ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέρενς Κουίκ:Μέχρι πότε ο Κ. Μητσοτάκης θα καλύπτει Παπασταύρου και Σαμαρά;


Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Newreport.gr και στη δημοσιογράφο Κάτια Νταβράνη και αναφέρθηκε στα όσα είδαν το “φως της δημοσιότητας” από το wikileaks, για το ΔΝΤ και για τη διεύρυνση της κυβέρνησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα wikileaks, έβγαλαν σήμερα άλλο ένα θέμα – βόμβα. Τη λίστα Παναμά με εκατομμύρια δικαιούχους λογαριασμών σε off shore εταιρείες ανάμεσα στους οποίους και Έλληνες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έλληνες; Προφανώς εννοείτε ΤΟΝ Έλληνα. Αυτόν που ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε για το καλό της χώρας να κλωνοποιήσει άλλες 10 φορές και αυτόν που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει, ότι είχε προσφέρει θετικές υπηρεσίες στην πατρίδα μας (παρακαλώ βάλτε 3 θαυμαστικά, αν και μου πέφτουν λίγα).

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναφέρεστε στον κ. Παπασταύρου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακριβώς. Τον απόλυτο συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, που όποια πέτρα, συγνώμη, όποια λίστα και αν σηκώσεις, θα τον βρεις από κάτω.
Φαντάζομαι, ότι με τις νέες αποκαλύψεις από τον Παναμά, πέφτει καινούργια, πρόσθετη δουλειά στον Υπουργό κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τη Δικαιοσύνη, τους αρμόδιους δικαστικούς - εισαγγελικούς λειτουργούς και τα αρμόδια Όργανα του Υπουργείου Οικονομικών.

Και για να κλείσω αυτό το θέμα, περιμένω πότε θα ψελλίσει έστω και μία κουβέντα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για τον συγκεκριμένο… λισταδόρο. Πότε θα καλύπτει Παπασταύρου και Σαμαρά;

Αναρωτιέμαι, όμως, αν ο Σταύρος Παπασταύρου εξακολουθεί να είναι μέλος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως τέτοιες «εξέχουσες» προσωπικότητες ούτε κατά διάνοια θα μπορούσε να διατηρούσε στη Νέα Δημοκρατία, και πόσο μάλλον στο πλευρό του, ο Κώστας Καραμανλής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς σχολιάζετε και την αποκάλυψη που έκαναν τα wikileaks για το ΔΝΤ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το περιεχόμενο δείχνει ποιός ευθύνεται μέχρι τώρα για την καθυστέρηση στη Συμφωνία των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση. Δηλαδή το ΔΝΤ. Το λέγαμε σε κάθε τόνο και κάποιοι έκαναν πως δεν καταλάβαιναν.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι επιπλέον, αφού το θέμα των αποκαλύψεων του Τζούλιαν Ασάνζ, το διαχειρίστηκε  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έστειλε επιστολή στη κα Λαγκάρντ και συνομίλησε με πλειάδα ξένων πολιτικών, όπως Μερκελ, Ολάντ, Σούλτς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, τι γίνεται; Παρατηρούνται εντάσεις σε πολλά σημεία και κυρίως στην περιοχή της Ειδομένης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θέλουν πολύ προσοχή οι χειρισμοί, κυρίως σε Ειδομένη και Πειραιά, γιατί δεν ξέρεις πού μπορεί να καταλήξει μία αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των χώρων, όταν οι μισοί πρόσφυγες ή μετανάστες είναι γυναίκες και παιδιά και κυρίως μικρής ηλικίας. Μία προβοκάτσια ή μία αστοχία, πρέπει να συνυπολογίζονται στη σκέψη εκείνων, που νομίζουν, ότι η απομάκρυνση 12.000 ανθρώπων στη μία πλευρά και 5.500 στην άλλη, είναι μια απλή υπόθεση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τελικά τι ρόλο παίζουν οι ΜΚΟ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σας παραπέμπω σε δήλωση που είχα κάνει μέσα Φεβρουαρίου. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι ΜΚΟ είναι πολύτιμες. Αρκεί να μιλάμε για ΜΚΟ πιστοποιημένες και ταυτοποιημένες. Δεν μπορεί να κυκλοφορούν περίεργοι τύποι και τύπισσες, αυτοαποκαλούμενοι ΜΚΟ, εκεί κυρίως όπου δημιουργούνται εντάσεις. Ήδη έχουν γίνει και συλλήψεις.

Γι’ αυτό και είχα προτείνει εξ ονόματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τόσο στον Γιάννη Μουζάλα όσο και στον Νίκο Τόσκα, τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς, ΟΛΑ τα μέλη ΟΛΩΝ των ΜΚΟ, να ταυτοποιούνται με τα πλήρη στοιχεία τους και να κυκλοφορούν με διαπιστευτήρια ταυτότητα σε εμφανές σημείο της ενδυμασίας τους.

Εδώ σε ένα απλό συνέδριο, οι σύνεδροι έχουν καρτέλα περασμένη στο λαιμό ή καρφιτσωμένη στο στήθος. Δεν αντιλαμβάνομαι, γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχει μία τάξη στο θέμα των ΜΚΟ. Καμία ΜΚΟ δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού της.
Και βεβαίως, ουδείς δικαιούται να ακυρώνει την πολύτιμη υπηρεσία εκείνων των ΜΚΟ - το επαναλαμβάνω - που είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα δημοσιεύματα του σαββατοκύριακου για διεύρυνση της κυβέρνησης και παύση της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, πώς τα σχολιάζετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τίποτα δεν είναι αιώνιο. Ούτε η ίδια η ζωή μας. Κάποια στιγμή θα σταματήσει αυτή η συνεργασία, αλλά μέχρι να συμβεί, θα έχουν λιώσει οι πάγοι στην Ανταρκτική!

Νόμιζα, ότι αυτό το αφήγημα είχε εξαντληθεί. Προφανώς δεν έχει εξαντληθεί η αστείρευτη επιθυμία κάποιων να μπουν σε μία κυβέρνηση προσπαθώντας να κουκουλώσουν όλα αυτά που σταθερά και ανυποχώρητα δρομολογεί προς τη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Είναι οι ίδιοι λόγοι για τους οποίους ζητάει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά παραγγελία του Αντώνη Σαμαρά.

Εσείς πιστεύετε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο μεγάλος εταίρος αυτής της συγκυβέρνησης, θα κάνει τη χάρη να κάθεται στις ίδιες καρέκλες με λισταδόρους, μιζαδόρους και όποιους άλλους -όρους θέλετε να προσθέσετε;

Προφανώς κάποιοι ξεχνούν, ότι Τσίπρας και Καμμένος δεν είναι πιασμένοι από τους γνωστούς, που με πολιτικούς συνεταίρους μετείχαν σε ένα άκρατο πάρτυ διαφθοράς και φοροδιαφυγής, σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέρενς Κουίκ:Μέχρι πότε ο Κ. Μητσοτάκης θα καλύπτει Παπασταύρου και Σαμαρά; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">