΔΝΤ να παραμένει εμπόδιο και να μπλοκάρει τις εξελίξεις, προτείνοντας νέα μέτρα που θα διαμορφώσουν συνθήκες ασφυξίας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία», γράφει ο Δημήτρης Παπαδημούλης και επισημαίνει: «Λαμβάνοντας υπόψη τους συσχετισμούς δυνάμεων και την σαφή και ξεκάθαρη πρόθεση των ευρωπαϊκών θεσμών για ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το ΔΝΤ πρέπει να επιλέξει εάν θα παραμείνει ή όχι τεχνικός σύμβουλος στο πρόγραμμα. 

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως έπειτα από πέντε χρόνια λιτότητας στην Ελλάδα, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν αποκτήσει πλέον την κατάλληλη τεχνογνωσία στη διαχείριση τέτοιων προγραμμάτων, γεγονός που αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παράλογη στάση του ΔΝΤ και δίνει χώρο στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ελλάδα να προχωρήσουν ακόμη και χωρίς την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στη συμφωνία».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίσει στο άρθρο του ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει με συνέπεια τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου» και προσθέτει: «Είναι καιρός για τους θεσμούς να τηρήσουν και εκείνοι από την πλευρά τους τα συμφωνηθέντα και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση, που θα περιλαμβάνει την μείωση της ανεργίας και την προσέλκυση επενδύσεων. 

Οι προβλέψεις της Κομισιόν για σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 είναι ενθαρρυντικές και πρέπει να συνοδευτούν από κατάλληλη στρατηγική στον τομέα των επενδύσεων. Η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο δυναμικό, έχει τομείς με συγκριτικά πλεονεκτήματα οι οποίοι μπορούν να αναπτυχθούν δυναμικά σε συνθήκες πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, και οι επενδυτές πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα τώρα περισσότερο από ποτέ».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παπαδημούλης: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να συνοδευτεί με επενδύσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">