ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: "Το παρόν και το μέλλον του Δημόσιου Σχολείου"


Του Γιάννη Κουρδομένου

Όπως επισημαίνουν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που διοργανώνουν την εκδήλωση, "η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών μας είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά. Ας συμβάλλουμε όλοι με τις προτάσεις, τις ιδέες και τους αγώνες μας ενός δημόσιου δωρεάν σχολείου που θα παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και θα διαμορφώνει υπεύθυνους δημοκρατικούς πολίτες".

Τονίζουμε για τους αναγνώστες και αναγνώστριές μας ό,τι: Λειτουργώντας το τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', είχαμε την μεγαλύτερη ανταπόκριση από τη πλευρά των οικογενειών στη πόλη μας, και συγκεκριμένα χιλιάδες νέοι και νέες όλων των ηλικιών επέλεγαν τις μεταδόσεις μας, άρα γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλο την καπηλεία που διαπράττεται από τη πλευρά πολιτικών και κομμάτων του παλαιοκομματισμού εις βάρος της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Από τη δική μας πλευρά, επί πολλά χρόνια, αναπτύξαμε μια δράση πραγματικής ριζοσπαστικοποίησης της μέσης οικογένειας συμπολιτών μας, και ειδικότερα από τα πρώτα στάδια που είναι τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι τα παιδιά της δευτεροβάθμιας, όπως και οι φοιτητές / φοιτήτριες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς ποτέ να υπάρξει καπηλεία, ούτε για μια φορά.

Στον αντίποδα, κάθε λογής αχαρακτήριστοι κίνησαν νήματα ώστε να διαβάλουν την κοινωνική συνοχή και την τοπική δημοκρατία για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, όπως και των κομμάτων τους, και γνωρίζετε πόσα χρόνια παρανομούν κατά των σύννομων αιτήσεών μας στο δήμο Γλυφάδας.
Εμείς πράγματι είμαστε οι μόνοι οι οποίοι διδάξαμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη Γλυφάδα, καθημερινά υφίστατο 
στο ραδιόφωνο μια συνδιαμόρφωση  από εκατοντάδες συμπολίτες και συμπολιτισσές μας, και το αποτέλεσμα ήταν σειρά Διώξεων και Κατασχέσεων για τα ιδιοτελή συμφέροντα αχαρακτήριστων οι οποίοι κακοδιοικούν το τόπο μας. Ενώ διδάξαμε επί πολλά χρόνια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πλουραλισμό, πολυφωνία, και συνδιαμόρφωση, ποτέ δεν βιώσαμε και δεν διαπιστώσαμε Δημοκρατία από τη πλευρά των υπολοίπων.
Για εμάς δεν υπάρχει δήμος, υπάρχουν αποκλειστικά τα συμφέροντα επιτήδειων οι οποίοι έχουν καταργήσει τη Δημοκρατία στη πόλη μας για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Συγκεκριμένα για το ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας: Να σας θυμίσω τι είχατε λάβει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του δήμου Γλυφάδας ; Χρειάζεται να αναφερθεί ότι η αύξηση των ψήφων κατά 500 % ήταν απόρροια και της δικής μας συνδρομής ενώ δεν μας το αναγνώρισε κανείς ;

Ενθυμείστε να υπήρξε κάποιος άλλος τα τελευταία χρόνια από τη πλευρά των συμπολιτών μας στη Γλυφάδα ο οποίος να σας πέρασε στους συμπολίτες μας όλες τις θέσεις, δελτία τύπου, εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, κ.α ; Ποιος σας στήριξε σε τοπικό επίπεδο ;

Γιατί επιλέξατε αυτή τη στάση κατά της δικής μας δικαίωσης ; Γιατί δεν υπήρξε έστω και ίχνος δικής σας αρωγής ;

Συζήτηση με θέμα "Δημοκρατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση - Το παρόν και το μέλλον του δημόσιου σχολείου" και ομιλητές τον Μάκη Κουζέλη (πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και τον Χάρη Αθανασιάση (ιστορικός της Εκπαίδευσης - αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) διοργανώνουν οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Νοτίου Αθήνας.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου (19.30) στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: "Το παρόν και το μέλλον του Δημόσιου Σχολείου" Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">