ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημήτρης Βίτσας: Οι πρόσφυγες από τον Πειραιά θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας

O αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας εξέφρασε την πεποίθηση πως πριν από το Πάσχα όλοι οι πρόσφυγες από τον Πειραιά θα έχουν μεταφερθεί σε δομές φιλοξενίας. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός ως το τέλος της εβδομάδας ο Πειραιάς θα έχει ανακουφιστεί πάρα πολύ και θα αρχίσει η μεταφορά των προσφύγων και από την Ειδομένη.

Εν τω μεταξύ  είναι η κατάσταση σε Πειραιά και Ειδομένη καθώς οι εντάσεις μεταξύ προσφύγων και μεταναστών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Όλοι τους αρνούνται να εγκαταλείψουν τους άτυπους καταυλισμούς και να μεταφερθούν στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Ελπίζουν στο πολυπόθητο άνοιγμα των συνόρων, δίνοντας αγώνα επιβίωσης. 

Για τρίτη ημέρα, οι πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβασθούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας. 


Οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 4.730 σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα . Συγκεκριμένα στην πύλη Ε-3 βρίσκονται 750 άτομα, στην Ε-1 1500, στην Ε-2 1480 και στην Πέτρινη Αποθήκη 1000.

Στελέχη του Λιμενικού, με συνδρομή μεταφραστών, προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να επιβιβασθούν στα λεωφορεία, ωστόσο, καλούνται να ξεπεράσουν εμπόδια, όπως η δυσπιστία και η ανασφάλεια.

Από την πλευρά τους, στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενημερώνουν όσους ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες παροχής ασύλου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημήτρης Βίτσας: Οι πρόσφυγες από τον Πειραιά θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">