ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παρωδία το φόρουμ ''Ανάπτυξης'' στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Μια ακόμα σύναξη, που οι διοργανωτές βάφτισαν “αναπτυξιακό φόρουμ” προγραμματίσθηκε να γίνει την Παρασκευή 22 Απριλίου, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης για να συζητηθεί η ιδέα της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, περί “Αθηναϊκής Ριβιέρας” στο Σαρωνικό. 

Στο Φόρουμ δηλαδή, που ήταν υπό την αιγίδα του … Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου (!), θα συζητιόνταν η εκποίηση όλου του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο, με εισηγητές και ομιλητές μνημονιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΤΑΪΠΕΔ, της ΕΤΑΔ, της Περιφέρειας Αττικής και ορισμένων δήμων της Αττικής. 

Τελικά το περίφημο φόρουμ εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού κανένας σχεδόν από τους επίσημους δε παραβρέθηκε εκτός από την κ. Ελένη Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού και τους δημάρχους Βούλας, που ήταν κεντρικός συνδιοργανωτής, Π. Φαλήρου και Αργυρούπολης Ελληνικού.

Σε κινητοποίηση εναντίον του Φόρουμ, είχε καλέσει η Επιτροπή εναντίον της εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, το Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού, και η Εναλλακτική Δράση, που τον τελευταίο μήνα έχουν πραγματοποιήσει τρείς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, στον ίδιο χώρο. 



Επίσης πολλές άλλες συλλογικότητες που αντιτάχθηκαν στο Φόρουμ, κάλεσαν τα μέλη και τους φίλους τους σε κινητοποίηση. Είναι προφανές ότι τα καλέσματα των κινημάτων εναντίον του Φόρουμ προβλημάτισαν πολλούς καλεσμένους και τους έκαναν να αναθεωρήσουν την απόφαση τους για συμμετοχή. 

Μάλιστα ήταν τέτοια η ανησυχία που δημιούργησε η κινητοποίηση στους διοργανωτές, ώστε κάλεσαν σε βοήθεια τις δυνάμεις καταστολής, προκειμένου να διασφαλίσουν την εύρυθμη εξέλιξη του Φόρουμ, έστω και αν οι συμμετέχοντες σε αυτό ήταν ελάχιστοι.




Εμφάνιση ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 22-4-16).JPG
Βέβαια παρά το γεγονός ότι αυτό το φόρουμ εξελίχθηκε σε παρωδία οι πολίτες και οι συλλογικότητες δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι προσπάθειες για εκποίηση του παράκτιου μετώπου και των νησιών του Σαρωνικού θα συνεχισθούν και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τρις κινητοποιήσεις μας προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφή των δασών, των παραλιών και των άλλων φυσικών οικοσυστημάτων του Σαρωνικού, την απαξίωση των ιστορικών μνημείων, τον αποκλεισμό των πολιτών από την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές και την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας των παράκτιων δήμων. 

Αντίθετα θα αγωνισθούμε για την ήπια ανάπτυξη όλου του παραλιακού μετώπου και στην κατεύθυνση αυτή η Εναλλακτική Δράση, που συμμετέχει στην Επιτροπή Εναντίον της Εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης, στις 4 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, προκειμένου να παρουσιάσει και επίσημα την πρότασή της για δημιουργία Περιβαλλοντικού και Αρχαιολογικού Πάρκου στη Χερσόνησο.

Επιτροπή Εναντίον της Εκποίησης της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παρωδία το φόρουμ ''Ανάπτυξης'' στον Αστέρα Βουλιαγμένης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">